Povestea nespusa a Armatei Israeliene (Film)

 Filmul care descopera povestea nespusa a Armatei Israeliene:

Photo credit israelifilmchi.org

Comunitatea Internațională acuză adesea soldații israelieni că ar comite crime de război. Un film nou descoperă povestea nespusă și oferă caracter uman Armatei Israeliene.

”Mă numesc Eden și am aproape 21 de ani. Sunt ofițer în forțele aeropurtate și conduc un pluton de 40 de soldați. Avem opt luni la dispoziție pentru a-i antrena”, a afirmat Eden, soldat.

”Beneath the Helmet” este un documentar de lung metraj ce introduce telespectatorii în lumea soldaților din Armata Israeliană. Filmul prezintă cele opt luni de antrenament a noilor recruți parașutiști. Dacă lumea critică adesea Armata Israeliană și tacticile acesteia, ”Beneath the Helmet” umanizează ceea ce mulți consideră a fi forța militară cea mai morală din lume.

‘Este prezentat procesul prin care toți tinerii israelieni trebuie să treacă”, a afirmat Rebecca Shore.
”Este cam înspăimântător să țin o armă în mâini. Nu este un obiect pentru copii. Poate răni oameni. Zgomotul pe care îl face e diferit de cele din jocurile de pe calculator” a afirmat Yuvai Morgenshtern.

Fetele și băieții sunt recrutați la sfârșitul liceului. Producătoarea filmului Rebecca Shore spune că aceasta determină maturizarea rapidă a tinerilor israelieni.

”Tinerii între 18 și 21 de ani de aici trec prin experiențe prin care alți tineri în alte țări nu trec”, a afirmat Rebecca Shore.
Îi vedeam pe toți cum sar și am rămas ultimul… Când mi-a venit și mie rândul și am auzit ‘Sari !’, a fost un moment incredibil”, a afirmat un soldat.

Mai sunt și alte aspecte care fac ca Armata Israeliană să fie unică.

”Ca soldat israelian, ai toate șansele să fii martor la conflicte, fiindcă așa este situația de aici. Soldații israelieni își apără casele și familiile”, a afirmat Rebecca Shore.

Se pare că situația s-a schimbat săptămâna trecută, iar soldații înțeleg că soarta țării e în mâinile lor. Soldații pot pleca acasă în weekenduri, familiile acestora implicându-se și ele într-un mod unic.

”Nu pot să cred că spun asta, însă mă bucur că pot să îi spăl hainele. Te bucuri atât de mult când se întorc acasă teferi, încât ești gata să faci orice pentru ei”, a afirmat mama unui soldat.

”Acesta este sfârșitul începutului. Săptămâna viitoare pe vremea aceasta, ei vor păzi granița de nord a Israelului”, a afirmat Aviv Regev.

Aviv Regev tocmai și-a încheiat serviciile militare. Ajuns comandant la vârsta de 23 de ani, el și-a asumat responsabilitatea pentru viețile a 120 de soldați.

”Sunt soldați din toate categoriile societății israeliene: din vârful societății până la cei mai de jos. Nici măcar nu sunt toți evrei. Avem și nomazi, druizi, musulmani, creștini”, a afirmat Aviv Regev.

Este aceasta o armată morală ?
”Pot să dorm noaptea cu conștiința împăcată, știind că eu și soldații mei urmăm cele mai înalte valori morale, drepturile umane, legea internațională”, a afirmat Aviv Regev.

Ținând cont de sentimentul antisemit din lume, Shore se așteaptă ca filmul să nască discuții.

”Pentru mulți, cuvintele ‘soldat israelian’ sunt ca un blestem, chiar dacă pare absurd. Va fi un film ce va naște controverse, deși este o poveste total apolitică despre viețile unor oameni ce se pregătesc pentru conflicte”, a afirmat rebecca Shore.

Shore spunea că ei speră ca tinerii să înțeleagă mai bine cu ce se confruntă tinerii israelieni de vârsta lor și amenințările din jurul țării acestora.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 49 – octombrie 2014 – ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: