După o tentativă de asasinare a unui rabin, Moscheea al-Aqsa si esplanada Muntelui Templului din Ierusalim s-au inchis

Rabinul Yehuda Glick nu numai ca militeaza pentru un acces mai mare al evreilor pe Muntele Templului, dar si pentru construirea celui de-al treilea templu.

Cine este Rabinul Yehuda Glick?

Un proeminent activist israelian de dreapta, Yehuda Glick (foto dreapta), a fost împuşcat şi rănit grav în timp ce pleca dintr-o sală de conferinţe din Ierusalim, a informat poliţia locală.

Potrivit martorilor oculari, un bărbat s-a apropiat de Glick şi a vorbit cu el, cu un puternic accent arab, înainte să îl împuşte.
Victima a fost transportată imediat la spital, unde urmează să fie operat pentru răni în zona pieptului şi a abdomenului. Starea pacinetului este critică, medicii fiind rezervaţi în emiterea unui prognostic.

Atacatorul a fost identificat în persoana lui Muataz Hejazi, un palestinian în vârstă de 33 de ani. El a fost ucis de forţele de ordine în momentul în care a încercat să se sustragă reţinerii.

Rabinul Yehuda Glick, născut în Statele Unite, militează pentru un acces mai mare al evreilor la lăcaşul sfânt, pe care israelienii îl numesc Muntele Templu, iar musulmanii, Sanctuarul Nobil.
În prezent, poliţia a interzis accesul tuturor vizitatorilor.

Sursa – http://www.antena3.ro/externe

In VIDEO: Rabinul Glick, intr-o sala de conferinta- in video, cateva momente dintr-un discurs asupra dreptul evreilor sa se roage pe Muntele Templului si dreptul de a cladi cel de-al treilea Templu evreiesc. In timpul discursului ii suna telefonul mobil. Glick se scuza si verifica telefonul, spunand, ” Ma scuzati ca tin telefonul  deschis, in caz ca ni se aproba dreptul sa incepem construirea templului, eu vreau sa fiu anuntat imediat, ca sa fiu gata sa plec [sa incepem proiectul]. VIDEO by Arutz Sheva TV de la http://www.israelnationalnews.com

Dupa discursul din video, rabinul Glick a fost impuscat de mai multe si ranit grav. Rabinul a supravietuit si se afla inca in spital in stare grava.

Rabinul Yehuda Glick a fost impuscat si moscheea a fost inchisa

În estul Ierusalimului au izbucnit ciocniri violente între forţele de securitate israeliene şi tineri palestinieni, la o zi după ce un bărbat înarmat aflat pe o motocicletă a împuşcat şi a rănit grav un rabin de extremă dreapta.

Israelul a anunţat închiderea moscheei al-Aqsa ca urmare a incidentelor de miercuri din Yehuda Glick.

Nici credincioşii evrei sau musulmani nu au fost lăsaţi să viziteze locaşul, care a rămas închis “până la noi ordine”, conform declaraţiei ministrului israelian al securităţii publice.

Joi, poliţia israeliană l-a împuşcat mortal pe Mutaz Hijazi, un palestinian care, conform poliţiei, a tras focuri de armă asupra rabinului de origine americană cunoscut pentru promovarea dreptului la rugăciune al evreilor în moscheea al-Aqsa.

Surse au informat Al Jazeera că Hijazi, în vârstă de 32 de ani, a fost ucis în cartierul al-Thori din Ierusalimul de Est.

El a petrecut mai mult de 11 ani într-o închisoare israeliană – cea mai mare parte în regim de izolare, până la eliberarea sa în 2012, conform Societăţii Palestiniene a Prizonierilor.

Acţiunile desfăşurate ameninţă cu escaladarea conflictului în Ierusalim, datorită ciocnirilor din ultimul timp dintre protestatarii palestinieni şi poliţia israeliană.

Ultimul conflict armat a avut loc în afara unei conferinţe ce promova accesul evreilor la situl sfânt localizat pe un deal, în oraşul vechi al Ierusalimului.

Moscheea al-Aqsa este al 3-lea sit sfânt al Islamului, dar este recunoscută ca fiind cel mai sacru loc pentru evrei care îl numesc Templul Muntelui. Deşi non-musulmanilor li se permite să intre în sit, evreii nu sunt primiţi să se roage acolo.

Sursa – http://epochtimes-romania.com

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: