Vise si viziuni: musulmanii din Africa de Nord experimenteaza o trezire spirituala fara precedent

Photo credit www.nytimes.com

Imagini care arată cum se închină acești nord-africani n-au apărut niciodată la televizor. Pe măsură ce apune soarele în Marea Mediterană, mii de musulmani din această parte a Africii se convertesc la credința în Isus Cristos. Ceea ce face Dumnezeu în Africa de Nord, din Mauritania până în Libia, este fără precedent în istoria slujirii de misiune.

Tino Qahous, un absolvent al Universității Regent, călătorește de ani de zile în această regiune pentru a documenta această transformare. „Am avut privilegiul de a înregistra mărturii și de a auzi povești ale bărbaților și femeilor de toate vârstele cărora Dumnezeu li s-a revelat prin vedenii în camera lor. Unii dintre ei mi-au povestit că au dialogat cu El, că n-au fost doar niște apariții de lumină”, a spus el.

Interviurile sale confirmă ceea ce experții spun că este o mișcare profundă a lui Dumnezeu în națiunile musulmane precum Mauritania, Sahara de Vest, Maroc, Algeria, Libia și Tunisia.

„Câteodată sunt gelos că Isus vizitează lumea musulmană într-o astfel de vreme, iar în comunitățile noastre creștine tradiționale nu se întâmplă nimic”, a mărturisit Tino.

De pe malurile de la Casablanca din Maroc, până la Tripoli în Libia, conform experților, creștinismul se răspândește mai mult și mai repede ca niciodată. Această creștere se remarcă cel mai mult în Algeria. Pastorul Salah nu a crezut niciodată că biserica din Algeria va fi așa de mare. El conduce una dintre cele mai mari biserici din Algeria unde 99% din populație este musulmană. El spune că fiecare nou creștin care a venit în biserica lui a venit dintr-un mediu musulman. 1200 de credincioși frecventează biserica sa. „De când am înființat biserica și până astăzi, am botezat în medie 150-160 de credincioși pe an”, spune pastorul cu bucurie.

Persoane precum Zino, care a fost invitat la biserica pastorului Salah de către un prieten. „Am văzut cum algerienii se închină lui Dumnezeu cu toată inima lor și am fost impresionat”, a mărturisit Zino.

Alții precum Farhat vorbesc despre întâlniri miraculoase. El spune că a fost analfabet și nu putea citi Biblia când L-a primit pe Isus, dar apoi Dumnezeu a făcut o schimbare în viața lui:„De când citesc Biblia am înțeles Cuvântul lui Dumnezeu. Este doar un exemplu de ce a făcut Dumnezeu în viața mea și mulți algerieni au experimentat aceași transformare.”

Deși Algeria este majoritar musulmană, guvernul a oferit bisericilor protestante libertatea de a-și înregistra bisericile. Este primul guvern musulman arab care recunoaște oficial bisericile.

Youssef Ourahmane este un pastor algerian. El spune că guvernul îi mai hărțuiește și îi intimidează pe creștini din când în când, dar nivelul persecuției nu se compară cu cel de acum 20 de ani. „Dumnezeu ne-a oferit multe oportunități de a-L mărturisi în secții de poliție, sau în tribunal. De fapt, odată am fost la o secție de poliție și mi-au dat 45 de minute ca să vorbesc despre Isus! Imaginați-vă doar! Erau toți musulmani și mă ascultau cum le povestesc despre Isus!”

Dar Algeria și țările din Africa de Nord nu au fost mereu deschise pentru Evanghelie. Peter este veteran în câmpul de misiune din această regiune. „Este acea pildă în care semănătorul a iești să semene și sămânța a căzut într-un loc stâncos. Așa este Africa de Nord. Într-o vreme a fost un teren arid și pietros”, povestește el. „Religia și cultura nu au tolerat nimic din ce era străin, iar creștinismul era considerată religia europenilor.”

Peter crede că introducerea televiziunii prin satelit și a internetului au schimbat dramatic percepția oamenilor despre creștinism. „Astăzi în Africa de Nord poți vedea la televizor creștini arabi care vorbesc despre credința lor. Aceștia sunt creștini maturi care răspund la întrebări, se implică în dezbateri.”

Încurajați de puterea lui Dumnezeu, creștinii din Algeria au pornit în misiunea de a duce Evanghelia în cele patru colțuri ale globului. Dumnezeu le-a pus pe inimă să trimitem 1000 de misionari până în anul 2025 și cred că într-o zi în America vor ajunge misionari care s-au converitit de la islam și care evanghelizează musulmanii din America, dar și din alte părți ale lumii.

ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: