Crestinii din Coreea de Nord raman neclintiti in credinta

Vezi si

  • Marturia unui dezertor din lagarul de concentrare Yodok din Coreea de Nord~Violuri. Crime. Torturi. Sclavie. Violență sexuală. Avorturi forțate. Sunt doar câțiva dintre termenii regăsiți în raportul de 374 de pagini ale Națiunilor Unite care descriu ororile din lagărele de concentrare. Comisia a ajuns în unanimitate la concluzia că există destule dovezi ale acestor crime.Kim a declarat interogatorilor că din cauza lipsei de mâncare, deținuții își mâncau proprii copii ca să alunge foamea.

Domnul Bae spune că știrile care vorbesc despre amenințările Coreei de Nord către America și Coreea de Sud îi sunt foarte cunoscute. De mic copil a fost învățat că dușmanul numărul unu sunt Statele Unite. Reporterii CBN au luat măsuri de precauție pentru a-i proteja identitatea. Bae s-a născut în Coreea de Nord.

„Am trăit într-o continuă stare de război. Guvernul anunță de două sau trei ori pe an că intenționeze să atace dușmanii”, spune el.

Bea face parte din a treia generație de creștini nord coreeni care au dezertat în Coreea de Sud. Viața lui de creștin din Coreea de Nord este descrisă în cartea „Acestea sunt generațiile”.

„Viața ta este în pericol din clipa în care te hotărăști să-L accepți pe Isus Hristos ca Mântuitor. Este prețul pe care îl plătești pentru că ești membrul bisericii subterane”, mărturisește Bae.

Un preț pe care el și familia sa l-au plătit deja. Bae a fost închis peste un an fără să fie acuzat, fiind doar suspectat de activitate creștină. „Întreaga mea familie, copiii și părinții mei, evanghelizau mereu oamenii. Desigur, am făcut aceasta în secret și a trebuit să avem grijă. Dar autoritățile au devenit suspicioase”, își amintește Bae.

El a fost eliberat din închisoare fără să fie acuzat. Bae spune că a fost o minune, dar alții nu au fost atât de norocoși. Câțiva membrii din familia sa, printre care mama și frații lui, se află într-un lagăr de concentrare din Coreea de Nord din cauza activităților de evanghelizare. Au fost trimiși într-un lagăr de concentrare pentru că autoritățile au găsit în casă o Biblie și câteva broșuri de evanghelizare.

north korea gulag200 000 de deținuți sunt închiși în lagărele de concentrare din Coreea de Nord. Se estimează că 30 000 sunt creștini. Bae lucrează acum pentru a câștiga țara lui pentru Hristos. El colaborează cu Eric Foley, un american care locuiește în Seul și îi învață pe dezertori cum să vestească Evanghelia eficient.

„80% din dezertorii nord coreeni păstrează legătura cu familia rămasă în Coreea de Nord. Aceasta înseamnă că linia întâi de slujire în Coreea de Nord nu este la granița cu China, ci aici în Seul”, spune Foley.

Într-o clădire nu departe de centrul Seulului, Foley susține în mod regulat cursuri de evanghelizare pentru coreenii care au dezertat în Coreea de Sud. El consideră că aceste persoane sunt importante pentru evanghelizarea nord coreenilor răspândiți în întreaga lume.

Photo credit www.theodora.com

„Coreea de Nord are relații cu Rusia, Mongolia și China unde sunt trimiși muncitori timp de 1 până la 10 ani. Așa că dezertorii nord coreeni pot evangheliza membrii familiei lor nu doar întorcându-se în Coreea de Nord, ci mergând chiar și în China, Rusia, Mongolia și Asia de sud-est”, afirmă el.

Bae și Foley spun că cea mai bună metodă de a ne ruga pentru Coreea de nord în aceste vremuri tensionate este să ne amintim de membrii bisericii subterane care lucrează din umbră.

„ Ei sunt credincioșii care suferă atât de mult ca să-L vestească pe Isus. Rugați-vă ca să primească mai multă putere și îndrăzneală”, ne îndeamnă Bae.

„Cel mai impresionant este că slujirea lor nu se schimbă nici când Kim Jung-Un se laudă cu sabia lui, ci ei continuă să fie credincioși în vestirea Evangheliei”, a concluzionat Eric Foley.
ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: