Asia Bibi: Condamnată la moarte prin spânzurare pentru că „a spurcat” apa musulmanilor, curtea de justitie din Pakistan menține verdictul inițial

Asia Bibi, o femeie de religie crestina, in varsta de 50 de ani, a fost condamnata la moarte prin spanzurare, totul din cauza unui pahar de apa.

Femeia, mama a cinci copii, a fost condamnata pentru ca ar fi insultat imaginea lui Mahommed, dupa ce mai multe femei musulmane au afirmat ca Bibi ar fi vorbit urat despre profet, potrivit The Telegraph.

De asemenea, femeile musulmane au acuzat-o ca le-a folosit paharul de apa, desi nu ar fi avut voie din cauza ca era crestina.

Cazul, care dateaza din 2011, a ajuns la final. O curte de justitie din Pakistan a mentinut verdictul initial, dupa ce a judecat apelul inaintat de avocatul femeii.

Potrivit legii pakistaneze, injuriile adresate Coranului sau lui Mohammed sunt pedepsite cu inchisoare pe viata sau moartea. Sursa – http://stirileprotv.ro

Familia lui Asia Bibi. Sotul, Ashiq Masih si copiii Photo vomcblog.blogspot.com

Femeia a fost acuzată de vecinele ei de blasfemie, după ce le-a sfidat atunci când i-au interzis să bea apă din aceeaşi cană pe care o foloseau ele, pe motiv că este creştină. Ea a băut apă, iar celelalte femei susţin că a făcut afirmaţii jignitoare la adresa profetului Mahomed. Aasiya neagă însă că ar fi zis ceva şi susţine că femeile au vrut să se răzbune în acest fel pentru că le-a spurcat apa.

Cazul a stârnit indignare la nivel mondial, iar organizaţiile internaţionale pentru respectarea drepturilor omului au făcut front comun pentru a cere eliberarea femeii.
Doi polticieni de rang înalt din Pakistan, guvernatorul regiunii Punjab Salman Taseer  şi ministrul pentru minorităţi Shahbaz Bhatti, au cerut, în 2010, renunţarea la condamnările la moarte pentru blasfemie. Amândoi au fost asasinaţi din cauza asta – unul dintre ei chiar de propria gardă de corp.
Blasfemia este faptă penală în Pakistan iar legislaţia în acest sens este extrem de ambiguă şi controversată. Ea poate fi folosită oricând pentru a regla dispute personale, în timp ce minorităţile de orice fel sunt întotdeauna vizate.
Zeci de creştini au fost condamnaţi în Pakistan pentru blasfemie. În majoritatea cazurilor în care s-au dat pedepse capitale, deciziile au fost întoarse în instanţele superioare. Sursa – https://ro.stiri.yahoo.com

minoritatile religioase ale Pakistanului protesteaza legile impotriva blasfemiei. Photo www.mnnonline.org

Un tribunal din Pakistan aprobă sentința la moarte pentru Asia Bibi, creștina acuzată de blasfemierea profetului Mohamed. Bibi, o femeie în vârstă de 50 de ani și mamă a cinci copii, a fost acuzată în 2010.

Deși Curtea de Apel a respins apelul lui Bibi, avocații ei au promis că vor duce cazul în fața Curții Supreme a Pakistanului. Cazul lui Bibi a atras atenția întregii lumi în 2011, când doi politicieni au fost uciși pentru că au susținut-o.

De-a lungul anilor, mai multe organizații pentru drepturile omului au cerut eliberarea ei. Amnesty International spunea că sentința lui Bibi este o mare nedreptate.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 50 – octombrie 2014 – ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

6 comentarii (+add yours?)

 1. Ciupuliga Sever Dorin
  nov. 05, 2014 @ 23:29:46

  Motiv,subiect de rugaciune,pentru crestinii din lumea musulmana.

  • rodi
   nov. 05, 2014 @ 23:33:01

   amin, chiar acuma vazusem o stire noua din Pakistan. Un cuplu crestin a fost linsat in strada si apoi trupurile au fost arse. Acuzatia? Ca de obicei: ca ar fi desecrat Koranul. Dumnezeu adauga la numarul martirilor in fiecare zi. Domnul sa aiba mila de copii Sai!

 2. Trackback: Musulmani Suniti declara (din nou) razboi impotriva crestinilor din Pakistan | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Cum explică Primăria din Paris decizia de a nu ilumina Turnul Eiffel în culorile Pakistanului după atentatul de la Lahore | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: Pakistan: Proces în apel la Curtea supremă al creştinei Asia Bibi, condamnată în primă instanţă la pedeapsa cu moartea pentru blasfemie | agnus dei - english + romanian blog
 5. octavpelin
  oct. 16, 2016 @ 03:00:18

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: