Criza virusului Ebola ii face pe liberieni sa se intoarca la Dumnezeu

Vestea că virusul Ebola a făcut peste patru mii de victime e permanent în mintea multor liberieni care se întâlnesc în mod regulat ca să se roage pentru țara lor.

Ceea ce se întâmplă în țară îi face pe oameni să se îndrepte înspre locurile de închinare. Bisericile sunt pline în fiecare duminică.
Una dintre bisericile care are parte de această experiență este Catedrala Speranței Betel.

”Liberia este obișnuită când vine vorba de crize. Ne-am creat această rezistență prin harul lui Dumnezeu de a avea speranță și de a ne ridica în mijlocul situațiilor imposibile”, a afirmat pastor Wollo Belleh, Catedrala Speranței Betel.

Președintele Liberiei, Ellen Johnson-Sirleaf , o creștină devotată, ne-a spus în acest interviu oferit în exclusivitate că este important ca Biserica să joace rolul de a calma în mijlocul unei calamități naționale.

”Când întâmpini situații pe care nu le înțelegi și pe care nu le poți controla ca să te poți întoarce undeva, încotro te îndrepți? Trebuie să te întorci la credință, la Dumnezeu. Aceasta este o experiență adânc înrădăcinată a Liberiei”, a afirmat Ellen Johnson-Sirleaf, președintele Liberiei.

La câteva săptămâni după ce a izbucnit criza virusului Ebola, vicepreședintele Liberiei a organizat întâlniri de rugăciune săptămânale pentru a-i încuraja pe creștini să-I ceară ajutorul lui Dumnezeu. El ne-a spus cum se roagă pentru țara lui.
”Rugăciunea mea este ca Dumnezeu să ne ajute să depășim acest moment în cel mai scurt timp posibil și să-i mângâie pe cei care suferă, să ne ajute să înțelegem situația curentă și lucrarea noastră ca națiune” a afirmat Joseph Boakai, vicepreședintele Liberiei.

O națiune care aduce împreună toate resursele sale naturale și spirituale pentru a înfrânge un dușman ucigător.
Stire difuzata in Mapamond crestin 537 – octombrie 2014 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: