Gruparea islamista Boko Haram ucide 47 de elevi si raneste 79 la un colegiu in Nigeria

In urma cu cateva saptamani am raportat despre cele 60 de femei si fete, majoritatea crestine, care au fost rapite  in luna mai de Boko Haram si scopul cu care organizatia terorista, Boko Haram, ataca scolile si in special scolile de fete:

Intr-un video de 57 de minute obtinut mai devreme de AFP, Shekau a spus: ,,Am rapit fetele voastre, Am rapit o fata de la scoala de educatie occidentala, si sunteti deranjati? Eu am spus ca scolile (cu principii) occidentale trebuie sa se termine. Invatatura occidentala trebuie sa se termine. Fetelor, voi ar trebui sa va duceti si sa va maritati. Repet din nou: educatia occidentala trebuie sa se incheie. V-am rapit fetele. Le voi vinde la piata, a lui Allah. Voi marita o fata la varsta de doisprezece ani. Voi marita o fata la varsta de noua ani.”

citeste mai mult aici – https://rodiagnusdei.wordpress.com

Pana in prezent, Boko Haram a rapit 500 de fete si femei. Iar astazi, 10 noiembrie, un tanar atentator sinucigas, in uniforma scolara, a detonat explozive intr-un rucsac, omorand 47 de baietisi barbati.

Cel puţin 47 de morţi  Photo credit www.bloomberg.com

In 10 Noiembrie, 2014, la orele 7:30 dimineata Boko Haram ataca acest colegiu de baieti a fost atacat:

Photo credit www.aletejahtv.net

Nigeria botskumUn atentat sinucigaş s-a soldat luni cu cel puţin 47 de morţi şi 79 de răniţi într-un colegiu din nord-estul Nigeriei, a anunţat pentru AFP poliţia nigeriană, care a acuzat gruparea islamistă Boko Haram de comiterea atacului.

„A avut loc o explozie provocată de un kamikaze” într-un colegiu din Potiskum, în statul Yobe, a declarat Emmanuel Ojukwu, purtătorul de cuvânt al poliţiei nigeriene. „Există 47 de morţi şi 79 de răniţi” în rândul elevilor, a adăugat el, precizând că gruparea Boko Haram este suspectată de comiterea masacrului.

Citeste mai mult aici – http://www.mediafax.ro/

Alte stiri despre Boko Haram:

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: