Un crestin si sotia lui insarcinata, batuti si arsi de vii pentru „blasfemie” in Pakistan; au ramas in urma lor 4 copii

A ramas doar cenusa si fragmente de oase din trupurile acestor soti crestini… Photo credit  http://christiannews.net

Am aflat de la Christian News numele acestor doi martiri – Shama Bibi, 28 ani, and Shahzad Masih, 32 ani. In data de 4 noiembrie, Shama, insarcinata in a cincea luna, era impreuna cu sotul ei, cand un tribunal islamic al moscheiei din sat a anuntat la un difuzor ca ei sunt vinovati de blasfemie,  1000 de persoane s-au adunat si i-au prins, i-au batut si i-au aruncat in cuptorul propriu de caramizi si i-a incinerat. Cativa politisti care erau prezenti, nu a putut sa-i opreasca. Pe cand au mai sosit alti politisti era deja prea tarziu, Shama Bibi si Shahzad Masih erau morti. Politia a arestat 42 de persoane la fata locului.

Cei doi soti locuiau intr-un sat crestin istoric, numit Clarkabad, la 60 km distanta de Lahore, capitala Punjabului din Pakistan. Musulmanii dintotdeauna au fost gelosi pe acest crestin, numit dupa misionarul anglican  Robert Clark (1825–1900). Robert Clark a fost primul misionar anglican in Pakistan si datorita lui, acest sat a fost primul care sa beneficieze de curent electric, aici a fost cladite: prima banca, prima posta si primul liceu. 

Rugati-va pentru cei 4 copii ai lor ramasi in urma: Solomon (8 ani), Zeeshan (5 ani), Sonia (4 ani) si Poonam (18 luni). Dumnezeu sa mangaie intreaga familie ramasa in urma si adanc indurerata. (Detaliile traduse de aici).

Un crestin si sotia lui insarcinata, batuti si arsi de vii pentru „blasfemie”

sora lui Shama cu fetita lor, acum orfana, de 1 1/2 ani Photo credit https://www.worldwatchmonitor.org

Un bărbat creștin și soția lui însărcinată au fost bătuți, iar trupurile lor arse într-un cuptor de cărămidă aflat la locul lor de munca, după ce au fost acuzați de blasfemie.

Crimele au avut loc, ieri, în orașul Kot Radha Kishan, la aproximativ 40 mile sud-vest de orașul Lahore, Pakistan.
Conform Release International, comunitatea creștină este în stare profunda de șoc. Tânărul cuplu, care avea trei copii, a fost atacat de un grup de oameni, in urma acuzatiilor ca ar fi profanat Coranul.

Cauza reală a morții lor nu este încă clara, dar unele rapoarte spun că ar fi fost arși de vii. Victimele au fost identificate doar prin numele: Shama și Shehzad.

In prezent, atmosfera intre crestini si musulmani este foarte tensionată, iar satenilor li s-a cerut sa isi pastreze calmul. Peste 100 de polițisti s-au deplasat la fața locului, ieri, și-au operat mai mult de 40 de arestări.

Sursa – http://www.revistamurmur.info via Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe

Vezi si alte stiri recente:

 

 

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: