Daniel Chereji – Alegeri care costa (2) Alegerea imorala

Vezi si

1. Alegerea imorală

Judecata lui Isus de Pilat. Photo credit law2.umkc.edu

Primul fel care costa este alegerea morala, vers. 15-18. Pilat ii intreaba: pe cine vreti sa eliberez? Dar el stia ca din pizma, din invidie il dadusera pe Isus in mainile lui. Un fel de alegere care costa este alegerea imorala, pentru ca condamnarea lui Isus Hristos la moarte a fost imorala. Din ce cauza? N-avea o baza obiectiva. Avea doar invidia preotilor cei mai de seama si a Carturarilor. Acestia n-au putut sa suporte. Si ce-au invidiat ei? AU invidiat popularitatea Domnului Isus in randul poporului. „Poporul,” spune, „se duce dupa el, nu se mai duce dupa noi.” Vedeti, exista oameni care pur si simplu se afla in fata pentru ca au aceasta placere sa fie urmati de alti oameni. Cam asa au actionat preotii cei mai de seama si batranii. SI cand au vazut ca poporul se duce  dupa Isus Hristos, au inceput sa fie invidiosi, caci aveau o popularitate mai mare decat ei. De asemenea, pe ce au mai fost invidiosiPrin lucrarile Sale, mai ales pe afirmatiile pe care  le facea Isus Hristos despre El insusi. N-au putut sa suporte. „Ai drac,” afirma, cand Domnul Isus spune ca este Fiul lui Dumnezeu, cand a rostit acel celebru „Eu sunt”.

Oare cate alegeri imorale nu fac oamenii dealungul vietii? Dar, ce este o alegere imorala? Trebuie sa stim ca orice alegere care nu ia in considerare principiile Cuvantului lui Dumnezeu, principiile voii lui Dumnezeu exprimata in Cuvant este o alegere imorala. Orice fel de alegere, care nu tine cont de Cuvantul lui Dumnezeu, de voia lui Dumnezeu este o alegere imorala. Alegerea marilor preoti si a carturarilor a fost determinata de invidie.  Dar daca ne gandim bine, nu este nicio diferenta  intre invidia lor si invidia noastra. Cum s-ar putea manifesta invidia noastra  fata de Isus Hristos intr-o alegere imorala?

  • Pai, atunci cand ne temem ca Isus Hristos ne va lua locul pe tronul vietii si nu-L alegem pe El. Aceasta e o alegere imorala.
  • Cand ne temem ça ne va schimba prioritatile si principiile vietii si ca va trebui sa ne conducem viata, nu dupa cum vrem noi, ci dupa cum vrea El si nu-L alegem pe El. Este o alegere imorala.

Insa, orice alegere are o zi a scadentei, in care trebuie sa platim ceea ce am ales. Orice alegere imorala costa, indiferent ca are legatura cu patimi in viata noastra, cu decizii importante, cu profesia, cu relatiile, cu casatoria si mai ales cu atitudinea fata de Isus Hristos. Orice alegere care nu tine cont de Cuvantul lui Dumnezeu  va costa amarnic. In Faptele Apostolilor 17:30  avem o chemare pentru multi oameni si spune: Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; Nesocotirea acestei porunci este o alegere imorala.  Orice nu tine cont de voia, de Cuvantul lui Dumnezeu este o alegere imorala. Si te costa.

Va urma Part 3 – Alegeri care costa – Alegerea nesăbuită

 

2 comentarii (+add yours?)

  1. Tim Dubhy
    nov. 14, 2014 @ 08:52:47

    partea 3-a nu a mai venit…

    macar spune din ce predica e? din ce data? cum se numeste? sau daca e si vreun link spre ea…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: