Despre persecutia crestinilor din Nepal

Sharada a început să fie persecutată de familia ei când a părăsit hinduismul pentru creștinism. „Când L-am primit pe Isus ca Mântuitor, a început persecuția. Mama m-a întrebat: ‘Îți iubești religia mai mult decât părinții?’ I-am zis că îi iubesc în egală măsură. Mă disprețuia fiindcă L-am urmat pe Hristos și vorbea urât cu mine.”

Abuzurile fizice n-au întârziat să apară. Mama ei a amenințat-o că o omoară cu secera, sau că îi scoate ochii cu un cui. „Mi-a spus: ‘Dacă ești oarbă nu mai poți merge la biserică.’ A luat un cui, m-a aruncat la pământ și a încercat să mi-l bage în ochi. M-am mișcat, iar cuiul mi-a lovit urechea.” Sharada a fugit în junglă unde locuiește cu o prietenă.

Creștinii sunt atacați de familie și de colegii de lucru, iar bisericile lor sunt asediate de militanții hinduși. Un astfel de exemplu: această biserică dintr-o regiune izolată din sud-vestul Nepalului.

Pastorul Dambar Bishoo Karma ne-a spus: „Necredincioșii au venit la noi și ne-au cerut să participăm la festivalurile lor și să venerăm idolii lor. Le-am spus că nu ne închinăm astfel. Când nu le-am dat bani, ne-au atacat și ne-au luat vitele.”

Choudary, un creștin din Nepal își amintește cum 230 de săteni înarmați cu bâte au venit și i-au luat bivolii pe care îi avea.
„Aceste persecuții nu sunt o surpriză pentru noi. Matei 5:12 spune că vom fi prigoniți și urâți din pricina numelui Său”, spune pastorul Dambar.

Creștinii din Nepal nu sunt respectați nici morți. Hindușii își incinerează morții, dar ce se întâmplă cu creștinii după ce mor? În Kathmandu era un singur cimitir în care creștinii își puteau îngropa morții, dar nu și acum. Creștinii primesc foarte rar un loc de veci. Extremiștii religioși cred că trupurile nehindușilor profanează pământul. Creștinii spun că hindușii îi obligă să dezgroape rămășițele celor iubiți. O femeie creștină a păstrat trupul neînsulfețit al soțului ei în casă pentru că nu a fost lăsată să-l îngroape. O altă femeie a ascuns membrii bisericii la ea în casă. Localnicii i-au atacat pentru că au îngropat un creștin pe proprietatea satului.

Ce rezervă viitorul pentru creștinii din Nepal? Pastorul Karma spune că biserica lui rămâne fermă… „Vrem să fim o mărturie în acest loc și să creștem biserica. Scopul nostru este să influențăm toate satele în bine.”

Dumnezeu lucrează la inima lui Choudary, bărbatul care și-ar pierdut bivolii. „Suntem fii și fiice de Dumnezeu. Orice au luat sătenii de la noi aparținea Lui. Noi trebuie să fim mulțumiți cu Cuvântul Său”, a spus el.

Cum rămâne cu Sharada? Împreună cu mătușa ei, a condus-o la Hristos pe verșoara ei Huma. „I-am spus că dacă Îl cunoaște pe Dumnezeu va descoperi cât este El de minunat și va afla planul Lui pentru viața ei”, spune ea plină de bucurie.

Acum, Huma spune că vrea să împărtățească și altora Vestea cea Bună. „După ce termin școala, vreau să-L vestesc pe Isus la cei care nu-L cunosc. Voi umbla cu El și voi vesti Evanghelia.”

„Chiar dacă oamenii jertfesc animale, păcatele lor nu sunt iertate. Doar sângele lui Hristos poate aduce iertarea păcatelor. Știu că moartea nu e un capăt de drum. Dumnezeu m-a adus de la întuneric la lumină”, a spus Sharada.

O viziune și o speranță eternă în țara situată la cea mai mare altitudine din lume.
Stire difuzata in Mapamond crestin 447 – octombrie 2014 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: