Religiunea curata in actiune in Egipt: ajutorarea orfanilor si vaduvelor crestine

Orfani Copti in Egipt ajutati de Organizatia Coptic Orphans http://www.copticorphans.org

25% din populația Egiptului trăiește sub nivelul de sărăcie, câștigând sub 2 dolari pe zi. Printre aceștia se află foarte multe văduve, iar 1,7 milioane dintre copii sunt orfani. Nermien Riad este fondatoarea organizației Orfanii Copți, cu sediul în Washington, care ajută văduvele și orfanii din Egipt.

„Când tatăl moare, familia rămâne fără nimic. Copiii sunt retrași de la școală pentru că mama nu-și permite să le plătească taxele. Ei ajung să muncească de mici, să se căsătorească repede, sunt abuzați și ajung să perpetueze ciclul sărăciei”, a spus Nermien.

Văduvele și orfanii sunt considerați proscriși. Spre deosebire de noi, egiptenii nu oferă ajutor de șomaj, sau ajutor social. Soțul lui Naima Wahib a murit de cancer la stomac în urmă cu patru ani. De atunci, viața ei și a celor doi copii a devenit o luptă continuă. Ei locuiesc într-o garsonieră mică în apropierea orașului Luxor. Sana, o voluntară a organizației, o vizitează în mod regulat pe Nama și copiii ei.

Dacă se vrea un viitor strălucit pentru copiii creștini din Egipt, ei au nevoie de o educație. Antonio are 11 ani, iar anul trecut abia citea, dar după 15 lecții cu un voluntar al organizației Orfanii Copți, poate citi istorisirile Bibliei.

Un meditator l-a ajutat pe Kirillos în vârstă de 16 ani să ia note mai bune la școală. Anul trecut, el a luat premiul doi la învățătură. Tatăl lui a fost croitor și a murit la vârsta de 38 de ani. Astăzi, mașina lui de cusut stă în dormitorul băiatului. Mama lui Kirillos a învățat singură să coafeze, dar nu a avut bani să înceapă o afacere. Niște creștini i-au oferit banii să deschidă acasă un salon de coafură.

„Înainte nu aveam viață socială, îmi era teamă să merg în public, nu aveam respect de sine. Acum interacționez cu oamenii, sunt o persoană total diferită. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că acum ne putem întreține. La sfârșitul zilei, Domnul este Cel care ne poartă de grijă”, mărturisește mama lui Kirillos.

Aidman are 15 ani, dar aveam doar 3 ani când tatăl lui a murit de hemoragie intestinală. Creștinii americani au plătit taxele ca să poată rămână în școală. Ei au plătit și pentru operația la inimă a mamei sale. Ea acum lucrează ca și croitorească pentru a se putea întreține. Ei locuiesc în câteva camere din aceasă casă, dar proprietarul vrea să îi dea afară.

Aiman, Kirillos, Antonio și frații lor au acum un viitor strălucit datorită ajutorului creștinilor americani și egipteni. Din păcate, ridicarea la putere a islamiștilor ar putea conduce la o persecuție și mai puternică a creștinilor. În perioada care urmează, numărul văduvelor și al orfanilor ar putea crește. Riad spune că mulți creștini sunt pregătiți pentru următorul val de persecuție.
„Mulți creștini mi-au spus că sunt pregătiți să moară pentru Cristos…și vor fi puși în această situație. Vrem să ne pregătim, să susținem și să încurajăm tot mai mult pe creștinii din Egipt. Cristos ne-a dat ocazia să lucrăm alături de El și cred că e cea mai mare onoare”, a concluzionat Riad.
Stire difuzata in Mapamond crestin 444 – octombrie 2014 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: