Nicolae Geantă – Iubire de un centimetru

Photo credit proverbsnwisdom.com

„Cât de mult mă iubești?”, m-a întrebat la telefon soția mea într-o seară, după ce nu mă văzuse vreo 40 de zile. „Un centimetru!”, i-am răspuns aproape șoptind! „Numai un centimetruuuuuuuuuuu?”, a mai întrebat odată, uimită de declarația sinceră, spontană. „Da, un centimetru. Nu-i suficient? Aș putea să-ți spun că te iubesc 4 kilometri, sau cât munții Himalaya. Ori d’aci până la Lună. Dar n-o fac. Lumea își măsoară iubirea în distanțe lungi, dar eu te iubesc în centimetri! Un centimetru înseamnă că ești aproape de inima mea, deși ești tocmai în Germania! Un centimetru înseamnă să-ți simt respirația, să-ți aud bătăile inimii, fierbințeala lacrimilor, mătasea părului, mâinile…, oriunde mă duc ești cu mine!”

I-am mai spus soției mele că asta e dragoste hristică, divină. Iubirea de-un centimetru înseamnă că Dumnezeu e aproape, e lângă noi. Se-atinge de pielea noastră. Fiecare spin din cununa Sa, ne înțeapă încă. Fiecare piron al Său, ne sfîșie palmele. Fiecare picătură de sânge de la Golgota, ne curăță „orișice” păcat!

Când spunem că-L iubim pe Isus, și noi trăim alandala, de fapt suntem la distanță mare de El. Când avem capul plin de manele, de certuri, de mândrie, de ifose, de bere, când privim viața de pe munții banilor, când privim frații ca din avion, Dumnezeu e deja plecat prin satele vecine.

Știți de ce atunci când doi inși se ceartă strigă unul la altul? Pentru că deși sunt aproape cu trupurile, inimile lor sunt la distanțe uriașe una de alta. De aceea bârfim, strigăm la cei care nu ne convin, țipăm la ședințe de comitete, la copii, la neveste, la subalterni, la săraci, la vecini, la Guvern. Pentru că inima noastră nu bate lângă ei. Ci departe. De aceea nu evanghelizăm, nu oferim Biblii, broșuri, o mână caldă, o pâine, o supă, de aceea lipsim prea des de la biserică, de la rugăciune, de la studiu, de la colectă.

În matematica Lui Dumnezeu, iubirea de-un centimetru s-a văzut cel mai clar la Golgota. Acolo, Hristos, cu brațele întinse, ne-a arătat că ne iubește din inimă pe toți, de la un capăt la altul al Universului. A început să ne strângă la piept. Și nu ne-a mai lăsat singuri.

“Acolo unde vă e comoara vă va fi și inima”, ne-a avertizat Mântuitorul. La un centimetru de lucrul respectiv!

http://nicolaegeanta.blogspot.ro/2012/07/iubire-de-un-centimetru.html

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: