Stiri din Nigeria – Toate cele 200 de biserici din orasul Mubi sunt distruse de Boko Haram

Photo credit ends.ng 11,000 refugees and all 200 churches burned

Photo credit ends.ng 11,000 refugees and all 200 churches burned

Exodul din Mubi, Nigeria Photo credit ends.ng

Traduc. Agnus Dei – Cand insurgenti ai grupului islamic terorist Boko Haram au intrat in orasul Mubi, care este centrul economic al statului nigerian Adamawa, aproape de granita cu Camerun, au distrus sectiile de politie, au eliberat prizonierii si au alungat putinii militari care patrolau prin oras. Intrand in oras, in data de 1 noiembrie, cativa teroristi Boko Haram l-au intalnit si l-au omorat pe Pastorul Rev. Isaac Innua, si Superintendent General asistent al bisericii Triumph of Faith Church, care incerca sa-si evacueze familia, dar ei l-au omorat in fata sotiei si a copiilor sai. (Sursa – http://www.vanguardngr.com)

refugiati din orasul Mubi, Nigeria. Photo credit www.veooz.com

Scopul organizatiei teroriste islamice Boko Haram este sa asalteze orase in care majoritatea populatiei sunt crestini. Orasul Mubi, care este predominant crestin, a fost tinta unor atacuri in care Boko Haram a incendiat toate bisericile crestine existente care au mai ramas in picioare dupa atacuri prin alte metode. In Octombrie 20, 2014 Boko Haram a ridicat steagul  organizatiei peste orasul Mubi si l-au renumit ‘City of Islam’ ‘Orasul Islamului.’

Aprox 10,500 de refugiat se afla in lagare de refugiati. Photo credit newswirengr.com

Traducere Blogul Agnus Dei – Sursa Open Doors via Crossmap

Un reprezentant al Misiunii Open Doors s-a intalnit cu o grupare de crestini care au fugit din orasul Mubi din Nigeria, acum 6 zile,  cand organizatia terorista islamica Boko Haram a atacat, in data de 29 Octombrie. Atacul a fost o lovitura uriasa impotriva crestinilor in Mubi.

Martori la acest atac au povestit cum acei crestini prinsi de Boko Haram au primit ordinul sa se converteasca la islam sau altfel vor muri. Multi barbati si femei crestini au fost omorati. Fetele mai tinere au fost date in casatorie barbatilor musulmani. Li s-a cerut crestinilor sa renunte la Isus, cativa care au refuzat au fost omorati cu pietre. Cei mai multi au fugit pe unde au putut si se afla in lagare de refugiati.

Nici macar una dintre cele 200 de biserici din orasul Mubi nu a ramas in picioare.

Mii de crestini sufera in 3 din statele Nigeriei unde Boko Haram a invadat: Borno, Yobe and Adamawa.

Ei au nevoie de multa rugaciune. Potrivit Open Doors, nimeni nu stie cate mii de oameni si-au pierdut viata, dar in estimarea celor din aceste state sus mentionate: aprox 1000 de crestini au fost ‘islamizati’, peste 1000 de femei au disparut si peste 1000 de copii au fost separati de familiile lor si se afla in tabere de refugiati.

Crestinii sunt foarte traumatizati. Dar in ciuda persecutiilor ei au incercat sa zambeasca si sa il laude pe Dumnezeu ca le poarta de grija. Open Doors le da ajutor de urgenta si mai multe livrari cu ajutorari sunt planificate in urmatoarele cateva saptamani.

O ultima stire rea din Nigeria,  noi am raportat-o in urma cu 2 zile – Gruparea islamista Boko Haram ucide 47 de elevi si raneste 79 la un colegiu in Nigeria

Pe cand ne-am pregatit sa postam acest articol, am mai aflat de la SkytrenNews ca Boko Haram a capturat si a cucerit inca un oras in statul nigerian Adamawa, cu numele de Maiha.

Potrivit Skynews Trend, aceasti soldati sunt din organizatia Boko Haram care a cucerit orasul Mubi. Photo credit www.facebook.com

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: