VIETNAM: Atacuri contra crestinilor dintr-o biserica si 25 de persoane de etnia Hmong au fost izgoniti din satul lor dupa ce au refuzat sa-L nege pe Hristos

Photo credit Morning Star

Traducere Blogul Agnus Dei – Christians in Vietnam harassed at center, homes and workplaces

1. Sase familii (25 de persoane in total) au fost izgonite din casele lor dintr-un sat din Vietnam. (Aceasta stire scurta a fost raportata  de  International Christian Concern).

2. Potrivit Morning Star, in data de 12 Noiembrie, politia din Vietnam s-a folosit de huligani inarmati ca sa distruga o biserica si sa aresteze 9 crestini menoniti, acuzandu-i ca nu sunt in regula cu autorizatiile, autorizatii pe care politia le-a confiscat la ultima perchezitie. Huliganii au sosit la locul numit Centrul Bisericii din satul Ben Cat, din provincia Binh Duong care se afla in partea de nord a orasului Ho Chi Minh. Era aproape de miezul noptii cand atacul a fost savarsit la acest centru, unde sunt cazati mai multi crestini,  huliganii zbierand si incercand sa-i intimideze cu ciocane si freze din metal. In timp ce ei distrugeau centrul bisericii, politia statea la o parte si filma.

6 familii (25 persoane) izgonite din casele lor pentru credinta in Hristos. Photo credit International Christian Concern

Printre cei arestati sunt si doi pastori, si un fiu al pastorului principal Nguyen Hong Quang. Biserica lui Nguyen Hong Quang nu este inregistrata oficial si este mereu tinta atacurilor autoritatilor si a huliganilor locali. Cei noua crestini arestati vor fi interogati. Toti membrii acestei biserici au suferit atacuri chiar si in casele lor, la scoala, la servici si din partea unor persoane necunoscute care sunt angajati numai pentru ca sa-i hartuiasca.

Din luna iunie incoace, 34 de crestini din aceasta biserica au fost raniti, unii au avut nevoie de interventie de urgenta. Pastorul Quang a suferit multi ani de inchisoare si desi incearca sa lucreze cu autoritatile, ei il hartuiesc mai tot timpul, atat pe el cat si pe enoriasii din biserica pastorita de el.

Sa ne rugam pentru crestinii din Vietnam, ca Dumnezeu sa-i treaca biruitori prin suferinta si Evanghelia sa fie propovaduita la cat mai multe suflete.

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: