Emi Fedur, ordinare în slujba de păstor la Biserica Elim, Phoenix, Arizona

EmanuelFedur

Ziua de duminică, 16 noiembrie 2014, va rămâne cu certitudine o plăcută amintire pentru întreaga comunitate evanghelică din diaspora română stabilită în capitala statului Arizona.

Două evenimente desfăşurate la Biserica Penticostală ELIM (www.elimarizona.com ) au polarizat interesul multor creştini români din aria Phoenix, aceasta fiind dovedită printr-o prezenţă remarcabilă. După o perioadă de incertitudini şi căutări privind o nouă viziune dar şi o nouă redefinire a activităţii bisericii, în toate planurile (spirituale, organizatorice, materiale), convingerea unanimă a membrilor comunităţii care compun Biserica ELIM este că activitatea spirituală a acestei biserici a intrat într-un proces real de revitalizare şi aceasta numai prin mila, harul şi dragostea lui Dumnezeu, dar şi prin necesitatea trăirii îndemnului adresat de Domnul Isus Hristos bisericii, regăsit în Cartea Apocalipsa 2:5.

În urmă cu mai bine de un an, la data de 15 septembrie 2013, după un timp de post şi rugăciune, necesar pentru confirmarea planului lui Dumnezeu şi la propunerea majorităţii membrilor Bisericii ELIM, Emanuel Fedur şi-a început activitatea de evanghelist în cadrul acestei comunităţii de credincioşi din Phoenix. Ca rezultat al implicării cu pasiune în lucrare, în anul următor s-a propus fratelui Fedur încredinţarea slujbei de păstor senior al Bisericii.

Astfel, în duminica de 16 noiembrie 2014 s-a desfăşurat serviciul divin de ordinare a fratelui Emanuel Fedur în slujba de păstor al Bisericii ELIM. Început la orele 9 dimineaţa  şi desfăşurat timp de aproape 4 ore, programul a fost caracterizat printr-o trăire şi manifestare cu adevărat caracteristică adevăraţilor credincioşi. Cântările grupului de laudă şi închinare, ale corului de fete, orchestrei, fanfarei şi corului mixt, precum şi a cvartetului fraţilor Fedur, au creat cadrul spiritual adecvat propovăduirii Cuvântului. Fratele Alin Călini, lucrător ordinat al bisericii, după ce a adresat un cuvânt de salut tuturor participanţilor la eveniment, a prezentat în decursul desfăşurării programului, păstorii prezenţi la amvon, invitaţi pentru oficierea actului de ordinare: Nelu Brie, pastor la Biserica “Emanuel” din Sibiu şi rectorul Institutului Teologic Penticostal din Bucureşti, Samuel Fedur, pastor la Biserica “Betel” din Arad şi totodată tatăl fratelui Emanuel Fedur, Octav Axinte, pastor la Biserica “Elim” din Botoşani şi Dragoş Croitoru, pastor la Biserica din Bosânci, jud. Suceava.

Fratele Samuel Fedur, tatăl lui Emanuel, pe lângă îndemnul adresat viitorului slujitor al Bisericii Elim, a prezentat o mărturie cu referire la acceptarea deciziei ca fiul cel mai mare al familiei, Emanuel, să urmeze cursurile Institutului Teologic din Bucureşti. “Îmi aduc aminte că eu am încercat să mă opun atunci când el a vrut să plece la Seminarul Teologic, aşa am gândit eu la momentul respectiv. Emanuel, ai terminat o şcoală, ai o profesie, trebuie să-ţi ajuţi fraţii mai mici, eşti într-o familie mare. În confruntarea  aceasta, împreună cu soţia ne-am rugat să nu fim împotriva lucrării lui Dumnezeu şi am cerut de la Domnul un cuvânt, un răspuns prin Scriptură. Şi Domnul mi-a dat un verset care spune aşa: Orice întâi născut de parte bărbătească este al Meu, zice Domnul. Emanuel, fiind primul copil din familie, am înţeles că Domnul îl cheamă în lucrare.” Astfel, în urma absolvirii Institutului Politehnic din Timişoara, Emanuel Fedur şi-a continuat studiile la Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti, pe care l-a absolvit în anul 2008. Actualmente urmează cursurile de masterat la “Fuller Theological Seminary” din Pasadena, California.

Ordinarea Pastorului Emi Fedur

Ordinarea Pastorului Emi Fedur

Ultima predică, înaintea actului de ordinare, a aparţinut fratelui Nelu Brie, pastor la Biserica Emanuel din Sibiu şi rector al Institutului Teologic din Bucureşti. Conform serviciului specific de ordinare, Fratele Brie a accentuat motivaţia acestui eveniment deosebit de important atât în viaţa spirituală a bisericii cât şi a persoanei chemate la o astfel de lucrare: “Cel care face chemarea este Dumnezeu. Biserica recunoaşte chemarea şi confirmă prin aşezarea în slujire. Frate Emanuel, eşti chemat să faci o lucrare de conducere spirituală. O lucrare foarte grea. De aceea sunt esenţiale patru lucruri: 1.viziunea care vine de la Dumnezeu; 2. împuternicire de la Duhul Sfânt; 3. integritate personală; 4. autoritate morală construită de Dumnezeu şi recunoscută de adunare. Astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu vom aşeza în slujbă un păstor. Dumnezeu să-şi pună peste el mâinile”.

După ce corul bisericii a intonat cântărea de binecuvântare, “Domnul păcii să fie cu tine…”, a urmat actul de ordinare în slujba de păstor, prin “punerea mâinilor”, îndeplinit de păstorii invitaţi special la acest eveniment. La încheierea ceremoniei de ordinare, fratele Nelu Brie l-a prezentat pe Emanuel Fedur ca noul păstor al Bisericii Penticostale Elim din Phoenix.

Invitat să adreseze un scurt mesaj asistenţei, Emanuel Fedur a mulţumit lui Dumnezeu şi Bisericii Elim pentru onoarea şi încrederea acordată pentru a păstori această comunitate: “În primul rând mulţumesc lui Dumnezeu pentru onoarea de a fi chemat să slujesc, pentru protecţia Lui până în ziua de astăzi, pentru călăuzirea Lui, soţiei mele, Andreea, pentru sprijinul ei de-a lungul acestor doi ani de căsnicie, mulţumesc familiei lărgite, mulţumesc pentru rugăciuni şi de asemenea mulţumesc Bisericii Elim care mi-a oferit această încredere că să slujesc. Singura mea dorinţa pentru dvs. este să mă purtaţi în rugăciune pentru ca Dumnezeu să mă echipeze cu ceea ce am nevoie pentru slujirea la care am fost chemat”.

Serviciul divin de dimineaţă s-a încheiat prin rugăciunea fratelui Vasile Olari, unul din membrii consiliului administrativ al bisericii. Conform aprecierilor făcute de fratele Olari, participarea la această sărbătoare a bisericii Elim a fost peste aşteptări, estimându-se un număr de aproximativ 700 de persoane.

În timpul de după-amiază, Biserica Elim a organizat o masă de dragoste cu specific românesc pentru toţi participanţii, care a avut loc la American Royal Palace, un resort locat în apropierea bisericii.

Bucuria şi părtăşia  zilei de duminică a continuat seara, când de la orele 18:00 s-a desfăşurat un botez nou-testamental. Trei tineri: Diana Netotea (21), Angi Moga (16) şi Johny Lela au intrat în apa botezului, mărturisind public faptul că Isus Hristos a murit pentru păcatele lor, oferindu-le astfel viaţă veşnică.

Din Cuvânt a predicat fratele păstor Dragoş Croitoru din România, iar actul botezului a fost îndeplinit de fraţii Emanuel Fedur şi Alin Călini. Privind retrospectiv frumoasele momente petrecute în această zi de duminică, întreaga comunitate de la Elim şi nu numai, poate spune cu siguranţă că a fost o zi specială şi binecuvântată, pregătită de Dumnezeu pentru bucuria copiilor Săi. “Domnul a făcut lucrul acesta şi este o minunăţie înaintea ochilor noştri. Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul; să ne bucurăm şi să ne veselim în ea. Doamne ajută ! Doamne dă izbândă!” PSALMUL 118-23,24,25.

Radu Oprea

Glendale, Arizona

2 comentarii (+add yours?)

 1. Ioan Basa
  nov. 22, 2014 @ 08:33:03

  Domnul sa-l binecuvinteze pe fratele Emil Fedur cu multa intelepciune in noua lucrare de pastorire pe care-a inceput-o in biserica Elim din Phoenix Arizona.

  M-as bucura daca fratele Fedur ar intelege cateva lucruri esentiale in lucrarea de conducere a unei biserici ca si biserica Elim.

  1.) In primul rand sa nu uite ca nu Emil Fedur, ci Domnul Isus Hristos este „Capul Bisericii”.
  Emil Fedur este si ramane un simplu slujbas mai mult sau mai putin important, in Lucrarea Marelui Stapan.
  Orice decizie pe care-o va lua Emil Fedur, va trebui sa fie aprobata de „Capul Bisericii” si nu de marea multime a bisericii.
  In Biserica lui Hristos „Vox populi” nu inseamna neaparat si „Vox Dei”.

  2.) Biserica Elim a fost si este o biserica inca cu multe probleme.
  „Pastorii care au pastorit-o in trecut au pastorit-o cu asprime, i-au tulburat apele, i-au mancat grasimea, i-au muls laptele, si-astfel s-au pastorit doar pe ei insisi.
  Ei au adancit criza spirituala a bisericii, motiv pentru care grupuri mari de frati, au parasit aceasta biserica..
  Acei pastori au facut intocmai cum spune Cuvantul Domnului in cartea prorocului Ezechiel:
  • „Voi mancati grasimea, va imbracati cu lana, taiati ce e gras, dar nu pasteti oile”.
  • „Nu intariti pe cele slabe, nu vindecati pe cea bolnava, nu legati pe cea ranita; n-aduceti inapoi pe cea ratacita, nu cautati pe cea pierduta, ci le stapaniti cu asuprire si cu asprime!” (Ezec.34:4)
  M-as bucura daca fratele Fedur ar invata din greselile pastorilor anteriori (care au trecut prin aceasta bisercica) si nu va mai repeta abuzurile lor.
  Emil Fedur ar trebui sa fie parte din solutia vindecarii bisericii si nu parte din adancirea crizei si-a problemelor ei.
  Involvandu-se in „partidele bisericii” si-n „certurile de partide”, el va adanci si mai mult ruptura din biserica Elim.
  Cei care astazi striga „traiasca Imparatul”….maine vor striga …”la moarte cu el”.
  Lucrul acesta s-a petrecut deja de doua ori in biserica Elim….M-as bucura sa nu se mai repete inca odata.(desi istoria de multe ori se repeta la nesfarsit ).
  Invata sa stai deasupra problemelor frate Emil Fedur si nu te involva in intrigile, in barfa, in dezbinarile si-n partidele bisericii.
  Involvandu-te in „certurile de partide” si unindu-te cu un partid sau altul, tu vei deveni parte intrinseca din problema bisericii.

  3.) Frate Emil Fedur, invata sa-ti alegi bine oamenii cu care vei lucra in biserica Elim.
  Nu repeta greseala lui Roboam. (1Reg.12:8)
  Nu-te pleca urechea si nu asculta sfaturile lui Ahitofel desi poate-ti par bune acum:
  •-„Si David a zis: „Doamne, nimiceste sfaturile lui Ahitofel!” (2Sam.15:31)
  Greselile intotdeauna vor avea consecinte nedorite.
  Invata sa te consulti cu Domnul Hristos, deoarece El este cel care te poate ajuta sa carmuiesti bine aceasta biserica.

  Noi dorim ca Domnul Isus Hristos sa te calauzeasca pe Calea Lui cea Dreapta si sa-ti dea intelepciune si priceperea necesara in tot ceea-ce vei face.
  Domnul sa te binecuvinteze frate Emil Fedur.
  Sa-ti binecuvinteze si sotia ta si sa o faca un ajutor potrivit pentru tine.
  Sa-ti binecuvinteze copii
  Sa fii binecuvantat in Casa Domnului si sa fii binecuvantat in Ogorul Evangheliei
  Domnul sa-ti binecuvinteze cosnita si postava ta (Deut.28:5)
  Sa fii binecuvantat la venirea ta si sa fii binecuvantat la plecarea ta.
  Domnul iti va da biruinta asupra vrajmasilor tai care se vor ridica impotriva ta; pe un drum vor iesi impotriva ta, dar pe sapte drumuri vor fugi dinaintea ta.
  Domnul va face ca binecuvantarea sa fie cu tine in granarele tale si in toate lucrurile pe care vei pune mana. Te va binecuvanta in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau.
  Vei fi pentru Domnul un preot sfant, cum ti-a jurat El, daca vei pazi poruncile Domnului Dumnezeului tau si vei umbla pe caile Lui.
  Toate popoarele vor vedea ca tu porti Numele Domnului si se vor teme de tine.
  Domnul te va coplesi cu bunatati, inmultind rodul trupului tau, rodul turmelor tale si rodul pamantului tau, in tara pe care Domnul a jurat parintilor tai ca ti-o va da.
  Domnul iti va deschide comoara Lui cea buna, cerul, ca sa trimita tarii tale ploaie la vreme si ca sa binecuvanteze tot lucrul mainilor tale: vei da cu imprumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu imprumut.
  Domnul te va face sa fii cap, nu coada; intotdeauna vei fi sus, si niciodata nu vei fi jos, daca vei asculta de poruncile Domnului Dumnezeului tau pe care ti le dau astazi, daca le vei pazi si le vei implini
  si nu te vei abate nici la dreapta, nici la stanga de la toate poruncile pe care vi le dau astazi, ca sa va duceti dupa alti dumnezei si sa le slujiti.
  Domnul sa fie partea ta de mostenire !.

  Comitetul Pastoral al Bisericii Multele Sionului
  (in cladirea Bisericii Menonite)
  1612 W Northern AvePhoenix, AZ
  Phoenix Arizona.
  623-210-4265
  602-622-1667

 2. Radu
  nov. 23, 2014 @ 06:32:37

  Sfaturi bune !

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: