Florin Ianovici – Cum sa ai o intalnire cu Dumnezeu

Moise pe muntele Sinai – Dumnezeu vorbeste din  rugul aprins Photo credit en.wikipedia.org

Dumnezeu sa ne ierte, ca atunci cand nu mai avem ce face, luam Biblia cu noi. 

Florin IanoviciUn tanar s-a intors la Domnul Dumnezeu. Cand se ruga, cobora Dumnezeu langa el. Asa se bucura! La un moment dat, dupa ce a facut botezul, spre mirarea lui, se ruga la fel lui Dumnezeu, traia la fel cu Dumnezeu, dar Dumnezeu nu mai cobora cum cobora odinioara. Suparat, speriat, s-a rugat lui Dumnezeu si a zis: „Doamne, descopera-mi ce-am gresit. Unde este greseala mea? Vreau sa cobori cum coborai odinioara cand eram noi doi. Si la un moment dat, Domnul Dumnezeu ii trimite un vis. In vis, il vede el pe Domnul Isus Hristos. Asa s-a dus cu bucurie spre Domnul Isus si ce credeti ca L-a intrebat?

„Doamne, noi doi ne intalneam in rugaciune si Tu coborai. Doamne, Tu nu mai cobori cum coborai odinioara. De ce Doamne?” Si cand s-a apropiat de Domnul Isus Hristos, a observat ca Domnul Isus citea Scriptura. A ridicat Domnul Isus ochii din Scriptura si a zis: „De azi incolo, ne intalnim aici.” Si i-a aratat Scriptura. Omul acesta este Moody, de la Institutul Biblic Moody.

Dvs. stiti ca Romania comunista a avut Biblii din cauza lui Moody? China si orice stat a avut Biblii si are Biblii din cauza lui Moody. Institutul Biblic Moody este acela care a distribuit cele mai multe Biblii dealungul istoriei. Stiti de ce? Pentru ca un tanar a inteles ca se intalneste cu Dumnezeul lui pe paginile de Scripturi.

Amarat, descurajat, lipsit de prieteni, neinteles, deschide Biblia, caci acolo este El. „La inceput era Cuvantul. Cuvantul era cu Dumnezeu. Si Cuvantul era Dumnezeu. Oridecateori citesti, tu ai o intalnire cu El. Oridecateori deschizi Scriptura, se deschide cerul pentru tine. Ne intrebam unde-s ingerii. Pe paginile sfintelor Scripturi. Ne intrebam unde-s descoperirile. Pe paginile sfintelor Scripturi. Ne intrebam unde sunt mangaierile. Pe paginile sfintelor Scripturi.

Spunea un om a lui Dumnezeu, David Wilkerson, pentru care am un respect deosebit, intr-o carte care se numeste ‘Triumf in Tragedie’. Si spunea omul acesta ca o femeie a avut un accident de masina si coloana ei vertebrala a fost aproape fracturata. Deci, nu mai avea decat un foarte putin sprijin. I-au imobilizat gatul si i-au zis: „Doamna, sa stati asa, nemiscata. Ca daca dvs. faceti o miscare brusca, e posibil ca sa se sectioneze ce-a ramas si ramaneti paralizata toata viata. Si a stat femeia in pat. Si Dumnezeu sa ne ierte, ca atunci cand nu mai avem ce face, luam Biblia cu noi. Si asta este un lucru gresit, prietene.

Ca Dumnezeu nu vrea sa avem o intalnire cu El pe patul de spital. Dumnezeu vrea ca in zilele noastre de bine sa ne intalnim cu El. Si a deschis Biblia si cand a ajuns la Psalmul care spune- „Dumnezeu imi analta capul” ea a spus: „Eu nu pot sa stau cu capul sus. Eu nu pot sa stau cu capul drept. Dar spune Biblia asta: Dumnezeu imi inalta capul.” Si a zi: „Doamne, nu-i cuvantul unui om. E Cuvantul Tau, Atotputernice Dumnezeu!” Si spune ca ea, in momentul cand a rostit acest cuvant: „Doamne, implineascase si cu mine,” din crestet pana in talpi  a simtit cum Duhul Sfant se atinge de ea si a fost vindecata pe loc. Avem puterea Scripturii.

Avem puterea unui Dumnezeu viu. Un Dumnezeu care vorbeste si in timpul nostru. Si Dumnezeu spune: „Asa cum sunt, sa ma iei. Eu sunt Dumnezeul Scripturilor, nu a parerilor personale.” Nu sunt Dumnezeul lui x si y. Eu sunt acelasi Dumnezeu neschimbat.” Iti multumesc, Doamne. Ce Dumnezeu este!

Vezi / Citeste mai mult aici…

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: