Şi creştinii pot invăţa de la domnul preşedinte Klaus Iohannis

Cele mai noi articole”

SECRETUL căsniciei de 25 de ani a lui Klaus și Carmen Iohannis

rodiagnusdei rfi.ro

Photo credit www.rfi.ro

Presedintele Klaus Iohannis 24 noiembrie (citat aici)

Acum, mai mult ca oricând, trebuie să redescoperim curajul de a fi noi înșine, trebuie să găsim sensul unității în diversitate. Scoaterea competiției politice din sfera conflictului personal, renunțarea la bătăliile fără miză națională și unificarea energiilor politice, economice și sociale pe un drum al progresului comun sunt obiective pe care mă angajez să le urmăresc cu răbdare și perseverență.

Klaus Iohannis noul presedinte ales al Romaniei are un limbaj foarte politicos si da dovada de un respect deosebit. Caracterul si sinceritatea sa au facut ca majoritatea Romanilor sa voteze in favoarea dansului cu toate ca numai cu o saptamana inainte, in primul tur al alegerilor prezidentiale a iesit pe locul al doilea cu un deficit de aproape 10%.

Dar felul lui de a fi, politetea, sinceritatea si caracterul sau, au atras atentia poporului roman care mai ales prin intermediul surselor de comunicatie, au ajuns sa cunoasca pe acest om deosebit, si sa placa. Intr-unul din interviurile sale, el a declarat ca Biblia este cartea care l-a marcat cel mai mult iar dupa felul sau de comportare se poate usor intelege ca si-a format acest caracter cu ajutorul Bibliei. Este un crestin autentic, care decat sa fie marlan mai bine prefera sa piarda, deci pentru el caracterul si sinceritatea este mai importanta decat a deveni presedinte.

Ce putem invata noi ca si crestini de la Klaus Iohannis?

Credinta trebuie sa fie insotita de fapte, pentru ca credinta fara fapte este moarta. Apoi un crestin adevarat trebuie sa dea dovada de politete si respect fata de oameni. Limbajul sa fie unul politicos  si cu respect si purtare deosebita, pentru ca astfel va atrage atentia oamenilor. ,,Da al vostru sa fie da si nu sa fie nu” – ne invata Sfanta Scriptura, si tot ,,ce trece peste aceasta vine de la cel rau.” Klaus Iohannis a inteles aceasta si a invatat din Biblie sa implineasca aceste invataturi sfinte, pentru ca a fi crestin nu este doar o emblema ci este o traire cu Dumnezeu, in fiecare zi. Caracterul adevarat, nu se primeste la scoala, la un bar sau undeva pe strada, nici macar acasa la parinti (daca ei nu au avut in inima lor pe Isus Christos). Adevaratul caracter se formeaza prin citirea si implinirea Cuvantului din Sfanta Scriptura, prin aplecarea la picioarele Domnului Isus Christos, la poalele crucii, acolo unde El si-a aratat dragostea Sa nemarginita fata de intreaga omenire.

Domnul Isus a trasat o sarcina pentru cei ai Sai: ,,Voi sunteti lumina lumii” si ,,lumina voastra sa lumineze inaintea oamenilor ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri (Matei 5).” Caracterul unui adevarat crestin este inspirat din Duhul lui Dumnezeu!

 ~ ~ ~ ~

Intr-un articol scris de Mircea Vasilescu pentru Adevarul, intitulat ‘Miticilor, v-aţi ars!’, dl Vasilescu mentioneaza cateva formule de limbaj folosite de Klaus Iohannis in campania electorala, precum:

„decât să fiu mârlan, mai bine pierd” – Replica lui Klaus Iohannis din campania electorală – „decât să fiu mârlan, mai bine pierd” – a intrat deja în folclor şi cu siguranţă multor oameni le-a plăcut această atitudine relaxată şi civilizată. Nu ştim, deocamdată, cât de bun preşedinte va fi, dar dacă reuşeşte să impună decenţa în limbajul politic deja e foarte mult.
„Invit Guvernul să poftească în Parlament cu bugetul pe 2015”.  – Să poftească. Ce să fie asta? – m-am întrebat. Tic de fost profesor? („Cutărescu, pofteşte la tablă!”). Posibil. Plus politeţe. Dar o politeţe fermă. Şi dublă: Guvernul este invitat să poftească. Pe la noi, prin sud, s-ar adăuga imediat citatul din Caragiale: „să poftească, dacă le dă mâna”. Doar că, pe ardeleneşte, nu mai e de adăugat nimic la formula lui Klaus Iohannis. Miticilor, v-aţi ars! Noul preşedinte are o fermitate politicoasă căreia nu-i poţi răspunde cu băşcălii dâmboviţene. Sau poţi, dar e inutil, te faci de râs.Citeste mai mult: adev.ro/nfatn7

 Si inca un articol de citit + VIDEO la Adevarul LIVE: Profilul moral al preşedintelui. Ce virtuţi trebuie să aibă şeful statului?

Laurenţiu Ungureanu:
Mulţi dintre comentatorii politici, entuziaşti din oficiu, pun victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale pe seama valorilor pe care acesta le-a promovat în campania electorală. Formatori de opinie consacraţi spun că s-a schimbat ceva în gândirea şi în comportamentul civic al românilor, astfel că în urma alegerilor prezidenţiale câştigătoare au fost cinstea, buna-cuviinţă şi civilizaţia interioară, dacă există aşa ceva. Câtă realitate este în aceste analize pasionale? Este alegerea făcută de români triumful unui sens regăsit al demnităţii, onoarei şi libertăţii? Care sunt şi care trebuie să fie valorile morale ale unui preşedinte?Câtă realitate este în aceste analize pasionale? Este alegerea făcută de români triumful unui sens regăsit al demnităţii, onoarei şi libertăţii? Care sunt şi care trebuie să fie valorile morale ale unui preşedinte?Citeste mai mult: adev.ro/nfb8w3

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: