RUGACIUNEA – SCHIMBAND SENSUL VIETII – Viorel Udriste

Photo credit imgarcade.com

RUGACIUNEA – SCHIMBAND SENSUL VIETII

Disciplina rugaciunii este pusa in valoare, in practica inca din primele clipe ale noii vieti a proaspatului credincios. Avand o insemnatate aparte Disciplina rugaciunii trebuie sa nu lipseasca din viata zilnica a cresdinciosului. Insusi Cuvantul lui Dumnezeu ne indeamna sa staruim in rugaciune (Rom. 12:12; 1Tes. 5:17; Efes. 6:18; Col. 4:2; Luca 18;1-7; Ps. 5:3; 6:6; 77:1-20; Iona 2:1-10; 1Samuel 7:8)…si alte exemple pot continua din Scriptura care ne dezvaluie cateva lucruri pentru care credinciosii trebuie sa se roage.

Aceasta activitate fiind de fapt si considerata ca o porunca biblica (neexistand alternativa la aceasta) data de profeti (Isaia 55;6; Amos 4:5-6), psalmisti (Ps.105:4), apostoli (Col. 4:2), de catre Domnul Isus (Matei 26:41; Ioan 16:24; Luca 18:1). Rugaciunea este legatura necesara pentru a putea primi binecuvantarile lui Dumnezeu, puterea Sa si implinirea poruncilor Lui. Insusi Domnul Isus practica rugaciunea cu regularitate (Luca 5:16; 5:12; Matei 6:9; Luca 9:28-29, Ioan 17; etc.)

Nu trebuie sa fim multumitori cu o viata de rugaciune saracacioasa, si tot timpul trebuie sa fim activi cu aceasta indeletnicire. Dumnezeu are pentru noi comori infinite, iar noi ne multumim cu un scurt moment de inchinare ce intr-o clipa s-a sfarsit… Prin rugaciune putem gasi alinare sufleteasca, usurare, liniste, pace launtrica si stabilitate spirituala si poate fi practicata in ascuns (Matei 6:6) si in comun (Fapte 12:5), aceasta fiind facuta in Numele lui Isus.

„Numai in Tine, Doamne, Dumnezeul meu, pot afla odihna, caci numai Tu esti prea bun, prea inalt, prea puternic; numai Tu ne poti indestula, pentru ca Tu esti Izvorul si Datatorul a toate. Singurul care ne mangai prin indurarea si bunatatea Ta cea nemarginita, Singurul care esti podoaba, numai slava, numai dragoste; marirea Ta se inalta mai pe sus de orice marire, puterea Ta se inalta mai pe sus de orice putere, sfintenia Ta intrece orice sfintire” Imitatio Christi – THOMAS A. KEMPIS

Rugaciunea poate fi de mai multe feluri: rugaciunea de iertare (Ps. 38:1-22), de mijlocire (Col. 1:9; 1Ioan 5:16; 2Cor. 1:11; Osea 2:6; Isaia 62:6), pentru nevoile vietii (1 Imp. 8:57; Luca 11:3; Fil. 4:6-7), impotriva raului (Ps.35:1-28), de multumire (Luca 17:16; Marcu 6:41; Ioan 2:9; Ezra 3:11; Ps. 116:1-19; 1 Cron. 16:7), de vindecare (Iacov 5:15; Fapte 9:33-34 si 40), pentru altii ( Efes.6:18).

Daca nu practicam rugaciunea cu responsabilitate, de fapt putem impiedica lucrarea lui Dumnezeu atat in viata personala, cat si in viata Bisericii. De-aceea trebuie sa fim in voia lui Dumnezeu, practicand rugaciunea in Numele lui Isus, iar pentru ca aceasta sa fie eficienta si eficace noi trebuie sa fim staruitori inaintea Tatalui Ceresc. Scriptura ne indeamna la o viata spirituala disciplinata, la o viata spirituala bine asezata si in acelasi timp bine ancorata in Cuvantul Lui Dumnezeu, care sa poate tine piept oricarei uneltiri din partea celui Rau, si in acelasi timp care sa duca la o crestere spirituala spre desavarsire.

Daca in viata noastra, prin ceea ce facem , suntem cumva dezorganizati sau dezorientati spiritual, cel mai bun remediu este acest tablou al Disciplinei rugaciunii care trebuie insusit si aplicat in vietile personale pentru a face ordine in universul interior al fiecaruia dintre noi, univers interior pe care numai insusi Dumnezeu il stie si poate sa intervina pentru a face o ordine si curatire deplina a acestuia.

Avand in vedere timpurile pe care le traim, vremurile care sunt destul de tulburi, din toate punctele de vedere, fiind in perioada „vremurilor de pe urma”, rugaciunea este de un real folos, de o importanta majora. Ducand o viata disciplinata in vederea rugaciunii, de a putea rezista nu din anumite puncte de vedere ci din toate punctele de vedere, sa putem fi vegheatori in asteptarea Mirelui, Fiul Dumnezeului celui viu, Domnul nostru Isus Hristos.

Rugaciunea se poate folosi si ca mod de actiune impotriva „intunericului”. Scriptura ne invata si ne indeamna la o viata de rugaciune activa care implica mai mult decat o simpla rugaciune. Aceasta contribuie foarte mult la cresterea niveluilui nostru spiritual, nivelului nostru de credinta, cu care ne raportam inaintea lui Dumnezeu. „…rugaciunea schimba totul, schimba sensul vietii noastre…” – Alexandru Groza ; lucru desigur adevarat, dar rugaciunea poate sa duca la o schimbare si in vietile altora, in Biserica ( ca si trup al lui Hristos), dealtfel puterea rugaciunii poate sa schimbe si cursul contemporan , lucru posibil deoarece in Iacov 5;17 b avem o promisiuine ce poate fi aplicata cu succes de Dumnezeu in viata fiecaruia dintre noi. Impotriva puterii lui Dumnezeu nu a existat si nu v-a exista vreodata sorti de izbanda , pentru ca Dumnezeu este Suveran, Atotputernic si marimea Lui este nepatrunsa .

Articole asemanatoare

 

 

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: