VIDEO ~~~ Jubileul Bisericii Baptiste Germane din Timișoara ~~~ 130 de ani de la înființarea primei biserici neoprotestante din vestul României ~~~ 1884 – 2014 Mesaj pastor dr. Ionel Tuțac

Jubileul Bisericii Baptiste Germane din Timișoara
130 de ani de la înființarea bisericii
Prima biserică neoprotestantă din vestul României 1884 – 2014
09 noiembrie 2014
http://www.harul-tm.ro

Photo credit www.harul-tm.ro

CC Film – 2014 cu Biserica Baptistă Germană din Timișoara
Camera – Cătălin Ciuculescu, Andrei Birtea
Audio + Video edit – Cătălin Ciuculescu

VIDEO by HarulTimisoara

Mesaj pastor dr. Ionel Tuțac

Istoria Bisericilor Baptiste din Romania

pastor dr. Ionel Tuțac – președintele Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara; secretar general Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România.

Biserica Germana Baptista Timisoara

Biserica Germana Baptista Timisoara 1884-2014 Photo Agnus Dei

…în cursul istoriei, Dumnezeu a fost cu noi si a folosit etnicii germani din România ca sa aducă Evanghelia în țara noastră. Prima biserică baptistă din România a început în anul 1856  prin intermediul unei familii de Germani.

Apoi, a fost un german cu numele de Gerhard Unchen care a avut un motto foarte important al vieții lui, a spus: „Fiecare baptist un misionar”. Omul acesta a străbătut întreaga Europa vestind Cuvântul lui Dumnezeu. A ajuns chiar și în țara noastră. Iar lucrarea care a inceput aici în Timișoara, a început tot prin intermediul unor etnici germani.

Dăm slavă lui Dumnezeu că oamenii acestia au avut îndrăzneală sa predice Cuvântul lui Dumnezeu în vremuri grele. Iar, în decursul anilor, Biserica Baptistă Germana din Timișoara a devenit leagănul în care s-au nascut celelalte biserici baptiste.

In anul 1923, a luat ființă Biserica Baptistă Romană – Biserica Betel și apoi Biserica Baptistă Germană. Mulțumim lui Dumnezeu că în ciuda faptului că etnicii germani au emigrat, această clădire a rămas în picioare.

Biserica a continuat să existe, să funcționeze, iar astăzi, Biserica Baptistă Germană este biserică tânără, e adevărat, formată în majoritate de români, dar care vor să ducă mai departe principiile credinței baptiste, așa cum au fost ele propovăduite încă din secolul  al XIX-a. Doresc acestei biserici multă binecuvântare, doresc  ca această biserică să fie o biserică plină de viață, le doresc să aibă parte de un spirit misionar deosebit și mă rog ca Dumnezeu să binecuvânteze conducerea bisericii și membrii acesteia.

Corul Liceului Baptist Timișoara
Lupt
ă, nu da ‘napoi

Corul Liceului Baptist Timișoara – Psalmul 4 (dirijor: prof. Ghiță Vițelariu)
Jubileul Bisericii Baptiste Germane din Timișoara – 130 de ani de la înființarea bisericii (prima biserică neoprotestantă din vestul României 1884 – 2014)

Corul Liceului Baptist Timișoara
Psalmul 4

Corul Liceului Baptist Timișoara – Psalmul 4 (dirijor: prof. Ghiță Vițelariu)

Corul Liceului Baptist Timișoara
Azi în inima ta

Corul Liceului Baptist Timișoara – Psalmul 4 (dirijor: prof. Ghiță Vițelariu)

Ema și Amedeea – Aș vrea să număr clipele

Ema și Amedeea – (Iunia Diță – pian; Paul Pantea – chitară)

Eliza Pantea – El Shaddai

Vezi aici mai multe cantari – Harul Timisoara Canal Youtube

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: