Florin Ianovici – Despre dragoste

43731-dragostea

Citate culese din diverse predici ale Pastorului Florin Ianovici:

  • IanoviciTot ceea ce ar putea sa vindece o inima si ce ar putea sa dea vietii noastre stralucire, e dragostea.
  • Dragostea nu inseamna numai efuziuni sentimentale. inseamna, in primul rand, respect- sa iti acord cinstea ca ai de ce sa fi iubit si meriti sa fi iubit, pentru ca tu esti faptura mainiloe lui Dumnezeu.
  • Daca eu sunt faptura mainilor lui Dumnezeu, eu negresit am mostenit din Dumnezeu ceva ce este El. Dumnezeu este dragoste. Cand noi ne-am nascut, noi am mostenit din Dumnezeu aceasta natura.
  • Toti oamenii, de la mic la mare, tanjesc dupa dragoste. Implinirea noastra in viata aceasta este in actul dragostei. Ca mama, te implinesti in dragoste. Ca sotie, te implinesti in dragoste. Ca sot, te implinesti in dragoste. Ca tanar, tanjesti dupa dragoste. Asta pentru ca Dumnezeu ne-a facut sa fim asemenea naturii Lui. Ne-am nascut cu aceasta natura, in care dragostea e din Dumnezeu.
  • Satana are, intotdeauna, la dizpozitie o posibilitate sa ia aceasta dragoste a lui Dumnezeu si sa o ticaloseasca. Sa ia aceasta dragoste a lui Dumnezeu si s-o faca de ras. Sa ia aceasta dragoste a lui Dumnezeu si sa o faca un gunoi. De la frumusetea si splendoarea la care Dumnezeu se gandise sa o puna in noi, sa faca ceva de speriat.
  • Am bagat de seama ca intr-o biserica in care oamenii se iubesc, e tare placut sa stai.
  • Nimic in viata nu face ca dragostea sa se raceasca- oameni impietriti, oameni care nu mai vor sa vina la biserica, oameni care nu mai vor sa auda, oameni care nu vor sa mai faca nici un pas, de ce? Pentru ca au fost raniti in cel mai important lucru al vietii lor: in aceasta dragoste, pe care au impartasit-o si care n-a fost impartasita inapoi.
  • Stiti dupa ce imi dau seama ca e de la Dumnezeu? Ca a rezistat propriilor ei predicatori.

Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: