Marius Cruceru – Căsătoria şi Aisbergul

Ca in momentul cand aduci doua firi pamantesti impreuna, oricat de credinciosi, oricat de bine intentionati ar fi cei doi, cele doua firi pamantesti se intalnesc si de acolo nu poate iesi decat rau. Oricare doua fiinte umane se pot certa.

Oricare doua fiinte umane pot intra in conflict. ‘In pacat m-a zamislit mama mea’, spune psalmistul. Asa ca, daca aduci o fire pamanteasca neconvertita  si o alta fire pamanteasca neconvertita este o combinatie explosiva. Si daca aduci doi oameni pocaiti, care nu raman langa principiile Scripturii, de asemenea, pot iesi probleme.

In primul an de casnicie am incercat sa ne construim piramida lucrurilor pe care le vom da mai departe copiilor nostri. Ne-am dat foarte curand seama ca una suntem cand iesim in public si alta este cand suntem noi, numai de noi, in casa.

Ca viata are doua aspecte. Are o parte vizibila si o parte nevazuta. Ca putem face foarte frumos cand mergem la biserica, ca putem sa parem foarte fericiti in public. Putem sa pozam un cuplu perfect, dar in viata nevazuta, de sub valuri, de sub apa, poate sa fie foarte mari probleme, pot sa fie foarte mari complicatii.

Si-am asemanat viata de casnicie cu un aisberg. Trebuie sa fie o parte nevazuta, foarte consistenta, ca partea vazuta sa fie spectaculoasa. Si cu cat este mai grea partea de jos nevazuta, cu atata se ridica mai sus si este mai usor sa pluteasca ceea ce se vede deasupra. Temelia trebuie sa fie intacta.

Citeste mai mult aici –

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: