Israelienii sunt in pericol in propria lor natiune – Teroare in Ierusalim si îngrijorarea din cauza programului nuclear al Iranului

Israelienii sunt in pericol in propria lor natiune

Israelul s-a confruntat anul acesta cu o serie lungă de atacuri teroriste, însă atacul cu sânge rece de săptămâna trecută de la sinagoga din Ierusalim a tras alarma că israelienii sunt în pericol tot timpul în propria lor națiune.

Ambasadorul Israelului, Ron Dermer va vorbi despre recentul atac. Prim-ministrul Netanyahu spunea că Israelul va răspunde dur la acest atac.

Ambasadorul Israelului, Ron Dermer a fost întrebat ce ar putea să însemne asta:
”Cred că vom vedea un răspuns foarte dur, fiindcă vorbim despre uciderea brutală a patru evrei chiar în timp ce aceștia se închinau într-o sinagogă dintr-un cartier din Ierusalim. De asemenea, un polițist a fost ucis în timp ce încerca să îi apere pe civili. Va fi un răspuns dur. Gândiți-vă cum s-ar răspunde dacă astfel de oameni ar pătrunde într-o biserică din Washington D.C., capitala Statelor Unite, și ar începe să atace oamenii cu topoare și să îi împuște. Cu siguranță președintele ar răspunde dur. Vom aștepta să vedem cum va răspunde Israelul, însă va trebui să acționeze pentru a apăra populația israeliană. Pe lângă aceste atacuri foarte tulburătoare, un alt lucru înspăimântător este sărbătorirea acestor acte, după cum am văzut în Gaza, în Iudeea și în Samaria, în Cisiordania, unde palestinienii au ridicat criminalii la statut de martiri, iar aceasta e o problemă foarte mare. Lumea ar trebui să fie indignată nu doar de actele violente, ci și de reacția palestinienilor fața de aceste acțiuni. Oamenii ar trebui să înceteze să laude criminalii și să își numească piețele după numele criminalilor, ar trebui să înceteze să transforme acești criminali în eroi.”

Photo credit  www.huffingtonpost.com

O măsură controversată ar fi dărâmarea caselor familiilor criminalilor, iar ambasadorul Israelului, Ron Derme de ce ar face asta:
”Serviciile de pază și protecție au observat de-a lungul anilor că aceasta ar împiedica alte atacuri pe viitor. Noi analizăm fiecare caz în parte. Oamenii pot apela, în aceste cazuri, la Curtea Supremă, însă serviciile de pază și guvernul, care au sarcina de a proteja populația, trebuie să acționeze cumva pentru a-și îndeplini misiunea. După cum am văzut în trecut, astfel de acțiuni împiedică repetarea atacurilor.”
Trei dintre victime aveau cetățenie americană, însă americanii tind să spună că aceste acte teroriste au loc foarte departe de Statele Unite. Ambasadorul Israelului, Ron Dermer a fost întrebat ce ar trebui să înțeleagă americanii din acest atac:

”Între toți acești teroriști există o legătură. Nu s-au strâns toți într-o cameră de război, membrii SIIL, Hamas, Hezbollah, Boko Haram, sau din alte grupuri islamice teroriste din lume pentru a plănui atacuri. Toți însă, sunt conduși de aceeași ideologie radicală. Este important să înțelegem că atunci când terorismul reușește să învingă într-un loc, este încurajat în orice loc. Iar când este împiedicat într-un loc, este împiedicat în orice loc. De aceea, lupta noastră este și lupta voastră. S-ar putea ca voi să vă luptați mâine cu ceea ce noi ne luptăm astăzi. De aceea e atât de important să susțineți ferm Israelul în lupta împotriva terorismului. Cei care astăzi sărbătoresc astăzi uciderea brutală a patru evrei în sinagogă sunt cei care au sărbătorit și în 11 septembrie când 3 000 de americani au fost uciși. E important să nu uităm acest lucru și e important ca țările democratice care luptă împotriva terorismului să lupte în unitate.”
Stire difuzata in Jerusalem Dateline 54 – noiembrie 2014 – ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

„Teroare in Ierusalim:
un atac terorist soldat cu cinci morti”

Chris Mitchell transmite de pe strada Ben Yehuda, o stradă comercială pietonală din centrul orașului. În oraș domnește teroarea din cauza celui mai groaznic atac terorist din ultimii ani. Doi teroriști palestinieni au atacat o sinagogă din Ierusalim. Urmează imagini filmate de un amator care surprind finalul schimbului de focuri cu poliția din afara sinagogii.

”Doi teroriști palestinieni din Ierusalimul de Est au pătruns în sinagogă înarmați cu topoare, cuțite și un pistol. La momentul atacului, sinagoga era plină de oameni care se rugau în pace și liniște. În urma atacului terorist, în timpul căruia s-au tras focuri de armă și au fost atacați oameni nevinovați, patru israelieni au fost declarați morți la fața locului…”, a afirmat Micky Rosenfeld, purătorul de cuvânt al Poliției.

”Când am intrat înăuntru, am văzut mai multe persoane purtând tefillin și talit întinse pe jos, fiind acoperite cu sânge. Nu știu sigur dacă au fost împușcate sau înjunghiate. Mergeam de la persoană la persoană pentru a vedea cine este rănit sau mort. Speri să nu fie fratele tău, sau cumnatul tău, sau socrii tăi, sau părinții tăi, fiindcă noi locuim în acest cartier”, a afirmat Haim Gartner, paramedic.

Locuitorii cartierului liniștit, majoritatea vorbitori de limbă engleză, erau șocați.
”Au venit într-un cartier liniștit. Nu este un teritoriu ocupat sau Ierusalimul de Est. Au intrat în sinagogă unde oamenii se rugau și i-au ucis cu sânge rece chiar în timp ce se închinau. Erau persoane care urmau să meargă acasă să își ia copiii și să îi ducă la școală. Copiii lor sunt acasă acum sau se plimbă pe aici întrebându-se unde sunt tații lor”, spunea David.

”Sperăm ca lumea să se trezească și să înțeleagă situația cu care ne confruntăm. Toți așteaptă de la noi să facem pace. Noi chiar ne dorim să fie pace și ne rugăm pentru asta de trei ori pe zi, însă în același timp avem nevoie de parteneri”, a afirmat Yechiel Hager.

Hamas a lăudat imediat atacul, numindu-i pe teroriști: eroi. Deși Autoritatea Palestiniană a condamnat atacul, Israelul învinuiește Autoritatea Palestiniană pentru incitare la violență.
”Comunitatea Internațională trebuie să condamne răspicat, chiar astăzi, fără întârziere, Autoritatea Palestiniană pentru că rivalizează cu islamiștii radicali  în propagarea unei culturi a violenței și urii. Această situație trebuie să ia sfârșit imediat, iar Comunitatea Internațională trebuie să responsabilizeze Autoritatea Palestiniană”, a afirmat cu tărie Mark Regev, purtătorul de cuvânt al Israelului.

Patru cetățeni din cartierul Har Nof au mers să se roage la sinagoga ”Sons of the Torah”, dar nu s-au mai întors niciodată acasă. După atacul terorist, prim-ministrul Beniamin Netanyahu a promis că va răspunde dur și va crește siguranța. Atacul violent din timpul rugăciunii de dimineață a zguduit națiunea.

”Ne aflăm în mijlocul unui atac terorist concentrat asupra Ierusalimului”, a afirmat Beniamin Netanyahu.

După atac, ministrul Siguranței Publice al Ierusalimului anunța că va înlesni protocolul deținerii de arme de autoapărare pentru israelieni, ca aceștia să se poată apăra și să facă față fricii crescânde că s-ar putea confrunta oricând și oriunde cu un nou atac.

”Aici este viața mea, aici locuiesc. Nu vreau să mă gândesc prea mult la asta,
fiindcă altfel nu aș mai ieși din casă. Încerc cumva să las lucrurile în urmă”, a afirmat o locuitoare a Ierusalimului.

”Poporul evreu se confruntă cu astfel de lucruri de mii de ani. Singura noastră variantă este să învingem întunericul cu lumina și să alegem viața”, a afirmat un locuitor al Ierusalimului.

Cei doi teroriști erau din Jabel Al Mukaber, un cartier din Ierusalimul de Est, aceștia având acces la serviciile sociale israeliene, în întregul oraș și în țară.

Prim-ministrul israelian Beniamin Netanyahu spunea că cei doi au acționat plini de ură împotriva poporului evreu și a statului evreu, însă i-a avertizat pe israelieni să nu ia legea în propriile mâini.
”Ne aflăm într-un război interminabil împotriva terorismului odios, iar asta nu de astăzi. Teroriștii ne urmăresc de mulți ani, de când cu mișcarea sionistă. Tot timpul ne-am opus lor și vom face la fel și de data aceasta”, a afirmat Beniamin Netanyahu.
Stire difuzata in Jerusalem Dateline 54 – noiembrie 2014 – ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Israelul nu este îngrijorat doar din cauza atacurilor teroriste, ci și din cauza programului nuclear al Iranului. Se apropie termenul limită al negocierilor dintre puterile occidentale și Iran vizavi de programul nuclear al Iranului, iar autoritățile israeliene se tem că se va ajunge la un acord nefavorabil nu doar pentru Israel, ci pentru lumea întreagă.

”Nu semnați un acord nefavorabil cu Iranul care să îi permită Iranului să rămână un stat nuclear”, afirma Yuval Steinitz. Yuval Steinitz, ministrul israelian al Informațiilor și Afacerilor Externe, la o întâlnire cu reporteri străini, a declarat că Iranul nu dă dovadă de flexibilitate în cadrul negocierilor curente cu Occidentul.

Infografic Photo credit www.taringa.net

”În privința chestiunii principale, cea a capacității de îmbogățire a uraniului, ei nu au făcut aproape nicio concesie. Noi credem că neajungându-se la un acord acum există posibilitatea de a stabili un acord mai bun în viitor și asta dacă presiunea asupra Iranului va continua sau va crește”, a afirmat Yuval Steinitz.
Steinitz spune că Israelul e îngrijorat că Iranul încearcă să introducă ”fisuri” în înțelegere:
”Ne temem că Iranul va încerca să evite toate restricțiile cooperând în viitor cu Coreea de Nord sau cu alte regimuri neserioase. Nu trebuie să permitem ca Iranul să finalizeze cercetările pentru centrifuge mult mai eficiente, fiindcă altfel va putea foarte ușor să evite acordul inițial. Dacă aceste ‘fisuri’ nu se închid de tot, Iranul va putea să ocolească angajamentele și să se ajungă la angajamente fără valoare în viitor.”

El mai avertiza că dacă Iranului i se permite în continuare să îmbogățească uraniul, se va ajunge la o cursă cu arme nucleare în Orientul Mijlociu:
”Dacă Iranului i se va permite să păstreze miile de centrifuge pentru îmbogățirea uraniului, și alte țări din jur vor cere să poată face asta: Arabia Saudită, Egiptul, Algeria, Sudan, Turcia, Emiratele Arabe Unite și altele.”

Steinitz spunea că rezultatele acestor negocieri vor afecta viitorul lumii întregi:
”Se va crea o lume periculoasă pentru deceniile ce vor urma. Aici este vorba despre viitorul întregii lumi, nu doar al Israelului sau al Orientului Mijlociu, sau despre siguranța Europei sau a Statelor Unite. Este vorba despre viitorul lumii întregi. Astfel, credem că e nevoie de un acord foarte inteligent. De asemenea, credem că puterile lumii pot convinge Iranul să încheie un acord favorabil, fiindcă Iranul vrea să își salveze economia și are nevoie disperată de un acord. Dacă liderii lumii vor insista că Iranul nu poate să continue programul său nuclear, în cele din urmă va trebui să renunțe și să facă un compromis. Din păcate, până acum a făcut doar câteva concesii minore pe probleme secundare.”

Yuval Steinitz a întrebat cât de puternică este infrastructura Iranului și dacă Iranul va ajunge nuclear, câte bombe ar putea construi ?
”Vor putea construi zeci de bombe, între 20 și 30 de bombe pe an. Nu se va întâmpla imediat, ci în câțiva ani. Astfel, dacă Iranul ar ajunge nuclear, cam în 10 ani, ar avea o rezervă de 100 de arme nucleare.”

El ne-a mai spus că programul cu proiectile al Iranului pune în pericol Europa și Occidentul:
”Se pare că au continuat să investească în construirea proiectilelor cu rază lungă. Dacă în Israel și în Orientul Mijlociu amenințarea o constituie rachetele Shahab 3, acum investesc o grămadă de bani pentru a construi proiectile care să ajungă până în Londra și Paris, ca mai apoi să construiască proiectile intercontinentale care să ajungă până în Statele Unite. Trebuie să le transmiteți europenilor și americanilor că situația nu afectează doar Israelul și Orientul Mijlociu. Ei deja construiesc rachete balistice care pot ajunge până în Europa și America.”
Stire difuzata in Jerusalem Dateline 54 – noiembrie 2014 – ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: