La 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului, Rusia se indreapta spre un nou Razboi Rece

 

Photo credit www.forbes.ru

CITESTE stirile de azi:

  1. http://adevarul.ro/international/europa/putin-l-a-amenintat-porosenko-invadeaza-ucraina-nu-renunta-aderarea-nato-nu-recunoaste-republicile-separatiste
  2. http://adevarul.ro/international/rusia/moscova-lucreaza-nou-focar-separatist-bugeac-republica-populara-basarabia-1_5475f311a0eb96501e1b7a4a/index.html

A fost o zi pe care mulți berlinezi au așteptat-o. Au curs lacrimi de bucurie, oamenii au strigat și au aplaudat. Zidul Berlinului a căzut. În loc să-i țină pe oameni afară, comuniștii au zidit zidul în 1961 ca să-i împiedice pe cetățenii est-germani să intre. 26 de ani mai târziu, președintele Ronald Reagen a lansat o provocare…

În 9 noiembrie 1989 guvernul Germaniei de Est a cedat în cele din urmă și le-a permis oamenilor să călătorească spre Berlinul de Vest. Pe atunci eram la datorie în Germania de Vest și am produs câteva știri pentru CBN.

Care sunt șansele să apară noi ziduri? Nu ziduri ca acesta, ci ziduri de resentimente și neîncredere în ce privește economia. În Berlin, la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce zidul începea să cadă și cei din Berlinul de Est începeau să pătrundă prin el, împreună cu cei din echipă am rămas uimiți când am văzut ce se întâmplă. Niciunul dintre noi nu ne-am gândit că vom vedea cum va cădea Zidul Berlinului. Era oare acesta sfârșitul comunismului rusesc sau era doar un moment de libertate pentru cei care se aflau dincolo de Cortina de Fier?

Caderea Zidului din Germania acum 25 de ani. Photo blogs.reuters.com

Patru luni mai târziu s-a putut realiza o știre cu doi lideri creștini remarcabili: Pat Robertson și Billy Graham, în timp ce se plimbau pe lângă dărâmăturile Zidului.

”Acum acești oameni sunt liberi să vină aici. Este o zi importantă pentru Germania”, a afirmat Pat Robertson.

”Așa este. Le-aș spune tuturor să mergem în Europa de Est. Domnul nu ne-a spus să mergem numai în țările capitaliste. El ne-a spus să mergem în lumea întreagă. Aici intră atât țările comuniste, cât și celelalte țări în care putem să ajungem”, a afirmat Billy Graham.

Ambii au prevăzut că oportunitatea de a răspândi Evanghelia în Europa de Est și în Uniunea Sovietică va dispărea. 25 de ani mai târziu, prezența la slujbele religioase a crescut și creștinii din fostele țări comuniste, inclusiv Ucraina, s-au confruntat cu persecuția.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, dorește să recâștige gloria fostului imperiu sovietic: a anexat Crimeea, tancurile rusești și trupele de luptă au invadat părți din Ucraina de Est. Acum câteva zile, Rusia a lansat două rachete balistice intercontinentale dintr-un submarin în regiunea Kamceatka, din Oceanul Pacific. După această provocare a urmat violarea spațiului aerian al Statelor Unite de către avioane rusești. Aliații NATO, printre care Polonia, își fac griji cu privire la apărarea în creștere a Rusiei și a ”intensificării politicii de confruntare”.

Un general NATO a afirmat că Putin vrea să schimbe granița de vest a Rusiei în Ucraina. La 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, ar putea apărea o nouă despărțire între Est și Vest. Întrebarea este cum va răspunde NATO și Congresul Republican anul viitor? Oare America și Rusia se îndreaptă înspre un nou Război Rece, după cum spunea de curând fostul președinte sovietic Michael Gorbaciov, sau se poate să fie ceva și mai rău ?

Stire difuzata in Mapamond crestin 541 – noiembrie 2014 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: