Biserica trebuie sa-si asume tristetea si povara care Hristos a pus-o pe umarul ei – Florin Ianovici

Florin Ianovici Spania 2014Biblia spune, dragii mei, si asta va trebui sa intelegem, ca n-ai cum sa traversezi valea plangerii, n-ai cum sa traversezi pamantul acesta  intr-un mod senin, intr-un mod asa, pur si simplu, declarativ, intr-un mod in care parca am iesi de multe ori la parada. Am tristeti si de la o vreme, tristetele sunt in sufletul meu in permanenta. Da, marturisesc in aceasta seara: am bucuria mantuirii! Ma bucur ca numele meu este scris in ceruri, dar traversez aceasta vale a plangerii si port multa tristete in sufletul meu.

Am tristetea de-a trai pe un pamant in care omul munceste si dreptul lui este trecut cu vederea. Traiesc intr-o tara in care oamenii fura pe rupte si-si bat joc de oameni, spunand cuvinte care nu le crede nimeni. Traiesc intr-o tara in care se intorc oamenii de la tribunal si isi dau foc pentru ca pur si simplu sunt luati in batjocura. Oameni care la 4, 5 dimineata, pentru o paine care se da gratis, stau acolo cu scaunelul, pentru ca este o pomana in nu stiu care sector. Traiesc tristetea aceasta de-a vedea un pamant pe care Dumnezeu l-a lasat sa fie o gradina si a ajuns un pustiu. Traiesc aceasta durere de-a vedea cum omul care munceste  nu castiga. Si cel care-i smecher si viclean are tot felul de lucruri bune in viata. Si mai vine dupa aceea sa ne dea si lectii, aceasta demagogie ieftina care pur si simplu imi intristeaza sufletul pana la culme. Domnul Isus Hristos ne spune ca biserica  este locul in care noi trebuie sa purtam in fiecare zi aceasta tristete cu noi.

De cele mai multe ori, am observat ca noi renuntam sa purtam aceasta povara. Noi renuntam sa fim partasi la aceasta durere. Renuntam sa fim partasi la lucrurile acestea. De ce altminteiri cautam sa evitam lucrul acesta, evitam  sa ne rugam pentru lucrul acesta. I-am promis Domnului si-I multumesc ca m-am tinut de promisiune, dintr-un anumit moment  al vietii mele, cand am vazut o batrana care isi plangea soarta , m-am hotarat sa ma rog in fiecare zi pentru tara in care traiesc si n-a trecut zi sa nu ma rog. Nu ai cum sa traiesti pe pamantul acesta glorios, n-ai cum sa traiesti pe pamantul acesta intr-un permanent imn de bucurie, cand vezi ceea ce se intampla in jurul tau. N-ai cum sa fii vesel cand vezi ca in fiecare zi oamenii se scalda in pacat.

Nu stiu cum este la voi, aici in Spania, dar eu stiu ca si la voi exista acest libertinaj. La noi, in Bucuresti, oamenii nu se mai rusineaza. Sunt tineri care la 11, 12 noaptea isi injecteaza in vene droguri si politia trece cu masina pe langa ei si nu opreste. Sunt oameni car ein fiecare zi sunt inghititi de intuneric , timp in care ni se spune in biserica sa fim veseli, timp in care ni se spune sa fim la biserica cu o viata luminoasa. Nu! Eu va spun in aceasta seara, biserica trebuie sa-si asume tristetea si povara care Hristos a pus-o pe umarul ei.

Citeste mai mult aici…

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

4 comentarii (+add yours?)

  1. andreea4jesus
    dec. 01, 2014 @ 09:19:30

    Amin de 1000 de ori! Ma rusinez, deoarece de multe ori eu sunt trista pentru ca nu mi se implinesc planurile mele, in loc sa imi pese de lumea care se scalda in pacat si merge inspre iad. Doamne, iarta-ne si ajuta-ne sa avem tristetea care trebuie!

  2. Cristian
    dec. 01, 2014 @ 10:48:25

    Candva ucenicii lui Isus se certau pe ,, drum” sa afle care dintre ei sa fie mai mare ? Vezi Luca 22 ; 24 . Ei nu cunosteau pe acele vremuri inteleptul sfat de la Iosif pentru fratii sai vezi Geneza 45 ; 24.. sa nu va certati pe ,, drum ” .. De pilda Psalmistul , in Evrei etc sta scris : Urmariti pacea , sfintirea fara de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu ” . Totusi Isus a adaugat un alt sfat astazi potrivit pentru zilele noastre vezi Matei 10 ; 7,, Si pe ,, drum ” propovaduiti si ziceti :,, Imparatia Cerurilor este aproape ”. Este o sarcina foarte usoara care trebuie sa si-o asume absolut toti cei ce au fost chemati de EL Emanuel nu doar biserica . Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti Amin!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: