Nelu Brie – Viaţa de căsnicie, viaţa de familie

Brie NeluDumnezeu este Domn si peste familie. Dumnezeu este cel care binecuvanteaza familia; El este de partea familiei. Astazi, punand in centru aceasta viata de casnicie, viata de familie, facem un lucru bun, un lucru dupa voia lui Dumnezeu.

Efeseni 5:19-21

19 Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului.
20 Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.
21 Supuneţi-vă unii altora în frica lui Hristos.

Stimati frati, dupa cum bine cunoastem, vremurile pe care noi le traim sunt vremuri care comporta multe dificultati, incercari impotriva familiilor. Exista in esenta doua mari atentate, daca nu chiar trei la adresa familiei.

  1. Primul atentat este reprezentat de flagelul divortului. Multe familii se destrama; n-ar trebui sa fie asa. Dumnezeu ramane acelasi si cand a spus ca uraste despartirea in casatorie; nu s-a razgandit. Flagelul divortului afecteaza mult familia.
  2. Un al doilea atentat este reprezentat de tentativa de a redefini familia, considerand ca familia este si legatura dintre doi barbati sau dintre doua femei. Un asemenea atentat  este o grava incercare omeneasca inspirata demonic de a redefini familia asa cum Dumnezeu a lasat-o. Trebuie sa spunem ferm si cu toata determinarea si hotararea ca Dumnezeu a hotarat ca familia sa fie formata legatura dintre un barbat si o femeie. Casatoriile de tip homosexual sunt grave atentate si pacate in acelasi timpla statutul familiei.
  3. Un al treilea atentat la adresa familiei este reprezentat prin rasturnarea principiilor lui Dumnezeu, lasate de familie. Traim vremuri in care oamenii refuza afirmatiile lui Dumnezeu cu privire la felul in care sotul, sotia trebuie sa se raporteze unul la celalalt si la felul in care trebuie sa-si organizeze viata de casnicie.

Noi, in seara aceasta, ne gasim aici si cat va fi sa vorbim, vom vorbi pe temeiul Sfintelor Scripturi. Asa ca vom enunta cateva adevaruri; le dorim ca aceastea sa fie pe temeiul Bibliei. Inca de la inceput, as vrea sa subliniez ca Dumnezeu este autorul familiei; Dumnezeu a dat familia. Familia e ideea lui Dumnezeu. Ideea de familie nu ne apartine noua. Ideea apartine lui Dumnezeu. Noi am luat aceasta ideie de la Dumnezeu si ne convine ce a gandit Dumnezeu si-i multumim Lui ca a dat familia.

Mai trebuie sa spunem ca Dumnezeu, care este ziditorul, este autorul familiei, a stabilit niste reguli pe baza carora familia functioneaza. Dumnezeu n-a facut familia fara reguli. N-a lasat familia fara sa aseze in dreptul ei un mod in care sa functioneze. Dumnezeu a facut familia si pentru familie a hotarat niste reguli pe baza carora familia functioneaza  spre binele celor care o compun. (Din introducere – pana la min 36)

Mesajul incepe la minutul 30
Biserica Maranata Phoenix 21 noiembrie 2014

11-21-2014 PM from Maranatha – Phoenix on Vimeo.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: