Un nou masacru in Kenya – 36 de muncitori nemusulmani omorati de Al-Shabab

Photo credit www.businessweek.com

Traducere Blogul Agnus Dei din Video de la  Associated Press

Un atac brutal lansat de grupul extrimist Al-Shabab din Somalia, impotriva a cel putin 36 de persoane nemusulmane din Kenia a facut ca guvernul kenian sa ia masuri majore de securitate.

Atacul a avut loc intr-un sat din apropierea localitatii Mandera din Kenia, situat la frontiera de nord cu Somalia. Victimile au fost aliniate in doua randuri diferite. Aceasta se pare a fi o similare cu atacul asupra unui autobuz din Kenia unde au fost omorati zeci de pasageri nemusulmani.

In urma acestor atacuri, presedintele Keniei a tinut o intrunire de urgenta declarand: ,,Tara noastra si poporul nostru sunt sub atac, un razboi a fost lansat impotriva tuturor kenienilor de catre un inamic care se ascunde in spatele unei religii care a cauzat varsarea de mult sange nevinovat.”

Ministrul de Interior al Keniei a fost destituit din functie si Seful Politiei din Kenia si-a dat demisia.

Autoritatile au declarat ca ucigasii au reusit sa scape. Atacul a urmat imediat unui alt atac de nivel mai scazut la un hotel din aceiasi regiune,  care a cauzat moartea altor victime nevinovate.  Al-Shabib incearca de mai multa vreme sa instaleze un guvern islamic extrimist in Somalia, fapt pentru care guvernul kenian a trimis trupe militare care lupta impotriva grupului Al-Shabib din anul 2011. Acest raport apartine organizatiei de stiri Asociated Press.

VIDEO by Associated Press

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: