Călin Oniţiu – Cauza tuturor dezamăgirilor in viaţă şi ce avem de făcut

Filipeni 2:14 – Faceţi toate lucrurile fără cârtiri şi fără şovăieli,

Din punctul meu de vedere este cel mai greu verset de implinit in viata.

Fiecare dintre noi traim dezamagiri. Fiecare dintre noi suntem nemultumiti. Dar, care este cauza tuturor acestor nemultumiri? Fiecare dintre noi avem de-a face si ne luptam cu lucrul asta. Care este cauza? Pana la urma, marea problema nu este faptul ca, cateodata mai alunecam. Ceea ce vreau sa intelegem in aceasta seara este sa intelegem ca  cauza si apoi ce avem de facut. Noi trebuie sa stralucim ca niste lumini in lumea asta. Stralucirea bisericii nu sta in faptul ca ne rugam o ora. Stralucirea bisericii nu sta in faptul ca avem o biserica organizata. Stralucirea noastra nu sta in faptul ca ne imbracam putin mai normal decat ceilalti oameni. Stralucirea noastra sta in modul nostru de-a fi. Cand cineva ia legatura cu noi, cand cineva incepe sa vorbeasca cu noi, in momentul acela ori stralucim, ori facem altceva.

De aceea, care este cauza? Cauza este una simpla. As vrea ca in scurte cuvinte sa o depistam si mai apoi sa vedem ce avem de facut. Dragii mei, cauza pentru care noi cartim, cauza pentru care noi suntem nemultumiti, cauza pentru care noi avem invidie, gelozie, este simpla. Se numeste: necredinta. Este subiectul credintei un subiect care ne preocupa? E un domeniu atata de larg teologic, ca bisericile carismatice il vad intr-un fel. Bisericile penticostale il vad intr-un fel, bisericile baptiste intr-un fel, bisericile ortodocse intr-alt fel, apoi, cum om vedea fiecare, mergem inainte.

Tocmai prin faptul ca este atata de diferit inseamna ca diavolul s-a luptata sa-l distruga, sa nu-l mai intelegem. Dar, dragii mei, cauza tuturor dezamagirilor in viata, a frustrarilor, nemultumirilor, este necredinta. Care necredinta? Se ridica intrebarea. Necredinta intr-un simplu lucru: necredinta in faptul ca Dumnezeul Creator al Universului imi este tata. E simplu. Cine ajunge sa inteleaga lucrul acesta, nu se va mai plange niciodata. (Notite din primele 11 min, mai sunt aprox 38 min)

La Biserica Betania Dublin, Irlanda

 

VIDEO by Betania Dublin

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: