Legea care consolidează statutul evreiesc al statului Israel

Photo credit www.theguardian.com

O știre din Israel despre care americanii s-ar putea să nu știe este propunerea unei noi legi ce ar putea amenința coaliția guvernamentală a lui Netanyahu.

Care este această nouă lege și ce implică ea?

”Legea numită ‘legea evreiască’ consolidează statutul evreiesc al statului Israel. Nu îi afectează cu nimic pe cetățenii Israelului. Netanyahu spunea că Israelul este cea mai democratică țară. De fapt, este singura țară democratică din Orientul Mijlociu. Legea nu va amenința drepturile cetățenilor arabi, sau ale altor minorități din Israel, însă va păstra prin lege anumite lucruri cum ar fi imnul național al Israelului ”Hatikva”, speranța poporului evreu.

De asemenea, legea le oferă evreilor din întreaga lume libertatea de a imigra fără probleme în Israel. Se dorește ca lumea să înțeleagă clar că Israelul este un stat evreiesc. Propunerea legii a stârnit multe dezacorduri în aripa de stânga din Israel. Oamenii se întreabă de ce trebuie să se facă asta chiar acum, când ar trebui să fie uniți. Se creează multe diviziuni din cauza aceasta. Nu se știe ce se va întâmpla în continuare. Netanyahu însă, pare să creadă că e momentul oportun pentru a propune această lege”, a afirmat Julie Stahl.

Se pare că săptămâna viitoare vor avea loc alegeri pentru aceasta. Ținând cont de structura actuală a guvernului și de harta electorală, John Waage a fost întrebat ce crede că se va întâmpla dacă vor avea loc noi alegeri:
”Se poate ca din motive de securitate națională, prim-ministrul Netanyahu să simtă că e nevoie de un guvern mai coerent. Pentru a pune capăt discuțiilor, s-ar putea să dorească alegeri anticipate, deoarece potrivit sondajelor, partidul său câștigă tot mai mult teren. De asemenea, unele dintre partidele religioase, care au o poziție puternic sionistă, câștigă și ele teren. Aceasta va reprezenta o problemă pentru Administrația Obama, însă l-ar putea ajuta pe Netanyahu să își consolideze guvernul și să elimine certurile interne, într-o perioadă foarte importantă pentru siguranța națională a Israelului.

Fie că e vorba despre atacurile palestiniene din Ierusalim, despre armele nucleare ale Iranului, despre SIIL în Siria și în Irak, legat de toate aceste probleme Netanyahu trebuie să ia poziție. Înțeleg de ce ar dori să facă asta. Știu că israelienii nu sunt pregătiți pentru noi alegeri și nu ar dori să aibă loc. S-ar putea însă, ca Netanyahu să decidă, din motive de securitate non-politice, ca acestea să aibă loc.”
Vom vedea săptămâna viitoare când și dacă se vor organiza aceste alegeri.
Stire difuzata in Jerusalem Dateline 55 – decembrie 2014 – ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: