Florin Ianovici – Fiți oameni!

Photo credit weheartit.com

1 Corinteni 16:13 „Vegheaţi, fiţi tari în credinţă, fiţi oameni, întăriţi-vă!”

Florin Ianovici,,Întâi te vor înjura. Pe urmă vor râde de tine. Apoi, te vor declara nebun. După aceea vor încerca să te compromită. Într-un târziu, vor face tot posibilul să te lichideze. Dacă scapi cu viaţă din toate acestea, vei fi un om mare.’’ Este un citat atribuit lui Mahatma Gandhi

Viața are de regulă 3 tipuri de personaje: Gaiu, Diotref și Dimitrie

Gaiu se avântă și iubește cu fapta. Nu e la amvon, nu e în Comitet, nu caută locurile dintâi dar casa lui e casa celor trudiți și împovărați. Poartă numele simplu de frate. Întâi e frate cu Hristos și apoi cu cei ce sunt ai lui Hristos.

Dar nici pe străini nu îi lasă la ușă: 3 Ioan 1:5 „Preaiubitule, tu lucrezi cu credincioşie în tot ce faci pentru fraţi şi pentru străini totodată.”

Răsplata lui Gaiu e că mereu Hristos e cu el.

Diotref e pedeapsa bisericilor. Sub pașii lui totul îngheață. El nu se supune ,,decât lui Dumnezeu’’ adică, de fapt, nu acceptă decât părerea lui și mereu taie în carne vie. Tot ce știe să facă e să nu fie de acord. Mesajul lui e : ,,nu!’’ Diotref folosește pluralul imperial ,,noi’’ urmat de ,,nu ‘’ dar se gândește doar la el. În biserica lui Diotref oamenii mai mult sunt dați afară decât primiți sau câștigați.

3 Ioan 1:9 „Am scris ceva bisericii, dar Diotref, căruia îi place să aibă întâietatea între ei, nu vrea să ştie de noi.” 3 Ioan 1:10 „De aceea, când voi veni, îi voi aduce aminte de faptele pe care le face, căci ne cleveteşte cu vorbe rele. Nu se mulţumeşte cu atât; dar nici el nu primeşte pe fraţi şi împiedică şi pe cei ce voiesc să-i primească şi-i dă afară din biserică.”

Răsplata lui Diotref e că va rămâne cu el însuși.

Dimitrie e bucuria bisericii. E slujitorul care trăiește ce învață pe alții. În urma pașilor lor rămăne vindecare, mireasma dragostei, fapte ale pocăinței și mai ales lumina Evangheliei. El se întărește în credință, întărind pe alții. 3 Ioan 1:12 „Toţi, chiar şi Adevărul, mărturisesc bine despre Dimitrie; şi noi mărturisim despre el; şi ştii că mărturisirea noastră este adevărată.”

El este omul care spune ,,El’’ nu ,,eu’’ și mai ales este omul care spune ,,da’’ slujirii, speranței, bucuriei, iertării căci: 2 Corinteni 1:20 „În adevăr, făgăduinţele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt „da”; de aceea şi „Amin”, pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu.”

Răsplata lui Dimitrie e cununa de preaiubiţii şi mult doriţii fraţi.

Fiecare poate alege cine să fie în viață și fiecare alegere costă…!

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: