Grupurile teroriste sunt atacate in punctele sensibile

Cum te opui grupurilor teroriste ? Evident, consolidând sistemul de siguranță.
Chris Mitchell a stat de vorbă cu avocata israeliană Nitsana Darshan-Leitner care îi atacă pe teroriști în punctele sensibile: în conturile bancare.

”Am venit cu ideea de a intenta procese împotriva terorismului. Am început să intentăm procese împotriva organizațiilor teroriste, a statelor ce sponsorizează terorismul, a băncilor ce oferă servicii financiare organizațiilor teroriste… Încetul cu încetul, am început să obținem victorii. Astăzi reprezentăm sute de victime ale terorismului în cazuri împotriva Iranului, Siriei, Coreei de Nord, Hamas, Hezbollah, OEP, împotriva unor bănci precum UBS American Express Bank, Lebanese-Canadian Bank, Central Bank of Iran, Bank of China. Cerem daune în valoare de peste un miliard de dolari. Până acum am strâns peste 120 de milioane de dolari care au mers spre victimele terorismului. Prin munca noastră, noi luptăm împotriva terorismului, împiedicăm ajungerea banilor în mâinile organizațiilor teroriste. Confiscăm acești bani, obținem ordine de restricții împotriva lor. La urma urmei, organizațiile teroriste trăiesc într-o lume reală și au nevoie de bani, de bunuri, de modalități prin care să trimită bani electronic. Blocând aceste resurse, blocăm practic terorismul”, a afirmat Nitsana Darshan-Leitner.
Cum reușiți, în mod practic, să opriți finanțarea organizațiilor teroriste ?

”Dacă intentezi un proces împotriva unei bănci, banca va îngheța imediat contul respectiv, chiar dacă câștigi cazul sau nu. Să luăm ca exemplu băncile noastre, sau băncile din Europa, sau chiar din China, care au transferat bani în timpul intifadei, spre Hamas, spre Jihadul islamic, spre organizații teroriste din Gaza. Noi le-am intentat procese acestor bănci pentru că au susținut terorismul. Este interzis să oferi servicii financiare sau orice alt serviciu unei organizații teroriste. Este împotriva legii americane și chiar a legii internaționale. Datorită acestor procese, băncile din lumea întreagă și-au revizuit metodele de a face afaceri. Acum, nicio bancă nu mai dorește să deschidă conturi pentru o organizație teroristă, de teamă că va fi dată în judecată. Ba mai mult, majoritatea băncilor din Occident verifică orice act caritabil islamic, dacă are vreo legătură cu o organizație teroristă. În cele din urmă, băncile se tem foarte tare să ofere servicii financiare în zonele cu teroriști. În sudul Libanul nu există niciun sistem bancar. Nici în Gaza… De aceea, îi vedem introducând în Gaza numerar în serviete, prin tuneluri. Situația aceasta îi afectează mult pe teroriști, deoarece ei au nevoie de sute de milioane de dolari pentru a putea funcționa. Blocându-le finanțele, le blochezi activitatea. Dacă băncile opresc transferul acestor bani și singurii bani pe care îi primesc vin prin tuneluri, atunci au o problemă foarte mare, pentru că primesc foarte puțini bani. Potrivit forțelor aeriene de securitate, datorită cazurilor noastre, suma banilor trimiși pentru terorism s-a redus la 60%, doar în Gaza. Hamas funcționează ca un guvern în Gaza. De fapt, chiar este un guvern, și are nevoie de foarte mulți bani pentru a funcționa. Pentru a câștiga încrederea cetățenilor, ca aceștia să îi permită Hamasului să lanseze proiectile din grădinile caselor lor spre Israel, trebuie să le câștige loialitatea, iar loialitatea se cumpără cu bani”, a afirmat Nitsana Darshan-Leitner.

S-a schimbat în vreun fel situația după cea de-a doua intifadă și după 11 septembrie ?

”Băncile au înțeles imediat ce trebuie și ce nu trebuie să facă ? Băncile au înțeles unde transferă bani doar în urma acestor procese împotriva lor. După 11 septembrie, a existat un val de șoc în sistemul bancar internațional. Au conștientizat însă, impactul pe care îl aveau asupra terorismului, doar în urma proceselor intentate împotriva lor. Doar când ți-e afectat buzunarul, îți dai seama că poate ai greșit undeva. După 11 septembrie, Guvernul Americii a dat legi care restricționează deschiderea de conturi în America. Cel mai mare efect asupra băncilor în acest sens l-a constituit aceste litigii împotriva lor”, a afirmat Nitsana Darshan-Leitner.
Stire difuzata in Jerusalem Dateline 55 – decembrie 2014 – ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: