Ultimele 2 predici a Pastorului David „Dutu” Miclea – „Dumnezeul care Isi tine programarile”

VEZI aici mai multe despre plecarea Pastorului si fratelui nostru David „Dutu” Miclea –

Cu adanca durere va anuntam ca fratele nostru si Pastorul Asistent al Bisericii Penticostale Emanuel Sacramento a plecat la Domnul Miercuri seara, 3 decembrie 2014. Ne rugam ca Domnul sa mangaie familia indurerata si sa le dea putere sa treaca prin aceasta mare si neprevazuta incercare! Avem harul sa ascultam si sa citim ultimele 2 predici ale Pastorului David „Dutu” Miclea aici:

David „Dutu” Miclea Predica – „Hristos, in noi”

Noiembrie 23, 2014 – Serviciu de seara. la Biserica Elim Trinity, in ultima ora. Vezi video aici – http://www.elimtrinity.com/etc25/index.php/en/resource/video-video-archive/74-2014/186-november,-2014.html

Selecteaza si fa click pe 23-November-2014 Evening Service

Stand aici, m-am dus cu gandul, cu peste 30 de ani in urma, cand fratele Ionica Berci ma chema in misiune in Bistrita, pe Valea Dobricului si Spermezeului. Si acolo, cantau cam cantarile astea. Astazi, feciorul fratelui Ionica m-a invitat sa vin tot la Bistrita, Il proslavim pe Dumnezeu pentru lucrul acesta. In aceasta seara, vreau sa citesc un singur verset, din care as vrea sa vorbesc. Galateni 2:20 –

Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. 

Slavit sa fie Dumnezeu. Ap. Pavel face o destainuire fratilor din Galatea. Le spune cateva secrete foarte importante din viata lui. Unul dintre secrete il gasim scris aici, in versetul acesta, unde spune: „Am fost rastignit impreuna cu Hristos si traiesc..” Adica, eu, Saul din Tars, omul care a legat pe frati si i-am dus in inchisoare, omul care am stat si am pazit hainele tanarului Stefan, cand sub ploaia de pietre a privit cu ochii spre slava lui Dumnezeu si L-a vazut pe Isus in slava. Ca Stefan, bietul de el  se ruga pentru cei ce-l loveau. Eu, Saul din Tars, mergeam cu scrisori, sa-i duc pe frati. Dar intalnindu-ma cu Hristos pe drumul Damascului, viata mea a devenit transformata. Am ajuns ca sa mor, sa fiu rastignit impreuna cu Hristos si sa traiesc.” Acesta este primul secret pe care ap. Pavel il destainuie si le spune fratilor din Galatia.

Al doilea secret pe care-l spune aici, in momentul in care spune ca „traiesc, dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in trupul meu,” din cuvantul acesta as vrea sa vorbesc in aceasta seara si sa intelegem cateva lucruri, ce insemneaza ca „Hristos sa locuiasca in trupul nostru.” Ce insemneaza, ce a insemnat pentru apostolul cuvantul acesta „Hristos locuieste in mine”. Cateva secrete pe care as vrea sa le desprindem  din secretul acesta ca Hristos traieste in mine.

1. Hristos in noi, secretul unei vieti crestine adevarate

Primul secret este secretul unei vieti crestine adevarate. Nu poti sa te numesti crestin, chiar daca ai spune ca esti, daca Hristos nu traieste in tine si nu traieste in mine. Adevaratul crestin Il are pe Hristos in inima lui si aceasta este dovedita cu cateva lucruri. Ap. Pavel ne duce in cartea 2 Corinteni 5:17 –  Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

  1. Dovada trairii ca si crestin pe pamantul acesta este momentul in care viata iti este transformata si ai devenit o faptura noua in Hristos. Atunci poti sa spui cu adevarat: „Hristos traieste in mine.”
  2. A doua dovada ca Hristos traieste in tine, si S-a aratat in viata aceasta de credinta, se gaseste in Romani 12:2 – Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. Adica, trairea noastra, imbracamintea noastra, vorba noastra, umblarea noastra, toate se deosebesc de lumea aceasta pentru ca Hristos traieste in noi.
  3. Apoi, inca o dovada ca Hristos traieste in viata mea, o gasim scrisa in Romani 8:5 – În adevăr, cei ce trăiesc după îndemnurile firii pământeşti umblă după lucrurile firii pământeşti; pe când cei ce trăiesc după îndemnurile Duhului umblă după lucrurile Duhului. Traire dupa indemnurile firii pamantesti e moarte, e nenorocire. Pe cand, trairea dupa indemnurile dupa Duhul Lui care locuieste in noi este viata vesnica. Noi umblam dupa lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu si privirile noastre sunt atintite acolo. Aceasta este dovada ca avem o viata traita  cu Hristos, ca si adevarati crestini si ca Hristos traieste in noi.
  4. Apoi, suntem niste ascultatori. Nu uituci, cum spune in Iacov 1:25-26 – 25 Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui. 26 Dacă crede cineva că este religios, şi nu-şi înfrânează limba, ci îşi înşală inima, religia unui astfel de om este zadarnică. Suntem niste ascultatori  implinitori ai Cuvantului la lui Dumnezeu. Si eu zic: „Doamne, ajuta-ne!” 

2. Hristos in noi, secretul biruintei crestinului

Al doilea secret pe care-l descopera apostolul in cuvintele acestea: „Hristosul este in mine”, este secretul biruintei crestinului. Noi nu putem sa ne laudam ca noi putem face ceva. Hristos si harul Sauface totul prin noi. Si ap. Pavel spunea in Cartea Filipenilor – Pot totul în Hristos care mă întăreşte. – Filipeni 4:13 Numai prin El, numai prin harul Lui, numai prin ajutorul Lui. Daca ar fi dupa noi, n-am putea face nimic. Hristos este totul in toti si  El ne-ajuta. Slavit sa fie numele Lui. Si ap. Ioan merge acolo, atat de departe si ne descopera  secretul acesta al biruintei in 1 Ioan 4:4 – Voi, copilaşilor, sunteţi din Dumnezeu; şi i-aţi biruit, pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume. Cel ce este in noi, adica Dumnezeu, Duhul Sfant, Domnul Isus este mai tare decat cel ce este in lume. Cu EL suntem mai mult decat biruitori.  Slavit sa-i fie numele Lui! Cand Hristos locuieste in noi, atunci secretul biruintei crestine este acesta: ca-L avem pe El si El ne-ajuta in orice vreme. Slavit sa-i fie numele. Secretul sau cuvantul acesta „Hristosul in mine” este secretul marturisirii noastre, a marturiei noastre. 

Domnul Isus a spus in Matei 28:19-20 ucenicilor Lui: Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.”  Faptul ca suntem niste marturii in lumea aceasta se datoreaza faptului ca Hristos este in noi. El ne da infaptuirea sa traim langa El. Si El ne da vorba sa vorbim si sa spunem  altora despre Hristos. Fara Hristos in noi, n-am putea sa facem fapte si sa fim niste oameni vazuti, pentru ca oamenii ne-ar numi asa cum s-a apropiat Pavel de Petru: Si noi, daca traim, prin Domnul traim. Si pentru El traim. Si facem fapte datorita faptului ca Hristos este in noi. Si predicam Evanghelia pentru ca Hristos vorbeste prin noi. Hristos este in noi si El ne da biruinta sa ducem Evanghelia pana la marginile pamantului. Slavit sa fie numele Lui!

3. Hristos in mine, secretul invierii

Mormantul, pentru cei care v-ati pierdut pe cei dragi, nu are ultimul cuvant. Groapa, nu, fratilor. Dincolo de toate aceastea, crestinul traieste intr-un secret care se descopera tot  de ap. Pavel cand spune: Duhul Aceluia care L-a inviat pe Hristos din morti, daca locuieste in voi, din pricina Duhului veti invia si voi impreuna cu Hristos.  In Romani 8:11- Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi. Daca Duhul lui Dumnezeu traieste in mine si in tine, groapa, pamantul, nu-i ultima destinatie. Noi mergem la Hristos, sa ne intalnim cu El. Acolo-i destinatia noastra finala, in viata vesnica.  Slavit sa-i fie numele Lui.

4. Hristos in noi, secretul victoriei

Apostolul Pavel spunea in Coloseni 1:26 – Vreau să zic: taina ţinută ascunsă din veşnicii şi în toate veacurile, dar descoperită acum sfinţilor Lui, cărora Dumnezeu a voit să le facă cunoscut care este bogăţia slavei tainei acesteia între Neamuri, şi anume: Hristos în voi, nădejdea slavei. Avem nadejdea aceasta, atata vreme cat Il avem pe Hristos in noi, daca murim, spunea Pavel, e bine. Ma duc acasa la Domnul. Daca traiesc, pentru Domnul traiesc. Am nadejdea ca intr-o zi, cand se vor desface cerurile, ma voi duce sa ma intalnesc cu Domnul pe care L-am slujit si pe care vreau sa-L slujesc toate zilele vietii.

5. Hristos in mine, secretul viitorului

Ap. Ioan spunea in 1 Ioan 3:2 – Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este. Inca nu s-a aratat cine suntem, dar stim un singur lucru. Cand se va arata Hristos, vom fi ca El, pentru ca Il vom vedea asa cum este. Fericita noastra nadejde , fericita nadejde a ta, , a mea, daca lasam  si-L avem pe Hristos in inima noastra- Doamne, fi si locuieste in viata noastra.  Si acuma, vreau sa-ti pun o intrebare personala.

Asa cum s-a destainuit Pavel si si-a spus secretul in fata oamenilor din Galatia, vreau sa te intreb in mod personal: „Il ai pe Hristos in inima ta?” Poti sa spui si tu cum spunea Pavel: „Am fost rastignit impreuna cu Hristos si traiesc, dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine.”  Si viata care o traiesc, o traiesc pentru credinta si prin credinta in Acela care m-a mantuit, care este Domnul meu si a tuturor celor ce cred in El. Fie dar biencuvantarea Domnului nostru Isus Hristos, sa fie cu noi cu toti si Hristos sa ramana in noi, nadejdea slavei. Amin

~~~~~~~

David "Dutu" Miclea ultima predica in Biserica Emanuel Sacramento unde a slujit cu Pastorul senior Alin Bob.

David „Dutu” Miclea ultima predica in Biserica Emanuel Sacramento unde a slujit cu Pastorul senior Alin Bob.

David „Dutu” Miclea Predica –
„Dumnezeul care Isi tine programarile”

VEZI AICI video cu ultima predica a fratelui Miclea, Duminica seara, Noiembrie 30, 2014 la minutul 1:15:00 – http://www.emanuel-church.com/resurse/video.rdl&duration=90

As vrea, in aceasta seara, din versetele din care am citit, daca se poate sa va aduc tot mai aproape de sarbatoarea nasterii Domnului Isus Hristos. Galateni 4:45-6 – Dar, când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea. Şi, pentru că sunteţi fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său care strigă: „Ava”, adică: „Tată!”  Slavit sa fie Dumnezeu. As vrea ca mesajul din aceasta seara, sa mi-l intitulez „Dumnezeul care Isi tine programarile”.

Odata ajunsi in America, viata noastra, a fiecaruia dintre noi s-a schimbat. Daca in Romania ne vedeam de timpul nostru, ne sculam, probabil, cand vroiam si nu eram legati de appointment, de schedule, de atatea probleme, odata veniti in America, as vrea sa va spun ca fiecare dintre noi am intrat in fluxul acesta american. Fiecare suntem programati, o schedule facuta, un appointment la care trebuie sa te duci la timp. Daca nu te duci la timp s-ar putea sa ai probleme si chiar probleme mari.

Fiecare dintre noi, mai ales la sfarsitul anului, cand biserica hotaraste sa ne dea un calendar, luam calendarul acela in mana, ne uitam la el si incepem sa marcam pe el niste semne. Ma gandesc ca bunica isi ia ochelarii aceia mai mari si incepe sa marcheze  fiecare pagina cu rosu. Daca te apropii de ea si o intrebi: „De ce marchezi?” Iti va spune: „Aici e ziua de nastere a nepotului. Aici a nepoatei, a stranepotului.” Si daca a uitat multe lucruri din viata, bunica,  un lucru nu-l uita. Nu-si uita ziua de nastere a nepotilor si a stranepotilor. Noi, predicatorii, cand primim calendarul acela, cel putin eu, semnez acolo data de nastere. Nu ca nu o stiu, dar mi-o insemnez cu rosu. Apoi, in fiecare luna imi insemneze programarile. Si poate ca si dvs, fiecare, va semnati pe calendarul acela anumite date, anumite lucruri.

Nu stiu daca Dumnezeu are un calendar al Lui. In primul rand, stiu ca Dumnezeu nu este limitat de timp si de spatiu. Dar cu toate acestea, Dumnezeu are niste programari facute, de care se tine de ele. Una dintre programari este programarea din aceasta seara din Cuvantul Evangheliei care spune: Dar, cand a venit vremea, la implinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau, nascut din femeie, nascut din Lege. A venit din lumea noastra. Daca am putea sa privim calendarul acela a lui Dumnezeu, am putea sa-L vedem pe El acolo, probabil ca semnul in care Israel a iesit din Marea Rosie, pentru ca Dumnezeu spusese: dupa 430 de ani am sa te scot cu brat puternic. Si Dumnezeu si-a tinut promisiunea.

Daca am putea sa ne uitam pe calendarul acela, probabil ca  am vedea locul, unde am citit in aceasta seara , unde se vorbeste despre venirea in lume a Domnului nostru Isus Hristos, cand deasupra Betleemului, ingerii au adus vestea minunata, spunand: „Astazi, in cetatea lui David, vi s-a nascut un Mantuitor care este Hristos Domnul.” Prin cuvintele acelea, nu numai ca s-a implinit planul lui Dumnezeu, dar Fiul lui Dumnezeu a intrat in timp si a intrat in spatiu. A venit la noi sa ne aduca mantuirea si salvarea naostra, a fiecaruia dintre noi. Daca am privi la calendarul acela, am putea sa vedem felul in care Domnul Isus Hristos a mers la Golgota, a murit pentru noi.

A murit pentru pacatele noastre si unul dintre poetii pe care eu i-am recitat multa vreme, spunea, ca avea in discutia lui tabloul acesta al Golgotei. Vedea o latura care coboara in Ghetsimani, si care duce la mormant. S-a pus intrebarea: „Ce-ai de gand sa ridici aici, Doamne?” Nu cumva steagul intregului pamant? Si apoi, incepe sa explice arhitectul de planul vesnic, planul adevarat. Sunt trei semne, unul dupa altul, pe care Dumnezeu le-a insemnat.

In punctul A se va zidi altarul
Unde ca jertfa, Mielul va fi pus.
De aceea, el se va numi Calvarul
Pentru ca pe cruce, va muri Isus.

Iar punctul C, va creste o gradina
Unde paharul amar va fi golit
In noaptea grea, in noaptea dupa cina
Unde Isus va fi vandut.

Iar punctul B, (spunea in poezie) inseamna biruinta
A treia zi din morti va invia
Si tuturora ce-au avut credinta
Prin Duhul Sfant si ei vor invia.

A fost o vreme, in calendarul lui Dumnezeu, scris lucrul acesta, insemnat ma gandesc eu, cand Domnul Isus Hristos a venit la noi, s-a nascut intr-o iesle a Betleemului, apoi, a murit la dealul Golgotei. Dar, a fost scrisa si o vreme in care primii ucenici au primit Duhul Sfant, pentru ca Domnul Isus le spusesera: „Eu ma voi duce la Tatal si cand voi ajunge acolo, va voi trimite Duhul Sfant, Duhul Adevarului, Duhul care va fi cu voi si in voi pana la sfarsitul vremurilor.

Dar tot acolo exista inca un semn, ma gandesc eu, care se va implini la vremea implinirii lui, despre care evanghelistul Matei spune: „Despre ziua aceea si despre ceasul acela nu stie nici Fiul, nici ingerii din ceruri, ci numai Tatal” – vremea venirii Domnului nostru Isus Hristos pe nori de slava. Slavit sa-i fie numele Lui. Dar sa ne oprim in aceasta seara la vremea aceea  unde a venit Domnul Isus Hristos in lumea noastra. „Dar, cand s-a implinit vremea, a venit Domnul Isus Hristos.” Planurile, programarile, schedulire (omenesti vorbesc) au in ele cateva scopuri. Primul este ca atunci omul sa-si atinga scopul pentru care se duce. Sa ia un job, sa mearga la doctor, sau mai stiu eu ce. Al doilea lucru este- in momentul in care se fac programarile, se obtine timpul, se castiga timp. Si pentru americani, cel putin, timpul insemneaza bani. Si omul cauta sa faca programari, sa umble, sa ajunga sa-si rezolve problemele lui.

Dar sa trecem mai departe, sa privim pe un Dumnezeu care isi tine planurile si promisiunile Lui. Un Dumnezeu care isi onoreaza planurile Lui, inceputul inceputurilor, pana in ziua de astazi. Cand Iosif se indrepta spre fratii lui, spre campiile Dotanului si acolo sa se intalneasca cu frati, la un moment dat, cand fratii l-au observat, au spus: „Iata ca vine visatorul.” Au gasit o groapa, l-au aruncat in ea si se gandeau ei: „Acuma, aici in groapa vor putrezi oasele lui. S-a terminat cu el. Vom lua o haina, o vom inmuia in sangele unui animal, o vom trimite la tata inapoi si-i vom spune ca o fiara salbatica la mancat. Noi vom scapa de el.” Asa au crezut oamenii aceia. Dar daca nu era un plan a lui Dumnezeu, daca nu era o programare a lui Dumnezeu cu Iosif, lucrurile asa se intamplau.

Dar, cand el inca era mic, era tanar, , in anii aceia a copilariei avea visuri de la Dumnezeu si Dumnezeu ii spunea viitorul lui; viitor care avea sa se intample mai tarziu. SI in momentul in care Dumnezeu si-a adus aminte, la vremea potrivita, a pus in mintea si in gandul fratilor lui rebeli, a pus gandul acesta al lacomiei si a trimis o caravana inaintea lor. Si au vazut caravana  si au spus: „De ce sa lasam pe fratele nostru in groapa? Nu mai bine il scoatem si-l vindem la oamenii acestia, care se duc inspre Egipt? Ne-am facut si cu bani si am terminat si cu el.” Ei si-au facut lucrul lor. In schimb, Dumnezeu si-a indeplinit planul Sau cu privire la Iosif. L-a scos afara de acolo. L-a coborat intr-o puscarie. Dar, din puscaria aceea a ajuns sa devina mai marele peste tara Egiptului decat toti oamenii. Numai scaunul lui Faraon era mai sus. Ceilalti, toti se plecau inainetea lui. Si a venit vremea cand Iacov, cand fratii lui Iosif au ajuns in Egipt, ca sa se implineasca Cuvantul lui Dumnezeu pentru ca Dumnezeu vegheaza asupra planului Sau, asupra Cuvantului Sau, asupra programarilor Lui, ca sa ia fiinta. Si cu Iosif a luat fiinta, intocmai. Slavit sa fie Dumnezeu.

Cand poporul Israel se gasea la Marea Rosie si au inceput sa strige la Dumnezeu: „Pentru ce ne-ai scos din tara Egiptului? Nu eram noi bine acolo?” Desi strigatele lor, in groaza, in disperare, ajunsesera pana la Dumnezeu, cum ei erau necajiti la munca grea a lui Faraon, dar la Marea Rosie tot au strigat si au cartit impotriva lui Dumnezeu: „Nu eram noi bine acolo? Ne-ai adus aici ca sa murim de foame. Dar Dumnezeu, care in programarile Lui vedea ca Israel va ajunge in tara fagaduintei, in tara unde curge lapte si miere, a vorbit lui Moise si i-a spus: „Spune-i poporului sa stea linistit, iar tu, ridica toiagul inspre mare. Apele marii s-au despartit in doua,  s-a facut uscat si poporul a trecut ca pe uscat in timp ce prigonitorii lui, scrie sfanta carte, ca au ramas sa fie inghititi de valuri.  E un Dumnezeu care programeaza si un Dumnezeu care duce la indeplinire programarea Lui si planurile Lui. Nimic nu poate sa stea inaintea planului si a hotararii lui Dumnezeu. Nimeni si nimic nu poate sa impiedice lucrarea mareata a Dumnezeului nostru.

In Evanghelia dupa Luca exista un text foarte interesant, unde o femeie, o vaduva, la marginea satului,  isi ducea copilul, singurul copil, singura ei nadejde. Il ducea la groapa; nu mai era nicio speranta pentru femeia aceasta. Dar Biblia ne descrie ca a intrat in cetate Domnul Isus Hristos si a vazut cortegiul acela, a vazut multimea de oameni. S-a apropiat de sicriul acela unde se afla tinerelul si i-a adus viata. Sunt clipe in viata noastra cand nu mai stim ce sa facem. Spunea fratele Nelu, cu 3 ani in urma, o furculita astazi cu o avere- vreau sa-ti spun ceva. Exista un plan al lui Dumnezeu impotriva caruia nu pot sa stea oamenii. Intr-o zi, Dumnezeu si-L duce la indeplinire fata de fiecare dintre noi. Dumnezeul care promite, se tine de cuvant.

Si oricat am crede noi ca nu se implinesc planurile lui Dumnezeu, vreau sa va spun, in aceasta seara, asa cum ne spune Evanghelia, daca a fost o descoperire Dumenzeiasca, o proorocie, asteapt-o. Va veni vremea cand Dumnezeu o implineste, pentru ca programul lui Dumnezeu este diferit de al nostru. Si timpul lui Dumnezeu este diferit de al nostru si tot ce face el, face bine. Eclesiastul spunea in capitolul 3:1-7  ca toate lucrurile isi au vremea lor. Acolo, cauta el si spune- insuratul, maritatul, risul, plansul, o sumedenie de lucruri isi au vremea lor. Iar Dumnezeu isi are vremea si timpul Lui. Dar daca promite ceva, El duce la bun sfarsit. Slavit sa fie numele Lui! Iar, cand a venit implinirea vremii, Dumnezeu a trimis in lumea noastra pe Fiul Lui, nascut din femeie.

Al doilea rand la care as vrea sa ma opresc este ca Dumnezeu pregateste modalitatea in care sa se implineasca  programarile Lui. Daca oamenii, la capitolul acesta, raman de rusine, ramane de rusine parintele care promite copilului ceva pentru ca la Craciun, cand sa se implineasca, sa-i cumpere jucaria respectiva, poate ca si-a pierdut jobul. Ramane de rusine tanarul care a promis fetei sau fata care a promis, ca apar neprevazute in viata aceasta. Raman atatia oameni, care programeaza atatea lucruri, sa nu se implineasca. Dumnezeu insa face toate lucrurile posibile, ca planul Lui si programarile Lui sa se implineasca intocmai.

A programat ca la vremea hotarata de El sa trimita in lumea noastra pe Fiul Sau si asa  a fost. 333 de ani inainte de Hristos, Alexandru Macedon, in fruntea ostirii lui, a intrat falnic in Ierusalim si a cucerit Palestina (Israelul). Si odata cucerind tara aceea frumoasa a lui Israel, a introdus o cultura noua, cultura Greciei, o cultura si o limba deosebita, care a ajuns limba universala din vremea aceea. Cultura lor a fost deosebita de cultura celor din Israel, dar acestia au inceput incetul cu incetul sa imbratiseze cultura Greciei. Cand Domnul Isus Hristos a fost rastignit, deasupra crucii Lui a fost scrisa inscriptia : Isus Nazariteanul, Regele Iudeilor. Era scris in 3 limbi, printre care era si limba aceasta greaca. La venirea Domnului nostru Isus Hristos in lumea noastra, Dumnezeu a pregatit o limba universala pentru ca stia ca trebuie sa duca Evanghelia  Imparatiei lui Dumnezeu, oamenilor. Oamenii trebuia sa comunice intre ei si nu se putea numai in limba evreilor, ci trebuia sa fie o limba inteleasa de toti oamenii. Si eu ma gandesc, asa cum noi stim engleza mai putin sau mai mult, asa si in vremea aceea. Cel putin, invatatii dintre ucenici, cum a fost ap. Pavel, stia greaca. Noul Testament a fost scris in greaca si Dumnezeu a pregatit oamenii in felul acesta, sa duca Evanghelia mai departe. A pregatit venirea Fiului Sau in lumea noastra.

Al doilea lucru care l-a facut ca pregatire Dumnezeu sa Isi trimita Fiul in lumea noastra, in anul 63 inainte de Hristos, imperiul roman a intrat peste imperiul grecilor si au cucerit si ei Ierusalimul. Si de data aceasta, imperiul roman a inceput consturirea tuturor drumurilor. Din orice parte a imperiului roman se putea circula foarte usor. Si asa cum a ramas proverbul „Toate drumurile duc la Roma”, acestea au fost in urma faptului ca erau drumurile facute intr-asa fel ca era usor de circulat pe ele.

Tot atunci s-a introdus si „protectia omului calator” si omul calatorea in pace si liniste dintr-un loc intr-altul, ceea ce a dat posibilitate apostolilor sa duca Evanghelia si sa o duca pana la Roma. Au fost niste pregatiri facute de Dumnezeu pentru ca Domnul Isus trebuia sa vina in lumea noastra Fiul Sau. Dar ele nu s-au oprit aici. Odata cu cunaosterea limbii, odata cu drumurile facut bune pentru acces, sa se poata circula in lumea aceasta, inca din vechime, de la muntele Sinai, poporul Israel avea un singur Dumnezeu. Celelalte popoare din jur credeau intr-o multime de zeitati. S-a introdus gandul acesta a unui Dumnezeu si a unui Dumnezeu adevarat. Acestea au fost lucrurile premergatoare pe care Dumnezeu le-a facut dinainte de-a veni Fiul Sau in lume.

Apoi, profetiile pe care noi le citim din Vechiul Testament, au fost profetii care au venit si s-au intalnit la un comun, ca sa se implineasca in momentul in care Domnul Isus a venit si El, ca sa ne aduca mantuirea si salvarea. Cea mai importanta dintre ele a fost intalnirea in care  Cezar Augustus a dat ordinul ca oamenii sa se duca din cetatea in care locuiesc in cetatea in care s-au nascut ca sa se inscrie acolo, ceea ce a facut pe Iosif si Maria sa se duca la Betleem si sa se inscrie, vreme in care a venit Domnul Isus Hristos.

Domnul Dumnezeu a pegatit toate lucrurile in asa fel, incat in lumea noastrasa apara Domnul Isus Hristos. Dar daca lucrurile au fost pregatite pe pamantul acesta, as vrea sa va spun ca nici in ceruri n-a stat fara pregatire. In cer, Fiul lui Dumnezeu s-a pregatit pentru venirea in lumea noastra. El, in primul rand, a acceptat oferta aceasta. A acceptat gandul acesta, cand s-a spus: „Cine este gata sa mearga si sa rascumpere omenirea din pacat?” Singurul care a inaintat in fata tronului lui Dumnezeu a fost Domnul Isus Hristos care a rostit cuvintele: „Iata-ma, trimite-ma. In sulul cartii este scris despre Mine. Vin sa fac voia Ta, Dumnezeule.” Domnul Isus a fost gata sa paraseasca slava, gloriacare-l inconjura la Tatal ceresc, ca sa vina la noi oamenii pe pamant. A fost gata sa paraseasca partasia ingerilor, a slavei ceresti pentru a se intalni  cu niste oameni pacatosi si a stat cu ei de vorba pe pamantul acesta. A fost gata sa paraseasca strazile de sur din raiul lui Dumnezeu ca sa vina sa umble prin noroiul Palestinei, ca sa ne aduca noua mantuirea si salvarea. A fost gata sa paraseasca Templul, daca am putea spune, castelul lui Dumnezeu din slava cereasca, pentru a se pogori intr-un grajd, intr-o iesle a Betleemului, intr-un loc saracacios, pentru a ne duce noua salvarea si izbavirea.

Domnul Isus Hristos a fost gata pentru toate acestea a fost gata pentru planul de venire pe pamantul acesta. El a prevazut Golgota, El a prevazut suferintele, El a prevazut durerile de la Golgota si Fiul lui Dumnezeu a fost gata sa le intampine pe toate acestea pentru implinirea planului lui Dumnezeu. La implinirea vremii, Dumnezeu a trimis in lumea noastra pe Fiul Sau, nascut din femeie. La implinirea vremurilor, nu mai repede. Nu mai tarziu. Planul lui Dumnezeu se implineste intocmai la vremea potrivita, la vremea hotarata de Dumnezeu.

  • La vremea hotarata de Dumnezeu a venit Domnul Isus Hristos si s-a nascut in ieslea Betleemului.
  • La vremea hotarata de Dumnezeu a venit Domnul Isus Hristos si a fost urcat  pe o cruce, ca sa fie rastignit pe o cruce, pe dealul din Golgota.
  • La vremea hotarata de Dumnezeu, S-a inaltat la slava lui Dumnezeu.
  • Dar, la vremea hotarata de Dumnezeu, El va veni din nou la noi ca sa ne aduca salvarea la fiecare dintre noi, ultima clipa cand ne vom duce sa ne intalnim cu El si sa fim pururea cu El. Slavit sa-i fie numele Lui.

Dumnezeu a avut in toate acestea un scop bine determinat. Venirea Fiului sau in lumea noastra a avut scopul ca sa rascumpere pe cei ce erau sub Lege. Sa-i izbaveasca de sub Lege. Iar pe noi, care am primit harul iertarii si a mantuirii prin Domnul Isus Hristos, sa ne faca si sa ne dea dreptul de a ne numi copii ai lui Dumnezeu. Am devenit o faptura noua in Hristos si cele vechi s-au dus. Am devenit oameni noi prin traire, prin vorbire, prin gandire, prin umblare. De acum incolo, am devenit copiii ai lui Dumnezeu si putem sa-I spunem lui Dumnezeu: Tatal si El sa ne rapsunda. In aceasta seara, as vrea sa-ti spun ca Domnul Isus Hristos a venit pentru dumneatale, oricare ai fi, in locul acesta. El a venit si putem sa-I spunem: „Doamne, iti multumesc ca ai venit pentru mine. Daca Tu nu veneai, nu era o sarbatoare care sa o sarbatorim. Daca Tu nu veneai, nu eram toti frati si nu ne cunosteam si nu ne ajutam. Si nu ne rugam unul pentru celalalt. Si nu plangeam unul pentru celalalt. Daca Tu nu veneai, noi nu stiam nimic despre mantuire si despre salvare. Eram morti, eram pierduti. Daca nu veneai Tu, nu stiam de raiul care l-ai pregatit pentru noi.

Dar venirea Ta in lume ne-a adus un destin nou, o gandire noua. Si pentru aceasta, Doamne, iti multumim. Puteti sa spuneti din toata inima: Doamne, iti multumesc ca L-ai trimis pe Domnul Isus Hristos in lume pentru mine? Personal, eu Ii multumesc pentru salvarea si mantuirea ce mi-a dat-o. Si poti s-o spui si dumneata. In aceasta seara, oricine ai fi, as vrea ca in incheiere, sa facem o rugaciune inaintea Domnului prin care sa-i multumim din toata inima. „Doamne, Iti multumim, Iti multumim si iar Iti multumim, caci in bunatatea Ta, Tu ne-ai facut copii ai Tai. Eram indepartati, eram straini, eram fara cetatenie in Israel. Eram fara de Dumnezeu in lume. Dar Tu ne numesti copii ai Tai si noi Iti spunem Ava, adica Tata.” Slavit sa fie Dumnezeul nostru care ne da mantuirea  astazi si in vecii vecilor va fi cu noi. Amin.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: