Amintiri cu David „Dutu” Miclea, de Dan Miclea

Oare de noi ce se va zice, dupa ce vom pleca……?

Photo credit Dan Miclea

Photo credit Dan Miclea

Cu adanca durere va anuntam ca fratele nostru si Pastorul Asistent al Bisericii Penticostale Emanuel Sacramento a plecat la Domnul Miercuri seara, 3 decembrie 2014. Ne rugam ca Domnul sa mangaie familia indurerata si sa le dea putere sa treaca prin aceasta mare si neprevazuta incercare!

Dan Miclea:

Dupa trecerea noastra din viata se va spune ceva si despre noi. Isus va marturisi inaintea Tatalui ceva depre noi, dar si oamenii vor avea cateva ganduri, amintiri bune sau poate ceva rau de zis despre noi.

N-am fost neam cu Dutu, dar imi zicea „nepoate” simi mai zicea Dutu ca el e singurul meu unchi  din America.  Pe toti cei pe care nu-i cunostea totusi ii numea “prietene”, cu o voce hotarata.

Am lucrat cu el cativa ani pana ce s-a mutat la Sacramento. La servici, colegii il numeau Mr. David, el vorbea cu ei despre Isus si le spunea ca el este un slujitor al Lui. In tot acest timp am invatat ca lui Dutu i-a placut Scriptura si misiunea. ( mergea in misiune mult pe la Tacoma . Cand am vizitat orasul Spokane, Dutu mi-a cerut mai multe detaii, avand dorinta sa ajunga si el acolo.

Mai tarziu a inceput sa-si scrie gandurile pe un Blog. Era si un om harnic, stia sa faca multe ( aproape de toate): plumbing (instalatii), electrica , tamplarie, si chiar proiecte de casa.

Imi povestea un prieten Duminica trecuta, ca intr-o zi era foarte amarat si Dutu la intrebat de ce e suparat.  Prietenul meu i-aa zis ca are de facut/adaugat o camera la casa si-i trebuie proiectul si aprobari de la primarie. Toate astea au fost o bataie de cap pentru prietenul meu. Dutu i-a zis: “ da-mi o foaie de hartie si un pix si zi-mi ce vrei sa-ti faci.” Dupa cateva minute, Dutu i-a desenat un patrat cu cateva linii si ia dat-o zicand: „Du-te la oras ca o sa-ti  aprobe hartia.” Prietenul i-a zis: nu ma duc, ca nu cred ca aproba.”

Dutu a bagat hartia in buzunar si a doua zi seara a venit la prietenul meu cu planul aprobat ,stampilat de primaria orasului, si ia zis: „Fa-ti camera aditionala, totul e legal.”

A fost un om cu suflet.

La nunta mea, toti pastorii au plecat la conventia anuala romana din America. Ma simteam de „parca nu mai era nimeni care sa ma insoare”. I-am spus asta la Dutu si el a zis: “Te rezolv eu”. Dutu a ramas acasa. Nu s-a dus la conventie, ca sa poata sa-mi oficieze nunta, conducand programul si rugandu-se cu pastorul invitat Ezechel Suciu si Ben Zafrean pentru noi.

La plecarea lui spre vesnicie ramane un loc gol in sufletul nostru. Dar totusi am ramas  si cu speranta ca ne vom reintalni cu el in cer. Si am invatat de la Dutu o invatatura: ca daca faci lucruri bune in viata, lucruri bune se vor zice despre tine.

In incheiere, mi-aduc aminte de vesetul de cantare pe care-l cantam: Si daca traim pentru Domnul traim si daca murim pentru Domnul murim, fie ca traim, fie ca murim, noi suntem ai Domnului.

 

Vezi si –

Dumnezeul meu – Dan Miclea

mai multe cantari Dan Miclea aici….

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: