O Noua Aparitie Editoriala – Manualul catehetic al Cultului Creștin Penticostal

Sursa ITP

La Congresul al X-lea Electiv al Cultului Creştin Penticostal din România a fost lansat Manualul catehetic al bisericilor penticostale din România, scris la recomandarea Consiliului Bisericesc al C.C.P.R. de către Pastor Dr. Ioan Brie, Rectorul Institutului Teologic Penticostal din Bucureşti, şi Pastor Dr. Ciprian-Flavius Terinte, Decanul Facultăţii de Teologie Penticostală din cadrul ITPB.

Preocuparea de veacuri a Bisericii lui Hristos pentru pregătirea prin învăţătură a noilor convertiţi pentru botezul în apă s-a păstrat şi în bisericile penticostale, fiind bine cunoscută rânduiala catehizării premergătoare actului botezului. Prezentul manual catehetic vine să acopere nevoia fundamentală a unui material didactic care să-i ofere slujitorului învăţător o sinteză a învăţăturilor biblice de bază, pe care ucenicul lui Hristos trebuie să şi le însuşească înainte de experienţa botezului.

Pe de o parte, experienţa pastorală a autorilor face ca temele abordate să fie cele esenţiale pentru formarea duhovnicească a noilor convertiţi; pe de altă parte formaţia lor academică le conferă gândirea integratoare şi rigoarea ştiinţifică necesare unei argumentaţii convingătoare.Manualul este tipărit cu aprobarea Consiliului Bisericesc al Cultului Creştin Penticostal din România şi credem că va fi un mijloc eficace pentru modelarea de raţiuni deiforme, îmbibate de cunoştinţa dumnezeiască.

Manualul este tiparit cu aprobarea Consiliului Bisericesc al Cultului Crestin Penticostal din Romania.

Comenzile pot fi facute pe adresa de e-mail: daniela.terinte@itpbucuresti.ro sau la telefon 021-434-16-23

 

6 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Revista Cuvantul Adevarului – Editia noiembrie-decembrie 2014 | agnus dei - english + romanian blog
 2. Dorin
  dec. 26, 2014 @ 11:18:16

  a zis: „Cărturarii și Fariseii șed pe scaunul lui Moise. Deci toate lucrurile, pe cari vă spun ei să le păziți, păziți-le și faceți-le; dar după faptele lor să nu faceți. Căci ei zic, Ei leagă sarcini grele și cu anevoie de purtat, și le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor să le miște. Toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuți de oameni. Astfel, își fac filacteriile late, își fac poalele veștmintelor cu ciucuri lungi; umblă după locurile dintîi la ospețe, și după scaunele dintîi în sinagogi; le place să le facă oamenii plecăciuni prin piețe, și să le zică: «Rabi! Rabi!»

  Vai de voi, cărturari și Farisei fățarnici! Pentrucă voi mîncați casele văduvelor, în timp ce, de ochii lumii, faceți rugăciuni lungi; de aceea veți lua o mai mare osîndă. Vai de voi, cărturari și Farisei fățarnici! Pentrucă voi înconjurați marea și pămîntul, ca să faceți un tovarăș de credință; și, după ce a ajuns tovarăș de credință, faceți din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decît sînteți voi înșivă. (‭Matei‬ ‭23‬:‭2-7, 14-

 3. Avram
  dec. 26, 2014 @ 20:02:28

  Dorin,
  Ceea ce citezi este din Biblie, atunci cand Domnul Isus a vorbit despre carturari si farisei. Ce legatura este intre ce au facut carturarii din acea vreme si catiheza? Ai citit acest manual? Daca poti sa fi mai explicit…
  God Bless You!

 4. Trackback: Martie 2015 – ALEGERI PENTRU OCUPAREA FUNCȚIEI DE DIRECTOR AL DEPARTAMENTULUI DE TEOLOGIE PENTICOSTALĂ DIN CADRUL FACULTĂȚII DE TEOLOGIE PENTICOSTALĂ | agnus dei - english + romanian blog
 5. Costica
  feb. 07, 2015 @ 03:03:00

  Domnul sa va binecuvinteze . La ce pret este Manualul Catehetic .

  • rodi
   feb. 07, 2015 @ 08:08:52

   va trebui sa trimiteti un email pentru detalii. Sau daca sunteti in Romania puteti sa sunati la numarul de telefon furnizat mai sus, in articol.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: