La revedere, Dutu! – Alex Pop

David Miclea

Photo David Miclea (Facebook)

Si iata ca inca un om de bine a plecat acasa.
David “Dutu” Miclea a plecat insa inainte de vreme.
Asa spunem noi, oamenii, cind cineva se duce acasa inaintea propriilor parinti. Inainte de a incepe sa poarte “hainele grele” ale batrinetii, cu mers mai incet si cu auz mai slab, cu maini tremurande si cu ochi care vad ca prin ceata.

Dutu n-a apucat sa poarte toiag si nici sa fie o povara pentru altii. Dimpotriva, el a fost un toiag si un sprijin pentru multi, si – asemeni Celui pe care l-a slujit mereu – a invatat sa poarte poverile altora.
Mai presus de toate, el a fost un slujitor si un propovaduitor al Cuvintului. L-a iubit pe Cristos si a iubit oamenii pe care i-a chemat mereu la pocainta.

A fost un om simplu, cu un mesaj simplu dar foarte clar: “Aici sintem straini si calatori… Destinatia noastra e cerul… Pregatiti-va si fiti gata in orice moment, caci nu stiti ziua si ceasul in care veti pleca acasa”.

Si parca pentru a intari mesajul si marturia vietii lui, Dumnezeu ne-a aratat cit adevar era in acel mesaj… luindu-l chiar pe Dutu acasa, chiar daca era inca dinamic, activ si in plina putere.

I-am admirat pasiunea si dragostea pentru predicarea evangheliei, atit de la amvon cit si in viata de zi cu zi.

Dutu a fost unul din acei pastori care a inteles si a vazut ce mare oportunitate e spatiul virtual pentru cei care doresc sa raspindeasca adevarul si Vestea Buna dincolo de zidurile unei biserici. Desigur, au fost si sint destui pastori mult mai pregatiti si mai talentati la scris – si la gramatica – dar care nu s-au sinchisit inca sa-si puna talantii in marele negot virtual in care lumea de azi e angrenata. Ne putem oare imagina un Apostol Pavel al zilelor noastre care sa nu profite de imensul avantaj al expedierii unei epistole cu viteza luminii? La mii de biserici deodata? Si nu doar litere ci si sunete? Si nu doar litere si sunete ci si imagini? Imagini vii si miscatoare??

Dutu a inteles vremurile mai bine decit multi altii. Si fiindca le-a inteles, si dupa moartea lui el inca va putea chema oamenii la Cristos prin ceea ce a scris si a predicat.

Daca Dutu ar fi avut inca timp sa-si scrie propriul epitaf, sint convins ca si-ar fi folosit si piatra funerara ca sa cheme oamenii la pocainta:

Tu – ce privesti acum al meu mormint:
Fii gata AZI – ca maine poti sa mori;
Traieste pentru cer, caci pe pamint
Noi sintem doar “Straini si calatori”.

Alex Pop

Vezi si –

Un comentariu (+add yours?)

  1. tmbiscos
    mai 23, 2015 @ 12:34:12

    Hozan David de pe valea Somesului loc. Fodora Dejului , a luat de nevasta pe Miclea Estera , aceasta fiind insarcinata a nascut o fetita , dupa care ia facut un baiat lui David , acest baiat ar fi trebuit sa poarte numele de fam. Hozan , dar a fost pus pe numele de fam. a mamei lui ca fiind Miclea , astfel ( Dutu=Miclea David ) a ajuns sa fie chemat Miclea si nu Hozan . Tata lui ( Dutu ) , este frate cu Vasile Hozan dela Canada .
    La mormintarea lui ( Dutu ), nu ia fost facut decunoscut ORIGINEA .
    Sora cea mai mare a lui tata lui Dutu , fiind Rozalia Miclea , apoi tata lui Dutu ,tot pe numele de Miclea , dupa care toti ceilalti copii au fost Hozan , deoarece mosu a trecuto pe bunica pe numele lui , dupa doi ani de sedere inpreuna .

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: