Masacru intr-o scoala din Pakistan – peste 130 de elevi ucisi de Talibani

Iarasi, violenta fara precedent: 130 de morti in razbunarea unei grupari islamista rebela din Pakistan. Majoritatea au fost elevi. Tanjim dupa vremurile descrise in Isaia 2 –

4 El va fi Judecătorul neamurilor, El va hotărî între un mare număr de popoare; aşa încât din săbiile lor îşi vor făuri fiare de plug, şi din suliţele lor cosoare; niciun popor nu va mai scoate sabia împotriva altuia şi nu vor mai învăţa războiul.

Citeste si

Photo credit www.npr.org

Peste 130 de elevi si profesori au fost ucisi in Pakistan, marti, dupa ce talibani inarmati au luat ostatici sute de persoane intr-o scoala din orasul Peshawar, situat in nord-vestul tarii. Cei sase atacatori au fost ucisi de fortele de ordine dupa o lupta de peste cinci ore.

Atacul a fost revendicat de o factiune a talibanilor pakistanezi, principala grupare islamista rebela din tara, ca razbunare fata de ofensiva militara in curs impotriva sa, in bastioanele din zonele tribale din apropiere de Peshawar.

Kashan, elev in clasa a noua, isi aminteste: „Stateam in clasa si un colonel tinea lectia cand am auzit impuscaturi venind din spate. Sunetul focurilor de arma s-a apropiat cand, la un moment dat, usa a fost data de perete si doua persoane au inceput sa traga orbeste”. A urmat haosul si ultimul lucru pe care si-l aminteste este cum copiii si adultii cadeau secerati la pamant. Kashan a scapat din infern, dar este ranit la picioare.

Photo credit www.nbcnews.com

Unul dintre elevi a povestit ca teroristii aveau un puternic accent strain si vorbeau in araba. In acelasi timp, talibanii, care au revendicat atacul, au facut si o declaratie contradictorie: ar fi instruit atacatorii sa nu vizeze minorii, informeaza The Guardian.

Al saselea atacator a fost ucis si fortele de interventie au eliberat cativa profesori. Exploziile si focurile de arma continua sa rasune la scoala. Tot mai multe forte de securitate sosesc pentru a participa la confruntare, anunta Express Tribune.

Un expert ofera o explicatie pentru brutalitatea atacului talibanilor. Ahmed Rashid a declarat, pentru BBC World Service, ca militantii au atacat un obiectiv extrem de important pentru armata: „Multi dintre soldatii si ofiterii care se lupta cu talibanii au copii la aceasta scoala, deci este o incercare de a demoraliza armata”.

Presa pakistaneza aminteste ca, din 2008 incoace, 5.152 de civili pakistanezi au fost ucisi si 1.030 de scoli distruse de catre insurgenti.

Bilantul mortilor a ajuns la 130, potrivit autoritatilor locale.

Citeste mai mult – http://www.ziare.com/international/pakistan/masacru-intr-o-scoala-din-pakistan

APS Terrorist Attack on Army School

in Peshawar Pakistan

 

VIDEO by Legal It

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: