Florin Ianovici – „Aduceti-va aminte de marile incercari, de semnele si minunile pe care ochii vostri le-a vazut.” (7 Decembrie, 2014)

Screen Shot 2014-12-17 at 9.57.34 PMDrumul pana la Dumnezeu uneori dureaza mai mult, pentru ca inima noastra masoara distanta, chiar daca noi nu realizam lucrul acesta. In 11 zile trebuia sa se scrie istoria glorioasa a unui popor pe care Dumnezeu l-a scos din Egipt, sa-l duca in tara promisa,

 • 40 de ani in care livezile trebuiau sa fie inflorite,
 • 40 de ani in care copiii trebuiau sa zburde in curte,
 • 40 de ani in care ar trebui sa manance din laptele si mierea care curgea in tara,
 • 40 de ani de cantari ale veseliei, in care Domnul ar fi vrut sa fie desfatarea acestui popor.

In schimb, Biblia spune ca Moise s-a adresat poporului lui Dumnezeu in al patruzecelea an, in luna a unsprezecea, nu pentru ca Dumnezeu a dorit lucrul asta. Dar, trebuie sa recunoastem ca uneori Dumnezeu trebuie sa ia faramele neascultarii noastre si sa croiasca un alt destin pentru noi. Oare cat de carpt este destinul nostru in dimineata aceasta? Stiti cat de carpit este? Cat de mult n-am ascultat pe Domnul. Si drumul este atat de drept in viata, cat de mult asculti de Dumnezeu.

In momentul in care Moise este aproape de intrare in aceasta tara, le spune oamenilor lui Dumnezeu, Israelului ii spune asa: ” adu-ţi aminte de marile încercări pe care ţi le-au văzut ochii, de minunile şi semnele, de mâna tare şi de braţul întins cu care te-a scos Domnul Dumnezeul tău. Aşa va face Domnul Dumnezeul tău tuturor popoarelor de care te temi. Deuteronom 7:19 De ce spune lucrul acesta? Cumva spunand asa: ca nu cumva sa se repete istoria. Si ceea ce mi-ai facut odinioara, sa faci din nou. Adu-ti aminte de aceste mari incercari, adu-ti aminte de semne si minuni, ca nu cumva, ce s-a intamplat odinioara, sa se intample iarasi. „Pentru ca Eu,” spune Domnul Dumnezeu, „doresc sa te fac fericit.” 

Iubitii Domnului, in dimineata aceasta, vom sta inaintea Domnului cu aceasta intrebare- De ce, Dumnezeu, atunci cand vrea sa dea curaj poporului Lui, nu spune: „Adu-ti aminte de marile binecuvantari pe care le traiti?” Ci, spune: „Adu-ti aminte de marile incercari pe care le-ai trait.” Dumnezeu sta cu poporul la marginea tarii promise. Moise nu va vedea tara, macar ca Moise se roaga sa vada tara si Moise n-o va vedea. Poporul acesta va intra, va trece Iordanul si va in Canaan. Dumnezeu stie ca-i asteapta lupte si atunci cand stateau la pragul acestei tari promise, a doua oara, repetanduse istoria Domnului, nu ne spune: Aduceti-va aminte ca sa fiti puternici, de binele pe care l-ati trait. Ci, aduceti-va aminte, ca sa fiti puternici, de marile incercari pe care le-ati trait.

In bine, noi ne separam. In cautarea lucrurilor care tin de pamantul acesta, no ne indepartam unii de altii. Binele meu nu-i ca binele tau si fiecare are dorintele lui. Dar Dumnezeul nostru vine atunci cand nimeni nu mai sta langa noi. Marile incercari ale vietii noastre  descopera urmatorul lucru: nimeni nu poate face ceea ce Dumnezeu poate face. In nimeni altul nu exista putere, asa cum exista in El. Si, cand oricine pe pamantul acesta spune „nu pot”, Dumnezeu nu va spune „nu pot”. Ci va spune: Toate sunt cu putintacelui ce crede. De aceea, Dumnezeul nostru ne spune in dimineata aceasta: „Aduceti-va aminte de marile incercari, de semnele si minunile pe care ochii vostri le-a vazut.”

Cand am stat ieri asupra acestui verset, poposind, mi-am dat seama ca ochii nostri au vazut multe incercari in anul acesta. Si au fost mari incercari, chiar aici, in poporul lui Dumnezeu. Poate ca nu toate le stim noi, dar le stie pe toate Dumnezeu si le stie sufletul tau. Dar, au fost oameni care au avut nevoie de interventii speciale ale lui Dumnezeu. Buna oara, numai in dimineata aceasta pentru sora – si pentru analizele care sunt. Dar a fost o mare incercare pentru casa lor. A fost o mare incercare pentru casa altui slujitor si a altui slujitor. La inceputul anului, eu insumi am treuct printr-o incercare, in casa mea, extraordinar de mare. Ca n-am spus-o, am spus-o Celui ce aude. M-am rugat Celui ce poate. Si am stat de vorba cu Cel ce vede. Si acolo, unde omeneste vorbind, oamenii au zis ca nu se poate, Dumnezeu a aratat ca se poate. Cand ma gandesc la marile incercari prin care am trecut, un singur cuvant am in suflet: Isus Hristos!

Te gandesti la bine, fiecare isi gandeste lucrurile in felul lui. Fiecare ne gandim binele in felul nostru. Si fiecare se gandeste ca e din pricina asta sau din pricina asta. Dar, cand ne gandim la marile incercari prin care am trecut, pe buzele noastre este un singur cuvant: Glorie lui Dumnezeu! Glorie Celui ce este viu!  Fratii mei, surorile mele, ce le spune Dumnezeu acestor oameni? Exista doua tipuri de mari incercari in viata. Exista incercari care vor veni peste fiecare om si peste omul credincios si peste omul care n-are credinta in Dumnezeu, incercarile vor veni. Incercarile vor veni, pentru ca Biblia spune ca lumea intreaga zace in cel rau. Pentru ca lumea aceasta este o lume in care domneste intunericul.  si ea se duce spre decadere, se duce spre degradare. Cu fiecare zi, rautatea omului este din ce in ce mai mare.

Si oamenii credinciosi si oamenii necredinciosi vor fi incercati. Dar, eu vreau sa te intreb in aceasta dimineata, a cui mana vrei sa se vada a lucru? In marile incercari ale vietii tale, vrei sa se vada palma Satanei sau bratul intins a lui Dumnezeu? Cand Dumnezeu vorbeste despre bratul intins, vorbeste despre pozitia pe care El o ia in fata incercarilor tale. Domnul intinde mana pentru ca tu ai strigat catre El si ai nevoie de ajutorul Lui. Ca un viteaz si ca un parinte, El intinde bratul pentru ca sa-L apuci in ceasul incercarii. De cine vrei sa asculti, asa vor fi marile tale incercari si asa vei vedea ajutorul sau lipsa ajutorului. N-as vrea ca marile incercari ale vietii noastre sa fie incercari in care Satana sa rada de noi. Ci, as vrea ca Dumnezeu din cer sa fie alaturi de noi si sa ne binecuvanteze.

Va intreb in numele Domnului Isus, 40 de ani de incercari in pustie erau ale Domnului? In acesti 40 de ani de incercari, in care toata generatia neascultarii a trebuit sa coboare in tarana cuvantului, dupa Cuvantul lui Dumnezeu si doar doi oameni au ramas, doi oameni a caror duh, spune Biblia, a fost altfel: Iosua si Caleb. Doar ei au intrat in tara promisa. Nici Moise n-a intrat in tara promisa. Oamenii acestia au avut incercari pe care nu le-a vrut Dumnezeu in viata lor, pe care nu le-a dorit Dumnezeu in viata lor. Dar Dumnezeu ne spune in dimineata aceasta: eu doresc ca voi sa traversati acest pamant avand mana Mea peste voi, avand mana Mea cu voi. Ca, sunt incercari si le avem, dar nu toate incercarile noastre sunt incercari care sunt ingaduite de Dumnezeu dupa planul Lui. Unele sunt ingaduite datorita neascultarii noastre.

As vrea sa invatam trei lucruri in aceasta dimineata, de la marile noastre incercari:

1. Marile incercari ne arata marea putere a lui Dumnezeu. Multi dintre noi auzisem de un Dumnezeu care poate totul. Multi dintre noi auziseram despre un Dumnezeu al minunilor facute in curtea altcuiva. Dar, cand incercarea a fost venita in viata noastra, putem marturisi si noi astazi: „Am vazut mana Domnului. Am vazut bratul Domnului. Am vazut pe Dumnezeul puterii, care a lucrat si lucreaza in viata mea.” Si Dumnezeu ne spune in aceasta dimineata, acest lucru, frati si surori si ne invata, si Dumnezeu sa ne ajute: ca sunt 3 cai prin cale cel rau cauta sa ne fure in viata puterea lui Dumnezeu si sa ne lase sa mergem in incercarile pe care Dumnezeu nu le doreste.

Si aceste trei lucruri le subliniaza exact acest capitol pe care l-am citit. Biblia spune asa: „Iată că Domnul Dumnezeul tău îţi pune ţara înainte; suie-te, ia-o în stăpânire, cum ţi-a spus Domnul Dumnezeul părinţilor tăi; nu te teme şi nu te înspăimânta. Domnul Dumnezeul tău îţi pune ţara înainte; suie-te, ia-o în stăpânire, cum ţi-a spus Domnul Dumnezeul părinţilor tăi; nu te teme şi nu te înspăimânta.” – Deuteronomul 1:21 

 1. Cel rau iti aduce frica, dar nu te inspaimanta – Primul lucru care se intampla in incercarile mari e ca vine cel rau si-ti aduce frica. Si-ti aduce spaima. Si-ti aduce neliniste, si-ti aduce indoiala. Si te face sa nu mai te increzi in puterea lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu vine si-ti spune: Sa nu mai faci greseala aceasta niciodata. . Increde-te in Mine si nu te teme. Nu te inspaimanta. De cele mai multe ori, cand stam in fata marilor incercari, pune pe sufletul nostru stapanire o teama. Teama ca Dumnezeu nu te-ar asculta pe tine. Teama ca Dumnezeu n-ar lua aminte la ceea ce te rogi tu. Teama ca Dumnezeu este suparat pe tine si sunt atatea framantari care vin in sufletul nostru- teama ca Dumnezeu are in plan, pe tine, sa te lase asa cum esti. In dimineata aceasta, ascultati ce spune Domnul Dumnezeu: Nu te teme! S-a uitat la toate popoarele dimprejur, la iebusiti, s-a uitat la Moabiti, la Amonitii,  si au zis: popoarele acestea sunt prea tari. Popoarele acestea sunt inarmate pana in dinti. Ei sunt razboinici, noi suntem niste calatori. Nu vom putea birui niciodata. Si stiti care e raspunsul? Drept au vorbit.Nu te poti razboi cu Moabitii, nu te poti raboi cu Amonitii, nu poti birui in lupta cu Iebusitii. De ce? Pentru ca nu este nevoie. Nevoie este sa te increzi in Domnul Dumnezeu care va lupta pentru tine. Tu nu poti sa porti aceste razboaie in carnea si sangele tau. Tu trebuie sa te increzi in Acela care a zis: Stai linistit, nu mai scoate aceste strigate care ma deranejaza. Ramai pe loc, increde-te in mine si ai sa vezi ce biruinta am sa-ti dau.” In marile incercari ale vietii, trebuie sa invatam increderea in Dumnezeu.
  .
  Spaimele noastre vin din toate directiile. Vin  spaime de la analize medicale, vin temeri de la statul de plata, vin atatea raspunsuri care aduc sufletului nostru neliniste si psaima. Eu, intotdeauna, cand am o incercare in viata, nu vreau sa stiu parerea specialistilor, in mod deosebit, eu vreau sa stiu parerea lui Dumnezeu. Nu informatiile aceste imi dau mie credinta. Nu e sufletul meu mai credincios, daca azi doctorul a spus ca imi merge mai bine. Eu ma incred in Dumnezeu. Sunt multe lupte. N-au murit aceste popoare straine care ne inconjoara de peste tot. Auziti vestile. Atatia tineri au plecat din mijlocul nostru, toti s-au dus in Anglia si m-am gandit, eu, ca unul care m-as bucura sa-i vad in casa lui Dumnezeu, unde au crescut. M-am indurerat asa in suflet si  m-am gandit si m-am rugat si i-am spus lui Dumnezeu asa: „Doamne, Tu esti si Dumnezeul Romaniei. Tu esti si Dumnezeul nostru si sa nu va fie teama, sa va incredeti, ca Dumnezeu va da o paine. Ca Dumnezeu din cer lucreaza, dar noi, frati si surori, trebuie sa ne punem credinta in Dumnezeu. Trebuie sa dam foc la orice plan de rezerva. Trebuie sa dam foc la orice strategie omeneasca. Trebuie sa uitam de orice suport omenesc, de orice promisiuni desarte si sa spunem asa: In Domnul ma incred! Ce este de rezolvat?Saracii oameni, cand au vazut pe uriasii lui Anak, ce va asteptati sa faca? Ochii astia vad niste realitati. S-au inspaimantat. Ce-au vazut cu ochii i-a inspaimantat. Ce au auzit de jur imprejur, ce biruinte aveau aceste popoare, ce strategii, ce arme, i-a inspaimantat. Numai, noi, iubitii Domnului, trebuie sa intelegem un lucru: noi trebuie sa ne incredem in cuvintele Scripturii.
  .
  Daca Dumnezeu din ceruri spune: „Nu te teme,” nu te teme. Daca Dumnezeu iti spune: „Nu te inspaimanta,” nu te inspaimanta. Si Dumnezeu sa ne ajute sa ne punem nadejdea in El. Nadejdea aceasta in Dumnezeu este credinta. Nu-mi cereti sa va aduc argumente logice. Eu am ales un singur argument: am ales sa ma incred in Dumnezeu. Punct. Cum poate fi explicata credinta. Ce sa-i explici unui om care asteapta, ce? Credinta inseamna sa-L cred pe Dumnezeu  si sa-L aleg pe El. Cum va lucra? El stie.Am vazut cu ochii mei rezultate medicale, tumoare. Si am vazut apoi rugaciunea si postul, si am vazut apoi interventia lui Dumnezeu si tumoare disparuta. Am vazut oameni prabusiti, pe care Dumnezeu i-a ridicat. Am auzit vesti: n-o sa se mai poata ridica. Am auzit zvonuri: n-o sa mai poata face nu stiu ce. Si astazi, Dumnezeu a aratat ca de El depinde totul. Ca ceea ce omeneste vorbim, nu-i cu putinta. Ceea ce experienta omeneasca ne invata ca se va intampla, cade la pamant in fata Aceluia care este viu si sfant. Spun oamenii ce pot, spun oamenii ce au invatat. Spun oamenii ce se pricep. Dar, eu astazi spun: ma incred in El, orice s-ar intampla! Ma-ncred in El. Ma-ncred in El. Iata Dumnezeul care stie sa dea binecuvantari, dupa ce a-ti trecut prin mari incercari.
 2. Separati-va de lume – Dumnezeu vrea separarea – Separarea, care inseamna sfintire. Mai spune Biblia un lucru, in felul urmator: Când Domnul Dumnezeul tău te va aduce în ţara în care vei intra şi o vei lua în stăpânire, şi va izgoni dinaintea ta multe neamuri: pe hetiţi, pe ghirgasiţi, pe amoriţi, pe canaaniţi, pe fereziţi, pe heviţi şi pe iebusiţi, şapte neamuri mai mari la număr şi mai puternice decât tine;  2 când Domnul Dumnezeul tău ţi le va da în mâini şi le vei bate, să le nimiceşti cu desăvârşire, să nu închei legământ cu ele şi să n-ai milă de ei 3 Deuteronomul 7:1-2  „Sa n-ai mila de ele” as adauga eu: daca vrei sa ai mila de tine.Daca vrei sa ai mila de tine si daca vrei ca Dumnezeu sa aiba mila de tine, sa n-ai mila de cei ce vor sa te scoata de pe calea lui Dumnezeu.
  .
  Biblia spune ca al doilea lucru pe care Dumnezeu ar vrea sa-l avem, ca sa putem sa vedem puterea lui Dumnezeu, in afara de increderea in El, este separarea, frati si surori. Separarea, care inseamna sfintire. Aceasta nimicire despre care vorbeste Dumnezeu inseamna sa nu iei parte la nimic ce inseamna lucrarea intunericului. Sa nu iei parte din nimic, la ceea ce inseamna mersul lumii acesteia. Omul lui Dumnezeu pare ciudat in ochii omului. Pare, la un moment dat, chiar depasit de evenimente. Eu am observat, in marile incercari, ca atunci cand stateam de vorba cu oamenii, nu ma intelegeau. De ce? Pentru ca in marile incercari, eu am stiut sa merg pe un singur drum: post, ruaciune, Biblie. Post, ruaciune, Biblie. Nu-ti mai pasa de altele. Pare ciudat pentru oameni. Pari un om care esti rupt de realitate. Dar, Dumnezeu ne cere o separare totala. O ancorare deplina in Dumnezeu. O uitare a ceea ce inseamna realitatea imediata si o puternica inradacinare in Hristos Domnul. Nu poti sa apartii la doua lumi. Nu poti sa apartii la doua drumuri. Nu poti sa stai in doua barci, cum spune romanul.
  .
  Cand te separi de lumea aceasta, poate ca devii ciudat in ochii oamenilor, dar eu va spun, iubitii Domnului, fara aceasta separare, nu se declanseaza puterea lui Dumnezeu. Separarea aceasta, sfintirea, punerea deoparte, faptul ca elimini din viata ta, lucruri care poate odinioara spuneai: O, nu deranjeaza pe nimeni. Dar nu sunt vinovate. Ele nu sunt vinovate, intr-un fel. Dar daca tu vrei sa te apropii de Domnul, separandu-te de lume, iti dai seama ca ei manaca altceva. Iubitii Domnului, suntem oameni vanati de cel rau si cel rau vrea sa ne manance puterea in Dumnezeu, pe care o avem. Puterea noastra e puterea credintei. Puterea noastra e puterea rugaciunii. Puterea noastra e puterea Cuvantului scris. Puterea noastra e puterea laudelor pe care inaltam la adresa lui Dumnezeu. Puterea noastra e puterea separarii. Cand te pui deoparte pentru Dumnezeu, declansezi puterea lui Isus pentru viata ta. Si cu fiecare amestec, cu fiecare zona din ce in ce mai gri, devii mai slab, mai temator, mai evaziv, mai incovoiat, mai apasat. Dumnezeu ne spune in aceasta dimineata: orice om care vrea sa vada puterea Mea la lucru, eu nu-i cer decat un singur lucru: sa aiba mila de el, neavand mila de lumescul care este in lume. Nu va amestecati cu aluatul lumii acesteia, frati si surori, indiferent ce ar fi.
  .
  Uitati-va, de la o simpla discutie, te intalnesti cu un om care nu Il cunoaste pe Dumnezeusi discutati jumatate de ora. Atat va cer, sa discutati jumatate de ora. Stiti ce se intampla dupa jumatate de ora? Va veti simti goi, epuizati, chiar defazati spiritual, parca din linia care o aveai cu Dumnezeu, te scoate in afara a ceea ce tu traia-i. Intalneste-te in schimb cu oamenii lui Dumnezeu, stai de vorba cu ei, oameni care traiesc cu Dumnezeu si ai sa vezi cat de inspirat, cat de puternic devii. Dumnezeu ne spune: daca vreti sa vedeti puterea lui Dumnezeu la lucru in marile incercari, Biblia spune clar: separati-va de ei si n-aveti mila de ei. De ce? Pentru ca sunt periculosi. Parinti, mana sus. Cati dintre voi puteti spune in dimineata aceasta  ca tovarasiile rele a mancat credinta copiilor vostri? Asa-i? Biblia spune: vrei sa ai mila de tine? Atunci, sa n-ai mila de ei. Domnul iti vrea binele. O sa spui: Dar, e viata, asta? Eu va spun: Da! E viata! Aleluia. Nu-i nimic gresit in faptul ca te pui deoparte pentru Dumnezeu cu toata dorinta sufletului tau si chiar pana intr-acolo ca oamenii sa spune: ba, dar asta-i ciudat. Da, dar sunt ciudatul lui Isus. Tu al cui ciudat esti?
  .
  Era un tanar care mergea in gara si avea un tricou pe care scria „nebun pentru Hristos”. Toti se uitau la el si spuneau: bietul.. bietul de el si se uitau lung dupa el, pentru ca le era mila, asa. Si cand se intorcea, in spate scria: tu, al cui nebun esti? Poate ca oamenilor le este greu sa inteleaga. Dar in marile incercari, nu le ramane decat o cale: calea increderii in puterea lui Dumnezeu. Si calea increderii in puterea lui Dumnezeu se declanseaza prin punerea ta deoparte. Ajuta-ma, Doamne, as ma separ.
 3. Iubiti-L doar pe Dumnezeu  – Al treilea lucru periculos, despre care spune Dumnezeu este acesta: Bagati de seama pe cine iubiti si in ce va investiti iubirile voastre. In al treila rand, spune Biblia, iubitii Domnului, urmatorul lucru: Deuteronom 7:3  Să nu te încuscreşti cu popoarele acestea, să nu măriţi pe fetele tale după fiii lor şi să nu iei pe fetele lor de neveste pentru fiii tăi; si in 1 Imparati 11:1-2 spune „1 Împăratul Solomon a iubit multe femei străine, afară de fata lui faraon; moabite, amonite, edomite, sidoniene, hetite,2 care făceau parte din neamurile despre care Domnul zisese copiilor lui Israel: „Să nu intraţi la ele, şi nici ele să nu intre la voi; căci v-ar întoarce negreşit inimile înspre dumnezeii lor.” De aceste neamuri s-a alipit Solomon, târât de iubire. Frai si surori, sa ma priviti in ochi cand va spun: De nu venim la biserica, sa investim in Dumnezeul constant, noi ne salbaticim in iubirile noastre. Cu cat petreci mai mult timp in afara bisericii si a lui Dumnezeu, cu atat, inima ta incepe dorinte aprinse dupa alte lucruri. SI incep sa incolteasca iubiri straine de voia lui Dumnezeu.
  .
  Cand Dumnezeu vorbeste despre fetele Sidonite sau de alt neam, vorbeste despre iubirea inimii tale, cui i-o dai. Si, Dmnezeu, ne spune in aceasta dimineata: ai grija ca iubirea ta sa fie Domnul. Ai grija ca iubirea vietii tale sa fie Isus Hristos.  Ai grija ca iubirea vietii tale sa fie in Dumnezeu.  Asta ne spune Biblia. Paziti-va inima mai mult ca orice, ca din ea ies izvoarele vietii. De acolo, din inima. De la motorul acesta porneste totul. Vreau sa va intreb in dimineata aceasta: nu-si face lucrarea lumea? Nu vine lumea cu tot felul de oferte? Sunt atat de multi dumnezei ai zilelor noastre: dumnezeul placerilor, dumnezeul sinelui, dumnezeul puterii,  dumnezeul banilor. Sunt asa de multe iubiri, pe care oamenii, fara sa-si dea seama, incep sa le cultive in inima lor. Stiti? Vreau sa va spun un lucru: credeti ca Dumnezeu este prezent astazi, aici? Tot ma gandeam. Uite, asa este prezent Dumnezeu la predica.
  .
  Exista o mana care are un arcus si sunt viorile care au corzi. Dar, vreti sa va spun un lucru? Dvs. sunteti cutia de rezonanta. Dumnezeu este acela care e maestru cu arcusul. Dar, noi suntem cutia de rezonanta a lui Dumnezeu. Stiti ce inseamna o vioara buna? O vioara cu o cutie de rezonanta deosebita, dintr-un lemn special. Si eu va zic in dimineata aceasta, ca Domnul este aici. De ce nu vuieste sala? Daca Domnul este aici, de ce nu se inalta laudele?  Daca Domnul este aici, de ce nu striga poporul „Aleluia”? Daca Domnul este aici, de ce ne e atat de mult sa intram in prezenta Lui? Pentru ca aceasta cutie de rezonanta, nu intotdeauna e cum trebuie. Intotdeauna, mana maestrului e la lucru. Intotdeauna, Dumnezeu scoate cele mai frumoase sunete. Problema e cu rezonanta. Si zic in dimineata aceasta: „Doamne, ajuta-ma sa-mi vad iubirile si in ce m-am cheltuit, investind. Scapa-ma, Doamne, de latul celui rau. Scapa-ma, Doamne, de minciuna celui rau. Scapa-ma, Doamne, de tot ceea ce eu numesc iubire si nu este. Si ajuta-ma, Doamne, sa ma cheltuiesc si sa investesc in ceea ce cu adevarat conteaza. Amin. Domnul sa ne ajute. Domnul sa ne binecuvanteze. 

Va pun o intrebare. Au vazut ochii vostri mari incercari in viata voastra? Dar, va intreb: in marile incercariale vietii voastre, ati vazut si mana cea buna a lui Dumnezeu? Ati vazut si braul intins al Domnului? Atunci, in numele Domnului Isus Hristos:

 1. Nu va temeti
 2. Separati-va de lume
 3. Iubiti-L doar pe Dumnezeu

Din primele 30 de min. mai sunt aprox 22 d emin din mesaj.

Biserica Penticostala Betel Bucuresti, Crangasi (02.11.2014). Predici pentru vremuri grele –http://www.fiti-oameni.ro

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: