Mai aproape de Crăciun, mai departe de Hristos – Nicolae.Geantă

Photo credit galleryhip.com

Crăciunul e aproape. Pentru buticari şi ritaileri – puternic ancoraţi în viaţa cotidiană, evenimentul se simte pe rafturi, în vitrine şi pe tarabe. Cu globuleţe, cu instalaţii, cu leduri, cu cărnuri, cu clementine, cu cozonaci… Ăştia au băgat spiritul de market al Crăciunului în minţile clienţilor. Se vede în cărucioarele burduşite. Unii, pe lângă listingul de shoping făcut acasă, ar fi gata să-l cumpere şi pe Isus! La promoţie.

Nicolae GeantaAlţii au ieşit cu sorcove, cu cetină şi vâsc, la tarabe. Sunt chiar fraţi de-ai noştrii printre ei. Ăştia promovează spiritul de noroc al Crăciunului. Vindecare miraculoasă, naturistă. Ei sunt gata să se roage pentru vindecări în biserică, apoi imediat să fugă la vraci.

Crăciunul e aproape. Se simte asta deoarece românii, aproape toţi, acum ascultă colinde. E în vogue să-l scoţi de la naftalină pe Hruşcă. Dar câţi dintre ei ştiu să cânte un colind până la sfârşit?

Unii şi-au împodobit casele cu lumini. Cu flash-uri multicolore, ce bat ca la… discotecă. Eu, şi în pat ameţesc de fâcâiala de pe casa vecinului. Luminile bradului însă, oricât de multe ar fi, doar întuneric fac. Pe cer, steaua Betleemului, tot singură rămâne…

Copiii nu (prea) mai merg cu colindul. E mai lejer să navighezi pe Google decât pe Golgota. Unii aşteaptă Moşul. Să-l mintă c-au fost cuminţi, iar el să-i mintă c-au fost iertaţi. Pe Hristos însă, nu-L poate minţii nimeni.

Crăciunul e aproape. Vedem în secularismul pătruns şi-n biserici. Unii şi le-au ornat cu beteală. Alţii, chiar cu brad! Cu globuri. Apoi, vorbesc despre Pruncul născut în iesle. Vorbesc despre Prunc, nu şi cu Pruncul.

Pentru alţii, din ce în ce mai puţini, Naşterea Domnului se apropie nu doar cu zile de post, ci cu foamea de neprihănire a sufletului. Ei nu-şi curăţesc doar casa, ci şi viaţa. Binecuvântaţi să fie sfinţii lui Dumnezeu ce trăiesc printre noi!

Pentru credincioşii secularişti, Crăciunul înseamnă emoţia efemeră a despachetării cadourilor de sub brad, pentru creştinii celeştii, Nativitatea le va aduce cadou veşnic pe Emanuel (Dumnezeu este cu noi). E Părintele Veşniciilor. Hristosul celor vii.

Când veţi citi, Crăciunul va fi şi mai aproape. Din nefericire, pentru mulţi, Dumnezeu va fi şi mai departe!

Citeste-l pe Nicolae Geanta aici – http://nicolaegeanta.blogspot.com

3 comentarii (+add yours?)

  1. andreea4jesus
    dec. 20, 2014 @ 13:42:18

    Cat adevar si cata nevoie de pocainta avem! Doamne, ai mila de noi si ajuta-ne!

  2. Trackback: Aşteptări… Nicolae Geantă | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: