Emy Fedur – Smerenia, floare rara

Oare de ce a fost aleasa Maria sa fie mama Domnului Isus si astazi am incercat sa o facem cu insusi cuvintele aestei femei in cantarea Mariei. Luca 1:46-48

46 Şi Maria a zis: „Sufletul meu măreşte pe Domnul
47 şi mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mântuitorul meu,
48 pentru că a privit spre starea smerită a roabei Sale.

Maria a fost aleasa in primul rand sau in mod deosebit pentru smerenia ei. Virtutea sau calitatea care a iesit in relief a fost smerenia….

VIDEO by abiel mony

10 comentarii (+add yours?)

 1. Tim Dubhy
  dec. 28, 2014 @ 07:23:35

  in primul rand si in mod deosebit Maria a fost aleasa inainte de intemeierea lumii… si nu prin meritul smereniei ei… a contat si smerenia..dar nu in primul rand si nu in mod deosenit… caci alegerea lui Dumnezeu nu este conditionata de nimeni si nimic!

  • rodi
   dec. 28, 2014 @ 15:23:18

   lectia a fost: smerenia conteaza
   … chiar astazi s-a predicat intr-o biserica caci smerenie este considerata virtute doar la credinciosi, in rest, smerenia este considerata o slabiciune. Deci, este bine ca se mai predica si aceasta virtute biblica Partea cu ‘alegerea’ lui Dumnezeu e mai greu de integrat in predicile denominatiei noastre pentru ca nu este o clara convingere, dar, nici la americani sau la altii nu exista o clara convingere (spre ex. – unde se opreste alegerea lui Dumnezeu si de unde porneste responsabilitatea omului), decat la calvinisti si, si acolo sunt lucruri problematice, in special intre cei care traiesc in pacat/e pentru ca „stiu” ca sunt alesi si iti spune in fata fara rusine de pacatul lor.

  • rodi
   dec. 28, 2014 @ 23:06:42

   Tim, daca ai asculta tot mesajul nu ai trage concluzia care ai tras-o in comentariul tau. La minutul 3:55, Emy Fedur spune:
   „Maria recunoaste ca toate realizarile sunt un har de la Dumnezeu. In primul rand, smerenia inseamna sa recunoastem ca toate realizarile noastre sunt un har de la Dumnezeu… Tot ce ai realizat este darul lui Dumnezeu pentru tine si casa ta. Aici e smerenia, fratii mei, sa recunoastem ca nimic din ce am realizat noi nu este din realizarea noastra. Nimic.
   Si aici, in acest text, Maria vorbeste despre 3 realizari pe pamantul acesta, care toate sunt de la Dumnezeu….”
   Minutul 8 PROMOVARE: „Dumnezeu nu ne inalta pentru ca suntem destepti, pentru ca suntem mai smart, pentru ca suntem mai harnici, mai talentati sau mai pocaiti. Dumnezeu ne inalta pentru ca asa vrea El. Promovarea, oriunde in lumea aceasta este darul lui Dumnezeu pentru tine.”
   samd
   Pastorul Emy Fedur explica clar ca toate alegerile sunt ale lui Dumnezeu.

   • Tim Dubhy
    dec. 29, 2014 @ 05:03:33

    Ce imi spui tu ca a spus el, mie imi suna a contradictie cu ce a spus tot el> „Maria a fost aleasa in primul rand sau in mod deosebit pentru smerenia ei.”…
    eu judec afirmatia facuta… o chibzuiresc…si suna a altceva decat spui tu.. ca urmare, primul meu comentariu ramane valabil!
    Daca nu esti atent ce spui, devii responsabil de ce spui si suporti conscintele corectarii..
    Iar el a spus :”Maria a fost aleasa in primul rand sau in mod deosebit pentru smerenia ei.”
    atentie la subtilitate si constructia propozitiei care reda un mesaj!

 2. Ioan Basa
  dec. 28, 2014 @ 11:54:04

  Frate Fedur
  Ai uitat sa adaugi ca baticul femeii se leaga in fata si nu in spate…

  • rodi
   dec. 28, 2014 @ 23:55:05

   Emy Fedur:
   am fost intr-o biserica in care n-aveai voie sa canti daca nu aveai baticul legat in fata. Frumos, nu? Dar in parcare, niste masini, de parcau singure. Cele mai scumpe din tara. Si am plecat acasa dezgustat. Am zis: Nu se potriveste. Noi n-am inteles. Daca s-a spus „fara podoabe”, romanul a excelat in haine. Undeva pusaca. Nu luam podoabe, dar cand e vorba de haine, asa cochet ca romanul, nu-i nimeni…. rolul acestui text este sa ne invete modestia….

 3. Tim Dubhy
  dec. 29, 2014 @ 05:05:45

  daca fr Fedur explica asa de clar ce este smerenia, nu poti afirma ca esti ales in primul rand si in mod deosebit datorita semereniei..caci alegerea Lui este inainte de orice merit al meu…ce fac eu confirma sau infirma alegerea mea de catre El… trebuie sa fii smerit..si vei fi rasplatit ptr asta…dar asta nu inseamna ca smerenia ta te promoveaza cumva in alegerea Lui (care e neconditionata de nimic si nimeni!)

  • rodi
   dec. 29, 2014 @ 06:49:16

   ai dreptate ca propozitia aceea pare a fi problematica pentru ca e in contradictie cu mesajul predicii, dar, ma gandesc ca Emy Fedur are o explicatie pentru acea afirmatie, explicatie care nu este aparenta pentru noi…

   o posibilitate este: orice dar bun vine de la Dumnezeu si, deci, smerenia Mariei, ar trebui sa o dorim, sa o cerem de la Dumnezeu (asa cum Solomon a cerut darul intelepciunii) si sa o practicam si noi pentru ca Dumnezeu foloseste oameni cu acest dar pentru lucrarile Sale

   Cam asa am inteles eu predica….

 4. Tim Dubhy
  dec. 29, 2014 @ 09:48:16

  de acord cu tine..:)
  mai putin acea propozitie..aia chiar ma deranjeaza..:)

 5. Trackback: De ce biserica română nu face misiune? Emanuel Fedur | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: