Coplesit de Creatia lui Dumnezeu – 18 lucruri uimitoare despre corpul uman

Photo credit Adevarul.ro

Ştiaţi că oasele noastre sunt de patru ori mai rezistente decât betonul sau că saliva produsă în decursul vieţii ar putea să umple două bazine de înot? Acestea sunt doar câteva dintre curiozităţile mai puţin cunoscute despre corpul uman.

Corpul omenesc are capacităţi nebănuite. Ştiinţa medicală încă investighează extraordinarele sale mecanisme de funcţionare, de autovindecare şi de luptă cu diversele boli. În mod clar, studiul organismului uman rămâne fascinant şi plin de surprize, iar datele de mai jos sunt o dovadă în plus al acestui lucru, potrivit Advanced Phisical Medicine.
1. STOMACUL nostru este plin de suc gastric în compoziţia căruia intră acidul clorhidric, suficient de coroziv încât să dizolve zincul. Dar să nu ne impacientăm, mucoasa care căptuşeşte stomacul se reînnoieşte atât de repede, încât acidul nu are timp s-o distrugă şi să treacă de ea.
2. PLĂMÂNII au în stuctura lor 300.000 de milioane de vase capilare. Dacă aceste vase de sânge micuţe ar forma o linie dreaptă, aceasta s-ar întinde pe o distanţă de 2.400 de kilometri.
3. TESTICULELE unui bărbat obişnuit produc, în medie, 10 milioane de celule spermatice noi într-o zi. Această cantitate de spermă proaspătă este suficientă pentru a repopula întreaga planetă în doar şase luni!
4. OASELE UMANE (în special femurul) sunt de patru ori mai rezistente decât betonul. Astfel, 2,54 cm³ poate susţine o sarcină de peste 8,6 tone.

Citeste mai mult: adev.ro/nh8usb

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: