Florin Ianovici – Veniti si priviti lucrarile Domnului – 2. In prezent

Christmas luke 2:11

Photo credit www.crosscards.com

Vezi prima predica din aceasta serie aici – Florin Ianovici – Veniti si priviti lucrarile Domnului – 1. Trecut

Luca 2:11 – astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.

Florin IanoviciFaptul ca imbatranesti este egal cu faptul ca te maturizezi. Uneori, sa stiti ca pot trece anii, imbatranim, dar nu neaparat ne maturizam. Astazi am avut posibilitatea sa-mi dau seama, sper, nu ca am imbatranit, ci ca m-am maturizat. Stiti, unul dintre semnele pe care astazi  viata mi l-a oferit dincolo de care sa-mi dau seama ca ma maturizez- cand eram copil, in preajma sarbatorii nasterii Domnului Isus Hristos, cautam prin casa sa vad pe unde or fi ascuns parintii mei darurile. Nici n-aveam rabdare sa astept ziua de Ajun, cautam sa gasesc daruri. Si, daca din nefericire le gaseam, eram trist in ziua de Ajun, ca lipsea surpriza. Astazi, in ziua de Ajun, am cautat nu darurile, ci, am cautat privirea celor ca caror le-am facut daruri. Imi dau seama ca cea mai mare multumire, de la o vreme, o am, nu prin faptul ca mi se daruieste ceva, ci prin faptul ca pot crea bucurie. Daca vad o privire multumita, daca vad un om incantat si bucuros ca am putut sa fac un dar, am o bucurie care este extraordinara. Nu ma prea intereseaza ce daruri primesc, pentru ca eu am considerat ca am primit destule, mult mai mult decat am meritat. Dar, ma gandesc si ma rog si ma rog sa va dea Dumnezeu si dvs. puterea de a darui si a cauta privirea celor la care daruiti. Cat de frumos gasesti in ochii copiilor, in ochii celor la care le daruiesti, luminitile acelea tainice, luminitile acelea de bucurie.

In aceasta seara ne aflam la cel de-al doilea episod, episodul prin care v-am invitat sa privim  in prezent. Impreuna cu Samuel am privit duminica in trecut, pe baza Cuvantului care spune: „Veniti si priviti lucrarile Domnului.” Ne-am uitat in trecut cu Samuel si am inteles cateva lucruri duminica. Astazi as vrea sa ne uitam la acest cuvant pe care ingerii ni-l vestesc. Ingerii ne invita sa privim astazi. Ingerii au spus: „Astazi, in Cetatea lui David, ni s-a nascut Mantuitor.” Unul dintre lucrurile care m-au marcat in anul in anul acesta a fost faptul ca  am citit si am ascultat marturia unei femei, de cetatenie americana, Brittany Maynard. Poate sa nu va spuna mult acest nume. Dar a fost o dezbatere nationala in Statele Unite pentru ca  la 29 de ani, casatorinduse in ianuarie 2014, aceasta tanara sotie, a descoperit ca are un cancer la cap, care era inoperabil, o boala care era mortala si i s-a spus ca in 6 luni de zile va muri. E atat de urita boala aceasta ca degenereaza, manifestarile ei sunt extrem de dureroase si ajungi sa fii, ceea ce in romaneste noi spunem: o leguma. Tanara aceasta s-a mutat din statul in care era in Oregon, pentru ca sunt doar 5 state in America care accepta sa iti iei viata, acea moarte asistata. S-a mutat in Oregon pentru ca ea a spus ca doreste sa-si ia viata.  Si-a anuntat viata pe 1 noiembrie. Si cum a spus, asa a si facut. Doctorii i-au pregatit un cocteil de medicamente si ea are o inregistrare pe youtube in care isi ia „La revedere’. Si ea spune asa:

„La revedere tuturor prietenilor mei dragi şi familiei mele, pe care o iubesc. Astăzi este ziua pe care am ales-o să mor cu demnitate, având în vedere boala mea în fază terminală, acest teribil cancer de creier care mi-a luat multe si ar fi luat totul daca  lasam.”

Au fost dezbateri etice daca e corect ca un om sa-si puna capat zilelor in felul acesta, daca este corect sa-l lasam. Nu vom intra intr-o discutie etica pentru ca noi nu suntem in masura sa judecam o asemenea boala. Cand ai asemenea suferinte, cel mai bine este sa fii rezervat in a vorbi. Insa, ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca noi nu avem boli terminale si totusi refuzam sa traim astazi. Ca, n-avem suferinte care sa fie nespus de mari, lucruri care sa ne darame cu totul si totusi refuzam sa traim astazi.

Ingerii au venit si au strigat: „Astazi, in cetatea lui David ni s-a nascut un Mantuitor, Hristos Domnul.” Am sa punctez in aceasta seara, iubitii Domnului, trei motive pentru care sa nu refuzi sa traiesti. Cumva, intre regretul trecutului si temerile cu privire la viitor, uitam ca Dumnezeu ne-a daruit un ‘astazi’. Binecuvantat sa fie El!

Primul lucru pe care vreau sa vi-l spun si pentru care-i multumesc lui Dumnezeu, ati remarcat formula pe care ingerii o au? Cum se adreseaza ingerii pastorilor si indirect, noua? „Vi s-a nascut.” Noi n-avem nevoie de Mantuitor (spun ingerii). [Ci,] voi, care treceti prin valea umbrei mortii. Voi aveti nevoie de Mantuitor. Eu, Florin Ianovici, am nevoie de Izbavitor, ca fara El eu nu ajung la capat. Ingerii au spus: „Vi s-a nascut, pentru voi, doar pentru voi.” Dumnezeu din cer a facut aceasta lucrare. Noi, astazi, celebram ajunul nasterii Domnului Isus Hristos. Si daca-i intrebi pe oameni cand s-a nascut Domnul Isus Hristos, iti vor spune cei mai multi si ma bucur de lucrul acesta: 25 decembrie. Si nu e rau lucrul acesta si vreau sa va spun motivul  pentru care ma ridic din pat si merg inainte. Motivul pentru care eu ma ridic din pat si merg inainte nu este acela ca eu stiu data nasterii Domnului Isus Hristos, ci stiu data in care m-a nascut Domnul Isus Hristos.

Eu am trecut de la ‘Vi s-a nascut’ la ‘Mi s-a nascut’. Mie mi s-a nascut Mantuitorul. Domnul Isus Hristos nu e impersonal, nu e o data in calenadar, nu e o referinta, nu e o sarbatoare . Domnul Isus Hristos a devenit pentru mine  Mantuitorul sufletului meu. Motivul pentru care ma ridic dimineata din pat este  ca Isus Hristos nu este o sarbatoare, ci o relatie. Sunt vise care nu mi s-au mai nascut, au murit in fasa. Sunt proiecte care n-au ajuns pana la capat. Sunt oameni care in aceasta seara sunt parinti a unor copii, dar, nu neaparat copiii lor au parinti. Sunt oameni care in aceasta seara au soti si sunt sotii, dar nu neaparat si sotul are sotie. Sunt oameni care au prieteni in aceasta seara, dar, nu neaparat prietenii care-i ai tu te au ei pe tine ca prieten. Dar eu vreau sa-ti spun un lucru, daca tu te-ai nascut din Dumnezeu, vesnic va ramane El alaturi de tine.El niciodata nu va uita si niciodata nu te va parasi. Binecuvantat sa fie numele Lui!

Astazi traiesc si m-am ridicat dimineata , pentru ca indiferent daca mi s-ar fi spus „buna dimineata” sau nu, indiferent daca mi s-ar fi spus cineva o vorba buna, El mi-a zis-o. Dumnezeu este cu noi in fiecare zi, pana la sfarsitul veacului. Iata motivul pentru care sa te ridici din pat si sa mergi inainte, ca ti s-a nascut.

(Din primele 10 minute, mai sunt aprox 16 min)

Biserica Betel Bucuresti, Crangasi (24.12.2014). Mesaj din ciclul de predici „Veniti si priviti lucrarile Domnului”. Predici pentru vremuri grele – http://www.fiti-oameni.ro

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: