Florin Ianovici – Veniti si priviti lucrarile Domnului – 3. In viitor (28 Decembrie, 2014)

Florin IanoviciMesajul #2 din ciclul de 3 predici „Veniti si priviti lucrarile Domnului” din Psalmul 46:8.

Daniel 10:1-21
1 În anul al treilea al lui Cirus, împăratul Persiei, s-a descoperit un cuvânt lui Daniel, numit Beltşaţar. Cuvântul acesta, care este adevărat, vesteşte o mare nenorocire. El a fost cu luare aminte la cuvântul acesta şi a priceput vedenia.
2 „În vremea aceea, eu, Daniel, trei săptămâni am fost în jale.
3 N-am mâncat deloc bucate alese, nu mi-a intrat în gură nici carne, nici vin şi nici nu m-am uns deloc, până s-au împlinit cele trei săptămâni.
4 În a douăzeci şi patra zi a lunii întâi, eram pe malul râului celui mare, care este Hidechel (Tigru).
5 Am ridicat ochii, m-am uitat şi iată că acolo stătea un om îmbrăcat în haine de in şi încins la mijloc cu un brâu de aur din Ufaz.
6 Trupul lui era ca o piatră de crisolit, faţa îi strălucea ca fulgerul şi ochii îi erau nişte flăcări ca de foc; dar braţele şi picioarele semănau cu nişte aramă lustruită, şi glasul lui tuna ca vuietul unei mari mulţimi.
7 Eu, Daniel, am văzut singur vedenia; dar oamenii care erau cu mine n-au văzut-o; totuşi au fost apucaţi de o mare spaimă şi au luat-o la fugă ca să se ascundă!
8 Eu am rămas singur şi am văzut această mare vedenie. Puterile m-au lăsat, culoarea mi s-a schimbat, faţa mi s-a sluţit şi am pierdut orice vlagă.
9 Am auzit glasul cuvintelor lui; şi pe când auzeam glasul cuvintelor lui, am căzut leşinat cu faţa la pământ.
10 Şi iată că o mână m-a atins şi m-a aşezat tremurând pe genunchii şi mâinile mele.
11 Apoi mi-a zis: „Daniele, om preaiubit şi scump, fii cu luare aminte la cuvintele pe care ţi le voi spune acum şi stai în picioare în locul unde eşti; căci acum sunt trimis la tine!” După ce mi-a vorbit astfel, am stat în picioare tremurând.
12 El mi-a zis: „Daniele, nu te teme de nimic! Căci cuvintele tale au fost ascultate din cea dintâi zi când ţi-ai pus inima ca să înţelegi şi să te smereşti înaintea Dumnezeului tău, şi tocmai din pricina cuvintelor tale vin eu acum!
13 Dar căpetenia împărăţiei Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci şi una de zile; însă iată că Mihail, una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor şi am ieşit biruitor acolo, lângă împăraţii Persiei.
14 Acum vin să-ţi fac cunoscut ce are să se întâmple poporului tău în vremurile de apoi, căci vedenia este cu privire tot la acele vremuri îndepărtate.”
15 Pe când îmi spunea el aceste lucruri, eu mi-am plecat ochii în pământ şi am tăcut.
16 Şi iată că cineva care avea înfăţişarea copiilor oamenilor s-a atins de buzele mele. Eu am deschis gura, am vorbit şi am zis celui ce stătea înaintea mea: „Domnul meu, vedenia aceasta m-a umplut de groază şi am pierdut orice putere!
17 Cum ar putea robul domnului meu să vorbească domnului meu? Acum puterile m-au părăsit şi nu mai am nici suflare!”
18 Atunci cel ce avea înfăţişarea unui om m-a atins din nou şi m-a întărit.
19 Apoi mi-a zis: „Nu te teme de nimic, om preaiubit! Pace ţie! Fii tare şi cu inimă!” Şi pe când îmi vorbea el, am prins iar puteri şi am zis: „Vorbeşte, domnul meu, căci m-ai întărit.”
20 El mi-a zis: „Ştii pentru ce am venit la tine? Acum mă întorc să mă lupt împotriva căpeteniei Persiei; şi când voi pleca, iată că va veni căpetenia Greciei!
21 Dar vreau să-ţi fac cunoscut ce este scris în cartea adevărului. Nimeni nu mă ajută împotriva acestora, afară de voievodul vostru Mihail.”

Am privit mai intai in cartea I a profetului Samuel  12:2, unde omul lui Dumnezeu, infatisanduse inaintea poporului a spus: „Am umblat inaintea voastra din tinerete si iata ca acuma parul mi s-a albit si de acum incolo sa mergeti cu Imparatul pe care vi l-ati ales. Si am privit in trecut. Apoi, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne-am uitat in Evanghelia dupa Luca 2, vers. 11 si impreuna cu ingerii am aflat motivele pentru care, privind la ziua de astazi, merita sa o traim. Si acuma, impreuna cu robul lui Dumnezeu, Daniel, am vrea sa privim spre viitor si am vrea sa vedem cam cum am putea noi aborda viitorul. Cum am putea, plecand din Casa lui Dumnezeu, sa ne gandim la ceea ce va fi. Iubitii Domnului, cand te gandesti la viitor si daca ai curiozitatea sa pui pe internet cuvantul ‘viitor’, stiti ce apare mai intai? horoscopul si apoi, tarotul. Si, dupa ele, apar plecarile in strainatate. Daca vrei sa ai un viitor, schimbi slujbele. Dupa astea apar testele de psihologie: teste de personalitate ca sa stii cum va fi viitorul tau, etc.  6:00

Biserica Betel Bucuresti, Crangasi (28.12.2014). Mesaj din ciclul de predici „Veniti si priviti lucrarile Domnului” Psalmul 46:8. Predici pentru vremuri grele – http://www.fiti-oameni.ro

Un comentariu (+add yours?)

  1. Petru Ion
    ian. 26, 2015 @ 00:52:55

    Nu este momentul, nici chiar cu mesaj spiritual de a se expune aceasta fotografie cu acel luptator cu sabie, pentru ca este interpretabila pentru cei care nu au Duhul.
    Cu dragoste!
    Petru Ion Covasna

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: