= Botezul Domnului ISUS HRISTOS si botezul omului =

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                                              Toata Gloria in Veci !!!
Botezul Domnului ISUS HRISTOS si Botezul Omului

Sarbatoarea care ne aminteste de Botezul Domnului Isus Hristos, cunoscuta mai mult sub denumirea de „Boboteaza”, se tine in fiecare an la inceputul lunii Ianuarie. Privind in ansamblu, sa vedem felul in care se tine si cateva observatii:

    1. Marea masa a celor care tin aceasta sarbatoare, nu cunosc despre ce este vorba. Ei stiu doar ca in calendar scrie ca pe data de … e „Boboteaza”, fara sa ii intereseze ce anume semnifica sarbatoarea, de ce se tine, daca trebuie sa faca ceva in ziua respectiva, daca sarbatoarea e legata de o persoana sau eveniment, etc.

    2. Categoria de oameni mentionata mai sus nu cunosc aceste lucruri pentru ca nu citesc Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia, si pentru ca cei care le dau invatatura, nu le dau invatatura necesara, sau le dau invatatura gresita (nu din Biblie, ci din alte carti, din traditie, adica din obiceiurile mosilor si stramosilor, sau asa zisilor „parinti ai bisericii”), desi ei ar trebui sa spuna oamenilor ce zice Parintele ceresc – DUMNEZEU! S-a ajuns astfel la deformari ale adevarului, adica la erezii! Dau un exemplu ce au ajuns sa faca unii din cei care pretind ca sunt crestini de 2000 de ani, dar care de fapt nu respecta Cuvantul lui Dumnezeu scris in Biblie.

    In anii precedenti am vazut la posturi de televiziune cum in unele locuri din Romania, in ziua de „Boboteaza”, cu un fast deosebit, un preot arunca o cruce in apa foarte rece a unui rau sau fluviu (Dunare) si cativa temerari se aruncau in apa. Cel care reuseste sa ajunga primul la cruce si s-o aduca la mal, devine eroul zilei, sau al anului (sau chiar al anilor) din satul, orasul sau judetul respectiv! Desigur ca media vuieste, televiziunile, radioul, ziarele transmit pe larg la ore de maxima audienta acest eveniment creat de oameni.

      Modul acesta de-a serba Botezul Domnului Isus Hristos nu are nimic de-a face cu Biblia, cu Cartea care inglobeaza Cuvantul lui Dumnezeu si care arata voia Unicului Parinte al Bisericii – DUMNEZEU, si pe care a implinit-o intocmai Fiul Sau, DOMNUL ISUS HRISTOS!

     Daca preotii care ar trebui sa apere si sa aplice principiile si lucrarile Lui DUMNEZEU, isi bat joc de Botezul DOMNULUI ISUS HRISTOS, unde a fost prezenta Trinitatea, adica TATAL, FIUL, DUHUL SFANT, ce pretentii se mai poate avea de la enoriasi, care nu stiu ce scrie in BIBLIE si nici nu-i intereseaza!

      De fapt, ce fac acesti oameni care se pretind crestini?

    In primul rand au schimbat tot evenimentul cu o parodie, punand traditia sau obiceiul, inventat de unii din mosii si stramosii lor, in locul adevaratului episod din viata Domnului Isus Hristos, Cel care a facut in totalitate voia lui Dumnezeu.

    Ei dovedesc prin aceasta practica inradacinata, ca in loc sa fie crestini adevarati, adica sa urmeze pe Domnul Isus Hristos, sunt crestini care s-au abatut de la Calea Dreapta aratata in Biblie, de la Domnul Isus, si au apucat pe caile alese de ei!

    Toti acestia isi fac timp de orice altceva, numai de cititul Bibliei si de aplicarea ei in viata nu isi fac timp. Au timp sa participe la astfel de evenimente, au timp sa se uite la televizor, ca li se par interesante si spectaculoase astfel de manifestari; daca se transmite si la televizor, desigur ca trebuie sa fie ceva extraordinar, cred ei! Este intr-adevar extraordinar, dar nu extraordinar de bine, ci extraordinar de rau! De ce? Nu pentru ca zice asta un om, adica eu, sau oricine altcineva, ci pentru ca zice DUMNEZEU!

    Asa a ajuns termenul de „Boboteaza” sa fie un termen incomplet, confuz, gresit. De ce? Pentru ca elimina din continut personajul principal, care nu este altul decat FIUL LUI DUMNEZEU, Domnul ISUS HRISTOS! Corect este: Botezul Domnului ISUS HRISTOS.

    Sa vedem in continuare ce s-a intamplat acum 2000 de ani, ca sa stim ce si cum trebuie sa sarbatorim. Biblia spune:

 „Atunci a venit Isus din Galilea la Iordan, la Ioan, ca sa fie botezat de el.” (Matei 3:13)

    „A boteza” este un termen din limba greaca in care a fost scris Noul Testament original, si inseamna „a scufunda”, „a cufunda”. Cuvantul „botezat” nu a fost tradus, ci adaptat in limba romana. Deci, Domnul Isus a fost „cufundat” in Iordan, nu stropit.

   „De indata ce a fost botezat, Isus a iesit afara din apa.” (Matei 3:16a)

   ( Dupa ce a fost „cufundat”, Isus a iesit afara din apa ).

    Observati ca Domnul Isus Hristos era matur, nu copil; a venit singur, a intrat si a iesit din apa, a vorbit cu Ioan Botezatorul, a cerut El insusi sa fie botezat, nu altcineva (nasi, prieteni, sefi, etc.)

    De ce s-a botezat Domnul Isus Hristos, pentru ca El nu a avut pacate, deci nu a trebuit sa se pocaiasca, marturisindu-si pacatele, asa cum gasim scris ca trebuiau sa faca cei care veneau la Ioan sa fie botezati? 

„Locuitorii din Ierusalim, din toata Iudea si din toate imprejurimile Iordanului, au inceput sa iasa la el; si, marturisindu-si pacatele, erau botezati de el in raul Iordan”(Matei 3:5-6). 

    Aici vedem ca cei ce erau botezati, mai intai isi marturiseau pacatele si apoi erau botezati; nu alti oameni marturiseau pentru ei (nasii).

    Dar sa revenim cu raspunsul la intrebare, raspuns pe care ni-l da chiar Domnul Isus:

 „…asa se cade sa implinim tot ce trebuie implinit….” (Matei 3:15)

    Deci de ce trebuie facut sau implinit botezul? Pentru ca asa a hotarat DUMNEZEU! In versetul 16 al aceluiasi capitol gasim scris:

 „De indata ce a fost botezat, Isus a iesit afara din apa. Si in clipa aceea cerurile s-au deschis, si a vazut pe Duhul lui Dumnezeu pogorandu-Se in chip de porumbel si venind peste El.” 

      Deci Duhul Sfant a confirmat ca asa a trebuit implinit.

    Iar in versetul 17 avem confirmarea finala din partea lui DUMNEZEU: 

„Si din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu prea iubit, in care Imi gasesc placerea.”

    Aceasta lucrare, BOTEZUL, nu este o lucrare omeneasca, ci DUMNEZEIASCA, la care a participat si participa TRINITATEA: TATAL, FIUL, DUHUL SFANT!

    Multi oameni isi bat joc de lucrarea lui DUMNEZEU, dar din nefericire pentru ei, mai devreme sau mai tarziu, vor da socoteala pentru asta. Daca cumva esti unul dintre acestia, te intreb: Cum vei sta inaintea lui DUMNEZEU, cand stii ca ai nesocotit sau ti-ai batut joc de lucrarea Lui, de BOTEZUL, pe care L-a implinit Fiul Sau si urmasii adevarati ai Lui, prin faptul ca nu te-ai botezat cum cere El in Biblie; poate ca ai tinut mai mult la religia gresita in care esti, sau poate ca ti-a fost frica sau rusine de oameni sa faci ce-ti spune DUMNEZEU. In evanghelia dupa Marcu 16:16, scrie ca insusi Domnul Isus Hristos a zis: 

„Cine va crede si se va boteza, va fi mantuit; dar cine nu va crede, va fi osindit.”

 Deci El, Fiul lui Dumnezeu iti ofera mantuirea si viata vesnica daca crezi in El si faci botezul asa cum L-a facut El, urmand exemplul Lui si ascultand in totul de El.

    Daca asculti de oameni, indiferent cine au fost sau sunt ei, vei ajunge unde vor merge ei si mosii si stramosii care au schimbat Cuvantul Lui DUMNEZEU, cu datinile si obiceiurile lor.

    Cei ce vor sa ajunga la DUMNEZEU in RAI, trebuie sa calce pe urmele Fiului Sau, Domnul ISUS HRISTOS, crezand in El ca e Fiul lui DUMNEZEU si SALVATORUL lumii, pocaindu-se de pacate (si lasandu-se de ele) si facand BOTEZUL, conform Bibliei!

    DUMNEZEU sa ajute fiecaruia sa sarbatoreasca BOTEZUL DOMNULUI ISUS HRISTOS, asa dupa cum vrea El sa fie sarbatorit, si mai ales, cei care nu sunt botezati maturi, sa se boteze asa cum El s-a botezat, adica fiind matur si cufundat in apa! Amin!

         “Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.

     DATI acest articol la CAT MAI MULTI , pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere laDUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingerea DUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer!
                „…cine seamana mult, mult va secera.”
 
                            Ioan Burca
                      Doctor in Teologie
            Accesati aceste site-uri:
Iata unde s-a ajuns de la Botezul DOMNULUI ISUS HRISTOS, 
la bataia de joc a traditiilor mosilor si stramosilor!

3 comentarii (+add yours?)

 1. Bis.Maranata Vulcan
  ian. 06, 2015 @ 02:21:35

 2. botezulcopiilormici
  ian. 07, 2015 @ 06:59:17

  Pentru ca in aceasta perioada a anului multi crestini isi aduc aminte de momentul cand Domnul Hristos a fost botezat de Ioan, cred ca ar fi bine sa avem cu totii cunostinta pentru a raspunde corect la urmatoarea intrebare:

  De ce a fost botezat Domnul Hristos?

  El a fost botezat de Ioan. Acum, este clar că botezul lui Ioan nu era botezul creștin; deoarece este evident din Faptele Apostolilor (cap 19, versetele 1-5), că aceia care fusesera deja botezați de Ioan, au fost mai apoi botezați din nou, dar “în Numele Domnului Isus”. În plus, este clar din întregul pasaj că botezul primit de Hristos de la Ioan a fost un lucru diferit in esenta lui, de botezul care este acum practicat în Adunarea creștină. Lucrarea lui Ioan Botezătorul a fost intr-o perioada, dacă putem spune așa, intermediara între perioada Vechiul Testament si cea a Noului Testament. Și, așa cum Domnul nostru binecuvântat a gasit potrivit sa “împlineasca tot ce trebuie împlinit” (Matei 3:15), El S-a supus randuielii botezului care a marcat acea perioadă intermediara. În plus, în perioada Vechiului Testament, când marele preot intra pentru prima oara in lucrarea sa, el era în mod solemn spălat cu apă. Și venea, dupa cum știm ca era randuiala, sa indeplineasca functia sa cand avea “aproape treizeci de ani”, adica exact vârsta la care Mântuitorul nostru a fost botezat, și Si-a inceput astfel lucrarea sa publică. În mod asemănător, atunci cand Marele Preot al nostru (Evrei 4:14), adica Domnul Isus Hristos, a intrat în lucrarea Sa publică, El a crezut potrivit să se conformeze cu aceeași ceremonie, ca sa implineasca profeția, și să împlinească toate reprezentările tipice cu privire la Mântuitorul, care fusesera inregistrate în Scripturile Vechiului Testament.
  https://botezulcopiilormici.wordpress.com/2014/10/15/domnul-hristos-a-fost-botezat-la-maturitate-obiectia-iv/

  • rodi
   ian. 07, 2015 @ 12:58:21

   nu vom purta o discutie la subiect acesta, decat o sa-ti dau acest raspuns:

   In cele 8 cazuri de botez in apa din biserica primara a Faptelor Apostolilor, in fiecare caz, persoana care s-a botezat in apa a crezut in Isus Hristos mai intai. Un copil nu poate sa creada in Isus Hristos pana nu se maturizeaza.

   1. Fapte 2:41 a predica lui Filip „au crezut” si s-au botezat
   2. Fapte 8:12 Famenul Etiopean a crezut si s-a botezat
   3. Fapte 8:36-38 orbul vindecat a crezut si s-a botezat
   4. Fapte 9:18 Neamurile, botezati cu Duhul Sfant, au crezut si s-au botezat
   5. Fapte 10:44 Temnicerul a crezut si s-a botezat – si casa lui nu a fost mantuita bazata pe credinta temnicerului, ci si ei au trebuit sa creada personal ca sa fie mantuiti si botezati. Iar Biblia nu specifica cine din casa temnicerului asa ca nu se poate folosi argumentul din tacere din acest pasaj.
   6. Fapte 18:8 fruntasul sinagogii a crezut si s-a botezat (acelasi argument ca la #5)
   7. Fapte 19:1-5 Toti adultii botezati de Ioan cu botezul pocaintei au trebuit sa fie botezati in numele lui Isus, singurul botez care conteaza pentru cine crede in El.

   Toate exemplele sunt despre adulti care au crezut si apoi s-au botezat.

   Nu e absolut nici un suport biblic pentru botezul copiilor si noi urmam Cuvantul Domnului, scris in singura carte care este revelatia lui Dumnezeu = Biblia.

   Daca doresti sa scrii un raspuns, scrie tot ce vrei, dar nu imi voi pierde timpul la o astfel de dezbatere. Noi Il propovaduim pe Hristos cel crucificat pentru pacatele noastre si inviat din morti, ca sa avem si noi viata vesnica, El este singurul Mantuitor al tuturor oamenilor, singurul care ne schimba destinul impacandu-ne cu Tatal! Cine crede in El are viata vesnica.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: