Statele Unite intra intr-o noua era a ostilitatii religioase

O carte apărută în toamna acestui an vorbește despre creșterea ostilității în Statele Unite.
Cei care au studiat pentru cartea „Undeniable” au descoperit faptul că discriminarea împotriva libertății religioase crește de la un an la altul în America.

Photo credit www.frc.org

Jeff Mateer îi ajută pe avocați și pe cercetători care strâng materiale pentru cazurile prezentate în „Undeniable”.

”Prima dată am avut în jur de 600. De la 600 am ajuns la 1200. Anul acesta ne apropiem de 1600. Amenințările continuă să crească într-un mod alarmant”, a afirmat Jeff Mateer.

Lucrul acesta se întâmplă cel mai des în școli.
”În prezent avem un elev din Baltimore, care vrea să devină asistent radiolog, căruia i s-a refuzat dreptul de a intra la școală și școala a prezentat totul în scris, deoarece a afirmat că Dumnezeu este cel mai important lucru din viața lui”, spunea Jordan Sekulow.

Uneori, guvernul federal este cel care atacă. Cum este cazul Hobby Lobby, programul de asigurări de sănătate ObamaCare și multe altele. În luna mai statul Georgia l-a concediat pe funcționarul Sănătății Publice, dr. Eric Walsh, la scurt timp după ce l-a angajat, pentru că cineva a auzit predicile rostite de el în timpul liber.

”Subiecte cum ar fi creația, puritatea sexuală, subiecte ce țin de doctrină”, a afirmat Eric Walsh.
Un număr de articole realizate de activiști pentru drepturile homosexualilor legate de afirmațiile făcute de Walsh în 2006 cu privire la păcatul sexual din Sodom și Gomora…

Funcționarii statului Georgia au cerut copiile predicilor lui Walsh.

”Le-a trimis copii ale predicilor, aceștia le-au citit și în următoarea zi l-au concediat”, spunea Jeremy Dys.

Walsh spunea că nici acum nu-i vine să creadă:
”Într-un fel a spulberat ideea că în Statele Unite poți să fii pastor laic, să predici în weekend, deoarece acest lucru ar putea fi folosit împotriva ta când vrei să obții o slujbă sau când ți se oferă o slujbă.”
Uneori, lupta poate dura ani, cum e cazul Centrului American pentru Lege și Justiție care a început 2007.

”Un profesor de la Universitatea UNC Wilmington a luptat până anul acesta pentru că i-a fost refuzată promovarea. A devenit creștin. A început ca ateu și profesor liberal. A devenit creștin în perioada anilor ca profesor la facultate și i-a fost refuzată promovarea. În cele din urmă a câștigat procesul”, spunea Jordan Sekulow.

Uneori trebuie să ai voință, cum a avut și pastorul Telsa deBerry și biserica sa, ca să te ocupi de propriul oraș. Acest lucru s-a întâmplat după ce o anumită hotărâre a fost folosită ca să-i împiedice pe cei de la Holly Springs, Mississippi să-și construiască o biserică în centrul orașului.

”Hotărârea spunea că bisericile pot fi construite într-o anumită zonă a orașului numai după ce au câștigat un procentaj de 60% în ce privește aprobarea din partea proprietarilor de pământ din zonă și au primit aprobarea primarului”, a afirmat Jeff Mateer.

”Mi-a părut ridicol. De fapt, mi s-a părut absurd”, a afirmat Telsa deBerry.
”Este încălcată pe față legea federală care interzice discriminarea bisericilor”, spunea Jeff Mateer.

”Mi s-a părut o nedreptate. Prin această hotărâre nu numai eu ca pastor, ci toți creștinii, toate instituțiile religioase sunt izolate de societate, creștinii devenind cetățeni de rangul al doilea sau al treilea”, spunea Telsa deBerry.

Au pierdut lupta cu orașul și apoi au ajuns la tribunal.

Mesajul lor este acesta: dacă oamenii vor lupta, aproape de fiecare dată vor câștiga.

DeBerry a avut parte de o mare victorie când Curtea de Apel din New Orleans a aruncat în aer hotărârea ce venea împotriva Bisericii.

”Lucrul acesta va avea un impact asupra a mii de biserici din țară când se vor confrunta cu discriminarea”, a afirmat Jeff Mateer.

Sekulow spunea că astfel de cazuri pot fi rezolvate cu un simplu telefon sau o scrisoare:
”Sunt și momente în care trebuie să-ți dorești să lupți. Dacă mergi cu un caz la tribunal, atunci trebuie să susții acel caz. Suntem aici pentru oameni, pentru ca aceștia să fie nevoiți să-și caute avocați, dar trebuie să meargă înainte.”

Stire difuzata in Mapamond crestin 547 – ianuarie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

VIDEO by Alfa Omega TV

Pentru postarile mai noi,

deruleaza in jos pe pagina…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: