Stiri crestine – Mapamond crestin 547 – 10 ianuarie 2015 Comemorarea unui an de la moartea fostului prim-ministru Ariel Sharon

Din sumarul editiei:
– Statele Unite intră într-o nouă eră a ostilității religioase
– O familie de cubanezi oferă copiilor viziunea Edenului
– Bisericile devin tot mai mult o țintă pentru atacurile violente
– Myles Munroe: o viață trăită pentru dezvoltarea celor din jur
– Istoria refugiaților evrei – un avertisment pentru occident
– Filmul „Exodus: zei și regi” și adevărul despre Moise
– De la drama la miracol

ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Comemorarea unui an
de la moartea fostului prim-ministru Ariel Sharon

Odată cu începerea anului, Israelul se apropie de comemorarea unui an de la moartea fostului prim-ministru Ariel Sharon. Sharon a murit în 11 ianuarie anul trecut, după mai bine de opt ani de comă.
Atacul de cord l-a doborât când se afla în plină putere, însă moștenirea lui Sharon continuă să existe în Israel, atât la bine cât și la greu. Generațiile anterioare și-l amintesc ca pe mărețul și bunul general elegant. A fost un erou al deșertului în trei războaie importante ale Israelului, din 1948 până în 1973.
De asemenea, a devenit un simbol al ocupării Libanului de către Israel în 1982. Ca prim-ministru, în 2005 a condus o campanie dezbinătoare scoțând mii de locuitori evrei din Fâșia Gaza. A făcut asta în numele păcii, însă Sharon a ratat anii de atacuri aeriene asupra Israelului și preluarea Fâșiei Gaza de către Hamas, care au avut loc în urma evacuării.

Sharon a considerat că evreii au dreptul de a vizita locul lor cel mai sfânt de pe Muntele Templului din Ierusalim. Însă în anul 2000, când a mers acolo, palestinienii au declanșat o a doua răscoală violentă, sau Intifada. La doar câteva luni după aceea, israelienii l-au ales prim-ministru.

Sharon a fost unul dintre cei mai îndrăgiți prim-miniștri ai Israelului modern. Datorită vitejiei sale pe câmpul de luptă a fost numit ”Buldozerul”. Sharon și-a început cariera ca luptător în Haganah, armata subterană evreiască, și a luptat în Războiul de Independență din 1948.

În Războiul de Șase Zile din 1967, prin avansarea sa furtunoasă spre Egipt, în Sinai, a ajutat Israelul să își tripleze teritoriul controlat, aproape peste noapte.

În 1973, când Israelul trecea printr-o strâmtorare cumplită, după ce fusese atacat în ziua sfântă de Yom Kippur, manevra curajoasă a lui Sharon a prins în capcană a Treia Armată egipteană, schimbând cursul războiului.

Însă în următorul război al Israelului din 1982, mulți l-au învinuit că nu a reușit să prevină masacrarea palestinienilor din taberele de refugiați din Sabra și Shatila.

Și-a dat demisia din funcția de ministru al apărării, însă a rămas în continuare în viața politică a Israelului. De asemenea, a ajutat la conducerea planului urbanistic din Iudeea, Samaria și Fâșia Gaza, înțelegând valoarea strategică a acestora.

Comunitățile construite în Iudeea, Samaria, Gaza, Înălțimile Golan, nu reprezintă o piedică în fața păcii. Ele reprezintă o piedică în fața războiului.

Devotamentul său față de aceste teritorii a fost foarte puternic, astfel că foarte mulți israelieni au fost șocați când acesta a propus și a dus la îndeplinire planul său controversat de evacuare a evreilor din Fâșia Gaza.

Israelul este înconjurat, aproape din toate părțile, de dușmani instabili. Statul Israel însă, este mai puternic ca oricând și milioane de israelieni știu
că asta se datorează în mare parte lui Ariel Sharon.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 58 – ianuarie 2015 – ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: