Nelu Brie – Sa ne intoarcem cu toata inima la Domnul! Chemare la 40 de zile de post – 12 – ianuarie – 20 februarie 2015

Photo credit www.shinypastor.com

40 de zile de post – 12 – ianuarie – 20 februarie 2015

Nelu Brie ian 2014 Agnus DeiViata de credinta este o continua lupta. In aceasta lupta suntem chemati sa ne luptam cu armele duhovnicesti. Armele duhovnicesti sunt rugaciunea, postul, partasia frateasca, staruinta in legatura frateasca, participarea la frangerea painii,  si altele asemanatoare acesteia. In aceasta vreme, va chem sa ne intoarcem cu inima inspre Domnul, sa ne intoarcem deplin la Dumnezeul nostru si sa-l cautam cu rugaciune si cu post. Dupa cum am mai spus si si in aceasta seara voi accentua, simtind ca este de la Domnul ca in aceasta vreme sa Il cautam pe Dumnezeu cum nu am facut-o poate de multa vreme. Sa ne intoarcem cu toata inima la Dumnezeu. Daca ar fi sa ne intrebam pe noi insine, sa ne dam o nota, fiecare lui insusi, pe o scara de la 1 – 10, unde v-ati aseza? Daca ar fi sa ne masuram starea spirituala si sa ne intrebam cat de mult este intoarsa fata noastra spre Dumnezeu, cat din inima noastra este data lui Dumnezeu, ce am spune despre noi insine? Suntem chemati sa ne intoarcem cu toata inima la Domnul.

Biserica primara l-a slujit pe Dumnezeu cu rugaciune si cu post. Si noi, in saptamanile urmatoare, suntem chemati sa-L slujim pe Dumnezeu in rugaciune si post. Incepand cu ziua de maine, continuand in urmatoarele 6 saptamani, 40 de zile la numar, va chem sa ne rugam lui Dumnezeu si sa postim. Aduceti-va aminte ca imediat dupa botezul Sau, Domnul Isus a fost manat de Duhul in pustiu si acolo apostit 40 de zile. Am sarbatorit de curand botezul Domnului. Sa ne punem pe inima cu totii, sa-L cautam pe Dumnezeu, fie ca sunteti membrii in Biserica Emanuel, fie ca vizitati Biserica Emanuel, noi va chemam sa va intoarceti cu toata inima la Dumnezeu. Avem nevoie cu toti.

Aduceti-va aminte de ceea ce spunea profetul Ioel. M-a miscat mult strigarea acestui profet. „Vestiti un post..” Duhul Sfant vorbea prin el cu aceste cuvinte. S-a adresat, apoi, celor cu influenta din popor. „Strangeti poporul, aduceti pe batrani. Strangeti copiii in Casa Domnului si strigati catre Domnul! […] Slujitorii Domnului sa planga si sa zica: Doamne, indura-te de poporul Tau.” Stimati frati, stimate surori, aceasta chemare este pentru noi si pentru familiile noastre.

Vremurile pe care le traim sunt vremuri grele. Ispitele, impotrivirile sunt diverse si insistente. Biruinta ne este data in numele Domnului si ne este insusita de fiecare dintre noi in masura cautarii Lui, in masura apropierii de Dumnezeu. Sa fie un post de intoarcere la Dumnezeu, de smerire si de zdrobire. De pocainta. De predare totala. Cu mic, cu mare, cum spune aici profetul. Batranii, copiii, tot poporul, slujitorii lui Dumnezeu. Chiar si cei care erau la san, sugarii, asa spune acel cuvant, si ei sa vina in Casa lui Dumnezeu. Ei nu inteleg ce inseamna postul, dar se cerea familiilor sa se stranga impreuna. Pana si mirelui se cerea sa iasa din odaia lui. Miresei- sa iasa din odaile ei. Sa lase totul, pana si nunta, deoparte. Sa caute pe Dumnezeu ca vremurile sunt vremuri de criza si de mare provocare si de mare insemnatate.

Ma intreb: oare aceasta chemare ajunge la inima noastra? Iti vei pune pe inima sa te intorci cu toata fiinta ta inspre Dumnezeu si in aceste zile de rugaciune si post, sa iei in serios chemarea lui Dumnezeu?

Scopul postului nostru

 1. In zilele acestui post, ne propunem sa ne smerim profund. Sa ne pocaim de pacatele noastre si sa eliminam din viata noastra orice lucru care-L supara pe Dumnezeu, orice pacat, orice rau care exista in viata noastra. Duhul Sfant ni le arata.
 2. Ne propunem sa obtinem de la Dumnezeu acea vreme de cercetare, care sa aduca trezire spirituala peste fiecare dintre noi, peste fiecare credincios si o revarsare proaspata, dinamica, a Duhului Sfant, care sa ne umple de bucurie, care sa ne entuziasmeze si sa aduca in mijlocul nostru viata lui Dumnezeu. Este scris: „Pocaiti-va, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare.”
 3. Suntem chemati sa ne rugam lui Dumnezeu pentru intoarcerea la Domnul a copiilor, adolescentilor, a tinerilor. Cuvant a fost spus, dar, simtamantul meu este ca la multi, sau cel putin ca sa nu generalizez, in parte, la unii dintre adolescenti, la unii dintre tineri, Cuvantul n-ajunge. Inima e de piatra. Ea nu se va frange si nu se va modela nici cu certarea si nici cu predica, ci numai prin Duhul lui Dumnezeu. Cand in spatele cuvantului parintilor si in spatele predicilor si a cantarilor de la biserica va sta acea forta a Duhului Sfant, acea ungere a Duhului adusa prin mijlocirile si rugaciunile noastre, oamenii se vor intoarce la Dumnezeu. Cei din acsele noastre se vor intoarce la Dumnezeu. Necredinta va fi sfaramata si in loc va fi asezata credinta. Slabicunea, depasita, si in loc se va aseza sfintirea si harul de la DumnezeuSa ne rugam si sa postim pentru asta.
 4. Ne vom ruga si vom post pentru unitatea si pacea bisericii. Ne vom ruga lui Dumnezeu pentru  protectie de orice forma de dezbinare si protectie de orice fel de invatatura neadevarata, nebiblica- invatatura care induce o falsa speranta si care in final duce sufletul omului in robie. Dumnezeu sa pazeasca biserica. Dumnezey sa pazeasca familiile noastre.
 5. Suntem chemati sa ne rugam si sa postim  pentru binecuvantarea familiilor noastre, familiile bisericii lui Dumnezeu. Ne rugam lui Dumnezeu pentru toate familiile, indiferent unde ar fi, Dumnezeu sa binecuvanteze, sa protejeze. In familiile noastre sa se faca voia lui Dumnezeu.
 6. Deasemenea, ne vom ruga lui Dumnezeu pentru binecuvantare peste lucrarea de evanghelizareAvem in urmatoarea perioada evenimente de evanghelizare. Ziua de 8 martie este pusa deoparte ca zi mare de evanghelizare. Cerem binecuvantarea lui Dumnezeu peste aceasta lucrare. Cerem binecuvantarea lui Dumnezeu peste orice forma ar capata lucrarea de evanghelizare, fie evanghelizare de la om la om, fie serviciile divine, fie evenimentele pe care le organizam. Domnul sa cerceteze oamenii si sa se intoarca la credinta. Sa se pocaiasca, sa fie nascuti din nou, sa faca legamant cu Dumnezeu, sa apartina poporului lui Dumnezeu.
 7. De asemenea, cerem ca binecuvantarea lui Dumnezeu sa fie peste viziunea bisericii. Avem nevoie de calauzirea Duhului Sfant. Avem nevoie de inspiratie de la Duhul in a identifica acele actiuni clare, proiecte clare pe care Dumnezeu doreste sa le savarsim. Avem nevoie de binecuvantare de la Dumnezeu cu oameni, care sa se puna la dispozitia lui Dumnezeu si cu resurse materiale, prin care sa se poata faca acele proiecte, care au nevoie de sustinere cu siguranta si in aceasta privinta.

Frati si surori, va regasiti cumva in aceasta cautare? Va doriti ca aceste scopuri sa se implineasca. Ca aceste tinte sa se realizeze printre noi, cu ajutorul lui Dumnezeu? Domnul sa binecuvanteze biserica Sa.

In cele 40 de zile de rugaciune si post:

 1. Analizeaza-te – Va indemn, in numele Domnului Isus, fiecare sa-si analizeze viata spirituala. Intreaba-te cum stai. Fiecare sa se cerceteze pe sine si sa se intoarca cu toata inima la Domnul.

 2. Roaga-te – In aceste zile, va chem sa ne rugam lui Dumnezeu cu consecventa. In fiecare zi sa ne rugam. In fiecare zi sa citim Biblia. Si sa postim, sa cautam pe Dumnezeu postind cel putin doua zile pe saptamana. O zi este dupa planificarea pe care o vom vedea imediat. O alta, o vom alege la buna noastra decizie, sfat, in sanul familiei.
 3. Vino la biserica cat de des poti – De asemenea, va chem sa ne punem in inima, in aceste zile de rugaciune si post, sa venim la rugaciune, sa venim la Casa Domnului, la biserica cat de des putem. Aduceti-va aminte ce spunea profetul Ioel: strangeti poporul in casa Domnului- batranii, tinerii, copiii, slujitorii Domnulu. Strangeti poporul in Casa Domnului. Si ei sa zica: Doamne, indura-te de poporul Tau. In zilele acestea, adu-ti intreaga familie la adunare. In mod deosebit, insist, pe langa parinti, pe langa tati, pe langa frati: stimati frati, aduceti-va intreaga familie la rugaciune. Profetul Ioel facea o chemare, adresata familiei. Familia trebuia sa vina in Casa lui Dumnezeu.
 4. Intoarce-te cu toata inima la Domnul. (min 67:00)

Domnul sa ne binecuvanteze si sa ne intareasca. Dumnezeu sa cerceteze pe poporul Sau si Dumnezeu sa binecuvanteze poporul Sau. Amin.

Mesajul incepe la minutul 55:00.

VIDEO by Biserica Emanuel Sibiu

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: