Apar detalii de la masacrul din Nigeria

~~~

Photo credit www.theguardian.com

POZA: A man holds a placard that reads ‘I am Charlie, let’s not forget the victims of Boko Haram’ outside the French embassy in Abidjan. Photograph: SIA KAMBOU/AFP/Getty Images / Pancard : Eu sunt Charlie, sa nu uitam de victimele teroristilor Boko Haram. In fata ambasadei franceze din Abidjan, Coasta de Fildes (Ivory Coast)

Ziarele (Americane) abia in ultimele 2-3 zile au inceput sa raporteze  despre acest masacru diabolic din Nigeria. Aici, un raport de la ziarul-

Adevarul.ro:

Vineri, în jurul Baga, oraş nigerian aflat la graniţa cu Ciad, luptele au continuat, insurgenţii ocupând o bază militară cheie. „Forţele de securitate au răspuns rapid şi au desfăşurat în zonă personal şi echipamente, dublate şi de atacuri aeriene ce au vizat ţine militante“, potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului nigerian, citat de „The Guardian“.
Şeful districtului, Baba Abba Hassan, a declarat că mare parte din cadavrele din pădurile din zonă sunt copii, femei şi bătrâni ce nu au putut să fugă destul de repede din calea insurgenţilor care trăgeau cu lansatoare de rachete şi mitraliere asupra rezidenţilor oraşului.
„Masacrul făcut de teroriştii Boko Haram în Baga este enorm“, potrivit lui Muhammad Abba Gava, purtător de cuvânt al civililor implicaţi într-un grup de apărare împotriva grupării teroriste.
Luptătorii civili au renunţat să mai numere cadavrele. „Nimeni nu a putut să se ocupe de corpuri şi chiar de cei răniţi grav care poate au murit până acum“, a declarat Gava.
 
Un comunicat al organizaţiei pentru drepturile omului Amnesty International spune că există rapoarte potrivit cărora au fost ucise aproximativ 2.000 de persoane. Dacă rapoartele sunt reale, acesta ar putea fi „cel mai mare masacru făcut de Boko Haram“, spune Daniel Eyre, cercetător nigerian pentru Amnesty International.

Sute de cadavre (prea multe pentru a putea fi numărate) rămân împrăştiate în pădurile din Nigeria, în urma unui atac al grupării teroriste Boko Haram, numit de Amnesty International drept „cel mai mare masacru“ din istoria grupării.

Photo credit article.wn.com

EVZ.ro raporteaza:

„Tot ce auzeam erau tiruri de arme de foc, explozii, urlete și Allah Akbar ale luptătorilor Boko Haram”, a declarat pentru AFP Yanaye Grema, un pescar din localitate, care a stat într-o ascunzătoare vreme de trei zile.

„Pe o distanță de cinci kilometri am călcat numai pe cadavre, până ce am ajuns la satul Malam Karanti care era pustiu și ars”, spune el.

Bilanțul este greu de făcut, de vreme ce mii de locuitori au fugit înspre direcția localității Maiduguri, capitala statului Borno, la peste 200 de kilometri sud, sau în sens invers, spre frontiera Ciadului.

„Peste 20.000 de refugiați din Baga și din satele învecinate se găsesc într-o tabără la Maiduguri”, a declarat pentru AFP Musa Bukar, responsabil administrativ al regiunii Borno.

El a adăugat că locuitorii din Baga și din satele din jur au încercat să se ascundă în pădure, dar au fost urmăriți de islamiști pe motociclete care i-au împușcat.

Cadavre zac peste tot în pădure, dar nu este prudent să mergi să le înmormântezi”, a declarat Bukar. Sâmbătă, armata nigeriană a făcut apel la ajutor internațional.

Articolul de mai sus informeaza ca in saptamana acestui atac s-au refugiat aprox 7,500 de niegrieni in Ciad (Chad) din cauza masacrelor din zona granitei cu Ciad.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: