Florin Ianovici – Cel ce ne insoteste – Luni, 12 Ian 2015

TEXT – Exodul 33:12-19

Florin Ianovici ian 15

Moise a zis Domnului: „Iată, Tu îmi zici: „Du pe poporul acesta!” Şi nu-mi arăţi pe cine vei trimite cu mine. Însă, Tu ai zis: „Eu te cunosc pe nume şi ai căpătat trecere înaintea Mea!”
13 Acum, dacă am căpătat trecere înaintea Ta, arată-mi căile Tale; atunci Te voi cunoaşte şi voi avea trecere înaintea Ta. Şi gândeşte-Te că neamul aceasta este poporul Tău!”
14 Domnul a răspuns: „Voi merge Eu însumi cu tine şi îţi voi da odihnă.”
15 Moise i-a zis: „Dacă nu mergi Tu însuţi cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici.
16 Cum se va şti că am căpătat trecere înaintea Ta, eu şi poporul Tău? Oare nu când vei merge Tu cu noi şi când prin aceasta vom fi deosebiţi, eu şi poporul Tău, de toate popoarele de pe faţa pământului?”
17 Domnul a zis lui Moise: „Voi face şi ceea ce-Mi ceri acum, căci ai căpătat trecere înaintea Mea şi te cunosc pe nume!”
18 Moise a zis: „Arată-mi slava Ta!”
19 Domnul a răspuns: „Voi face să treacă pe dinaintea ta toată frumuseţea Mea şi voi chema Numele Domnului înaintea ta; Eu Mă îndur de cine vreau să Mă îndur şi am milă de cine vreau să am milă!”

Dumnezeu, ne-a indemnat mai intai in aceasta seara prin fratele Sandu si ne-a spus sa ne incredem in Duhul Sfant. Duhul Sfantm intotdeauna limpezeste mintea, curata ochii si aduce inimii puterea de care are nevoie sa mearga inainte. Fratele Virgil ne-a spus sa ne ferim de tot ceea ce e ratacitor. Si m-as ruga inaintea lui Dumnezeu impreuna cu poporul acesta, Domnul sa sfinteasca altarul Lui. Dumnezeu sa sfinetasca pe cei ce se ridica in numele Domnului, pentru ca sunt filosofii si astazi si astazi sunt pareri omenesti care strica lucrarea lui Dumnezeu. Si Domnul sa ne ajute ca din locul acesta, de unde se rosteste Cuvantul lui Dumnezeu, din locul acesta sa fie invatatura sanatoasa, care sa ne ajute sa fim sanatosi si noi. Amin. Domnul sa ne binecuvanteze.

Iubitii Domnului, va amintesc ca suntem intr-o lupta spirituala. Vreau sa va spun inaintea lui Dumnezeu ca singura lupta care conteaza pe pamantul acesta, nu este lupta nici pentru sanatate, nu este lupta nici pentru a avea un loc de munca, nici lupta pentru a avea o paine pe masa. Cea mai importanta si singura lupta care conteaza e lupta pentru biruinta sufletului tau. Si Dumnezeu sa ne ajute si Dumnezeu sa ne binecuvanteze.

Suntem in cea de-a doua zi, in care stam inaintea lui Dumnezeu in jertfa si vrem ca Dumnezeu sa ne lumineze. Vrem ca Dumnezeu sa ne vorbeasca fiecaruia dintre noi si Dumnezeu sa ajute bisericii sa-si cunoasca chemarea, directia si Dumnezeu din cer sa lumineze cu lumina Lui. Cer lucru acesta de la Domnul Dumnezeu pentru ca vrem sa fim una.  in gandire, in simtire si in tot ceea ce facem. Dumnezeu din cer ne-a binecuvantat sa fim in cea mai frumoasa lucrare, numita biserica lui Dumnezeu. Dar, de multe ori se intampla sa vii la biserica si sa nu-ti simti locul. Si poate de multe ori, ajungi pe banca si te intrebi: Oare, Doamne, ce se intampla cu mine, de nu ma simt cum poate ma simteam odinioara? Tu trebuie sa fii madular in trupul lui Hristos. Tu trebuie sa fii parte in raul care curge. Si trebuie sa fii parte in lucrarea lui Dumnezeu. De cele mai multe ori avem nevoie sa intelegem ca Dumnezeu ne-a ridicat sa fim lumina lumii acesteia. Venim la biserica pentru ca vrem sa implinim voia lui Dumnezeu dincolo de binele si folosul nostru pe acest pamant. Dincolo de ceea ce Dumnezeu lucreaza pentru noi, Dumnezeu lucreaza prin noi. Si Dumnezeu sa ne bineuvanteze.

Spuneti-mi, v-ati simtit ieri bucurosi, cercetati, v-ati simtit ieri privilegiati  cand ati vazut ca Dumnezeu a scos un rod de sase suflete? Nu v-ati simtit asa dintr-o data, ca tot ce facem noi are rost? Parca totul capata o lumina noua, cand vezi sase suflete plangand, iesind  in fata si marturisind ca vor sa fie cu Domnul Dumnezeu. Parca de-o data simti ca renasti, parca simti ca o vitalitate  noua si o putere noua vine in sufletul tau. Pentru ca noi nu venim doar sa-I spunem Domnului: ne plangem de greutatile vietii.  Ci, venim sa fim o parte in lucrarea lui Dumnezeu. Si vrem ca Dumnezeu sa-si implineasca voia si cartierul acesta sa fie mantuit.  Si orasul acesta sa cunoasca ca exista o biserica vie. Si Dumnezeu sa lucreze in si prin noi. Laudat sa fie numele Lui. De aceea trebuie sa ne rugam: Doamne, adu vietii noastre din nou bucuria pe care o aveam candva. Cand intram in biserica si totul era culoare si totul era minunat si Duhul Sfant vorbea la tot pasul si Duhul lui Dumnezeu sensibiliza inima ta, cand plecai pe strada, ti se parea ca fiecare om pe care-l inalnesti e responsabilitatea ta. Cand n-aveai loc in tramvai si n-aveai stare in tramvai, daca nu vorbeai cu cineva, daca cineva iti vorbea, era un semn de la Duhul Sfant ca trebuie sa-i marturisesti de Domnul. Si aceasta este starea si inima pe care o are omul credincios. SI cat mai avem de trait pe pamantul acesta, sa-I spunem: Doamne, da bisericii acesteia viziune. Da bisericii acesteia tarie. Si ajuta-ne sa nu uitam niciodata, ca ne-ai ridicat pe pamantul acesta, sa traim mai mult decat pentru folosul nostru si sa traim pentru folosul celor de langa noi  si pentru slava imparatiei tale. Amin

Ce bucuros s-o fi simtit Moise, dar si impovarat, in acelasi timp, cand a vazut ca Dumnezeu a scos poporul lui din robie. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu atat de bun. Lui nu-I plac lanturile noastre. Lui Dumnezeu nu-I place ca pe spatele nostru sa fie biciul celui rau. Dumnezeu nu vrea sa fim de dispretul si ocara nimanui. Si Dumnezeu nu ne-a randuit unei vieti de robi, in care sa facem caramizi cu paie si cu pamant in tinutul egiptean. Dumnezeu are o dorinta pentru tine si Dumnezeu are o dorinta pentru mine. Si dorinta lui Dumnezeu e sa fii liber in Hristos. Sa fii rascumparat prin sangele Mantuitorului si sa pleci spre o tinta noua. Nu-i totul sa fii eliberat. Nu-i totul  ca Dumnezeu sa lucreze cu mana tare, sa te scoata de sub robie. Dar, Dumnezeu iti spune: Exista o tinta. Tu ai in viata o tinta. Si ne-a ridicat Dumnezeu si ne-a eliberat Dumnezeu de lanturile robiei, ca sa mergem spre Canaanul ceresc. Sa mergem spre raiul lui Dumnezeu si sa luam cat mai multi cu noi. Aleluia!

In trecerea noastra pe acest pamant, tot mai mult sa se alature corului pe care biserica il are. Un cor, la care Mielul lui Dumnezeu este laudat si inaltat. Aleluia! Si i-a spus Dumnezeu lui Moise: Tu, Moise, ai pe pamantul acesta un rol si tu ai o tinta. Si trebuie sa le aduci aminte mereu oamenilor. Sunt oameni care sunt obositi, sunt oameni care sunt indurerati. Sunt oameni, care datorita necazului, simt ca se prabusesc. Si Duhul lui Dumnezeu vine si iti aminteste: tu esti copilul Meu. Tu ai plecat intr-o calatorie. Uneori e mai greu in calatoria aceasta, uneori poverile sunt mai mari, dar tu vei ajunge acasa. Nu, Dana? Dumnezeu ne randuieste un izvor. Si omul lui Dumnezeu zboara spre imparatia Lui.  Si noi, ne rugam lui Dumnezeu, ca Duhul Sfant  in noi, sa aduca din nou cu putere, aceasta bucurie a faptului ca noi am vazut, noi vedem si noi stim incotro ne indreptam. Aleluia!

Ce inseamna viziune? Inseamna sa stii: de unde te-a scos Dumnezeu. Inseamna sa stii cine te tine cu mana Lui cea tare si sa stii spre ce te indrepti. SI eu va intreb in aceasta seara: e unul printre noi care sa nu stie cine ne-a eliberat? Cine ne tine? Si catre cine ne indreptam noi? O, Doamne, sa-ti vad fata. O, Doamne, sa-ti aud glasul. O, Doamne, sa ma pot prabusi la picioarele Tale, sa Iti spun: in sfarsit, am ajuns acasa. Laudat sa fie Isus! Domnul Dumnezeu, prin Duhul Sfant, sa aprinda in noi, din nou, aceste sentimente sfinte. Sunt poveri? Negresit. Sunt greutati? Mai multe, poate, ca si oricand. Suntem asaltati? Da, suntem asaltati. Intunericul lupta ca sa stinga lumina intotdeauna. Dar, viu este Domnul, care vorbeste sufletului nostru si intr-o zi ca aceasta, noi spunem: Doamne, adu-ne aminte, inviaza in noi, daca lucrurile acestea nu mai sunt vii. Adu la viata in noi, gandul acesta: noi suntem a lui Isus Hristos. Am plecat pe un drum. Avem o tinta inainte. Si cu ajutorul lui Dumnezeu, vom fii acasa. Aleluia! Binecuvantat sa fie Isus Hristos.

Nu te gandi. Multi dintre oamenii cu care stau de vorba, oameni apasati. Oameni care vin si ma intreaba, datorita unei lipse de loc de munca, datorita  unor greutati mari, datorita unor boli in trup, datorita  unor relatii care sunt dificile, datorita  lipsei unei relatii pe care ti le doresti si nu le ai, vin si ma intreaba: „Frate Florin, la ce bun? Ma simt ca si cum as face umbra pamantului degeaba.” Ma uit la ei si eu nu-l vad pe omul respectiv, eu Il vad pe Hristos sangerand pe cruce. Il vad pe Dumnezeu care-si da viata pentru omul acela. Si in seara asta, vreau ca Duhul Sfant sa-ti aduca aminte ca  esti sapat in palmele lui Isus Hristos. Nu te uita spre tine ca spre un nimic. Ca aceasta nu-i voia lui Dumnezeu, ci asta este atacul celui rau. Nu te uita spre tine, ca si un om care n-are nici un raspuns, pentru ca fratii mei, surorile mele, ce este inaltat inaintea lumii, n-are valoare in ochii lui Dumnezeu. Si ce nu este inaltat in ochii oamenilor si dispretuit de ei, este inaltat in ochii lui Dumnezeu si valoros in cer. N-avem inaltarea pe care am fi putut sa o avem. Poate ca n-avem inaltimea unor realizari dincolo de care sa ne itam si sa spunem: vai ce bine ma simt ca am aceste realizari. Dar suntem a lui Isus Hristos. Tie ti s-a dat ceva ce n-are nimeni. Tie i s-a dat puterea sa vorbesti cu Dumnezeu. Tie ti s-a dat harul sa ai trecere inaintea lui Isus Hristos. Ti s-a dat aceasta indurare de-a sta de vorba cu Dumnezeu si Dumnezeu sa ia aminte la rugaciunea ta. E putin lucru? E un lucru extraordinar! Glorie lui Dumnezeu! Glorie lui Isus Hristos in veci! Doamne, numai Tu poti sa aduci in noi aceasta bucurie de-a te stii parte intr-o lucrare extraordinara.  Fratii mei, surorile mele, foarte multi dintre noi nu suntem constienti de ce lucreaza Duhul Sfant prin noi….

(Din primele 12 min. mai sunt aprox. 36 de min din mesaj) –

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: