Palestinienii au incercat sa castige sprijinul ONU

Voting takes place in the Security Council on a draft resolution dealing with Palestinian statehood. UN Photo/Evan Schneider via http://www.un.org/

Consiliul de Securitate ONU a respins o rezoluție palestiniană care prevedea recunoașterea unui stat palestinian într-un an și împărțirea Ierusalimului fără a negocia cu Israelul.

Respingerea rezoluției a fost un șoc pentru încercarea palestinienilor de a câștiga sprijinul organizației internaționale care ar fi impus o soluție vizavi de Israel.

”Rezultatul votuluidovedește că, în ansamblu, Consiliul de Securitate nu este pregătit și nu dorește să își asume responsabilitatea pentru adoptarea unei rezoluții inteligente, care ne-ar permite să alegem calea păcii și o soluție corectă și durabilă bazată pe legea internațională”, a afirmat Riyad Mansour.

Înainte de vot, diplomatul israelian Israel Nitzan spunea că palestinienii fac tot ce pot pentru a evita discuțiile directe cu Israelul:

”Au intrat într-un flux fără sfârșit de jocuri politice, iar acum vin în fața acestui consiliu cu o propunere unilaterală absurdă. Am o veste pentru palestinieni: nu puteți obține un stat provocând agitație.”

Rezoluția presupunea retragerea Israelului din Cisiordania până în 2017. Este zona câștigată de Israel în 1967 în Războiul de Șase Zile, zonă pe care mulți israelieni o consideră moștenirea lor biblică.

Samantha Powers, ambasadorul SUA, numea rezoluția foarte neechilibrată și mai spunea că aceasta ar submina negocierile:

”Am votat împotriva acestei rezoluții nu fiindcă ne convine statu-quoul. Am votat împotriva ei deoarece știm ceea ce știu toți cei prezenți aici. Știm că pacea va veni prin decizii dificile și compromisuri ce trebuie făcute la masa negocierilor.

Confruntarea din cadrul Consiliului de Securitate al ONU nu va apropia părțile implicate de o soluție.”

Nu se știe clar ce vor face palestinienii în continuare, însă se prea poate ca Statele Unite să crească presiunea asupra Israelului și asupra palestinienilor pentru ca aceștia să reia negocierile.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 58 – ianuarie 2015 – ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

4 comentarii (+add yours?)

 1. luciandobre
  ian. 13, 2015 @ 08:47:06

  O singura remarca astazi : Dumnezeul lui Avraam, Isac si Iacov este in Control. „Hallelujah” spun in urma deciziei intelepte a Consiliului de Securitate a Organizatiei Natiunilor Unite. Prin dezordine si agitatie nu se poate obtine rezultate de succes.

  • rodi
   ian. 13, 2015 @ 08:50:00

   Dumnezeul lui Avraam, Isac si Iacov este in Control.
   Acesta este singurul motiv pentru care nu ne temem sau ar trebui sa nu ne temem!

 2. Trackback: Din Presa Internationala | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Din Presa Internationala | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: