TRAGEDIA DIN FRANȚA DIN PERSPECTIVA CREȘTINĂ! Mike Olari

Acum a fost rândul Franței. Cine urmează?

  teroristi_paris

Atacurile teroriste din Franța au făcut și încă fac vâlvă în toată lumea. Zilele acestea a curs multă cerneală în a se descrie, care mai de care de ce și cum s-a întâmplat totul. Cu toate acestea, chiar unii dintre  cei mai dibaci jurnaliști și comentatori politici, au început să dea din umeri și să se întrebe de ce toate astea? Nu cred că există cineva dintre noi care să nu-și pună tot felul de întrebări.

Și eu la rândul meu am încercat să-mi dau un răspuns și să-mi explic acest evenimet tragic, ca multe altele întâmplate în ultimii ani și care au avut un impact internațional.

A te uita doar la efecte fără să vezi adevarata CAUZĂ, a acestor evenimente tragice, este un răspuns doar pe jumătate, ori poate chiar mai puțin.

Cred că explicarea acestor evenimente și indentificarea cauzei nu este posibilă fără a avea minimum de cunoștințe teologice.

Așa după cum în conflictul dintre Israel și Lumea Arabă își are CAUZA în aventura lui Avram cu Agar, de unde a rezultat Ismael ( Genesa -16) care a fost alungat din casa lui Avraam, tot așa și ceea ce vedem noi astăzi (cu impact internațional) își are începutul cu mii  de ani în urmă, când Lucifer a declarat război deschis lui Dumnezeu.(Apocalipsa -12) și fiind învins a fost expediat pe planeta Pământ. Fiindcă ura lui era de acum desavârșită împotriva lui Dumnezeu, din prima zi când a ajuns pe planeta Pământ a și început să caute metode de răzbunare împotriva lui Dumnezeu.

Sigur că diavolul era foarte frustrat de faptul că a pierdut bătălia cu Dumnezeu și era conștient că nu are nici o șansă să se revanșeze, astfel a apelat la planu B, adică răzbunarea  împotriva CELUI ATOTPUTERNIC

Și cea mai eficentă cale de răzbunare, desigur că a fost atacul împotriva creației lui Dumnezeu.

Totul a început în Grădina Edenului ,unde diavolul pentru început a înșelat pe Eva, cu privire la ascultarea față de Dumnezeu. Apoi, Cain omoară pe Abel cu sânge rece și lucrurile continuă pâna la ce vedem noi astăzi.

Dar haideți să vedem cum s-a ajuns până aici. Dumnezeu a creat pe om și l-a așezat în Grădina Edenului pentru a fi fericit și pentru a duce o viață frumoasă lipsită de grijuri. Dumnezeu își iubea CREAȚIA foarte mult. Cel mai mare rău pe care poți să-l faci cuiva, este să te atingi de ce iubește el cel mai mult.

Sigur că diavolul neputând să se răzbune direct pe Dumnezeu, a încercat prin ceea ce Dumnezeu iubea cel mai mult, adică omul, CREAȚIA LUI.

Timp de veacuri, diavolul  s-a răzbunat pe Dumnezu prin incidente cu impact local care nu au afectat la nivel foarte extins lumea. Dar prin modernizarea lumii în toate domeniile (media, armelor de distrugere în masă, apoi prin intermediul internetului ) astăzi diavolul face ravagii și îngrozește lumea întreagă. În câteva minute dupa ce se întâmplă un eveniment oriunde pe Glob se și știe doar în câteva minute în întreaga lume. Internetul ajută în egală măsură atât pentru a semăna teroare, cât și pentru a transmite Evanghelia, depinde cine îl folosește. M-aș bucura ca, noi creștinii, să profităm mai mult de aceste căi moderne de comunicare și transmitere a mesajului evanghelic în toată lumea. Din păcate așa de mulți dintre cei ce folosesc Internetul, îl folosesc pentru promovarea persoanei lor nu pentru promovarea credinței lor în Isus.

În concluzie, pot afirma fără să greșesc că, toate tragediile cu impact internațional (dărâmarea celor două blocuri din NewYork, războaiele, această tragedie din Franța) și tot ce va mai urma, sunt efectiv răzbunările diavolului împotriva lui Dumnezeu. În timp, începând de la crima lui Cain și tot crescând influența lui pe planeta noastră Pământ, de la zi la zi și an de an, a ajuns astăzi la țări și popoare întregi care îl slujesc și-l ajută să-și răzbune înfrângerea suferită cu mii de ani în urmă. Este clar că aceste efecte dezastruoase își au CAUZA în războiul lui Lucifer (diavolul) când a fost expediat din cerul lui Dumnezeu (după ce acolo a fost înger de lumină).  Din nefericire, această luptă va continua până diavolul va fi legat de Dumnezeu și aruncat în Iazul cu foc.

Ce e de făcut atunci? Ei bine, pentru cei care mai citesc Biblia, sau mai vizitează câte o biserică creștină, știu că toate aceste tragedii nu vor înceta (ci se vor intensifica). Trăim timpurile sfârșitului, ca atare noi creștinii practicanți, trebuie să ne angajăm în această luptă tot mai acerbă (dar nu cu arme distrugătoare) prin Evanghelia Dragostei lui Cristos, pentru a scoate cât mai mulți oameni din această lume pierdută și a-i aduce în Împărăția Luminii, unde oamenii nu omoară pentru Dumnezeul lor, ci mor ei cu toată dragostea pentru a ajunge în locul din care Lucifer a fost eliminat.

Ce religie poate fi aceea care trebuie să-și răzbune Dumnezeul? Un Dumnezeu real se poate apăra și răzbuna singur, nu trebuie ca oameni să-L ocrotească și să-L răzbune.

Religia creștina are un Dumnezeu care își protejează poporul și care cucerește lumea prin dragoste și dăruire, nu prin teroare și fortă.

Câtă diferență este între copiii lui Dumnezeu care și atunci când își dau viața ca martiri, pleacă fără să opună vreo rezistență, cu zâmbetul pe buze, fericiți că-și vor întâlni Mântuitorul – și cei care omoară atâția oameni nevinovați, pentru a fi primiți bine și răsplătiți, pentru acest lucru. Sunt convins de dezamăgirea acestor teroriști, atunci când au ajuns în lumea de dicolo și au realizat că a fost mințit de diavolul și că de fapt ei au renunțat la viață pentru a purta războiul diavolului, iar acum plătesc scump, pentru întreaga veșnicie.

Să-i purtăm în rugăciunile noastre pe toți cei care au pierdut în zilele acestea pe cei dragi.

În slujba lui Isus,

Mike Olari

Preluat de la – http://family2fam.com/2015/01/12/tragedia-din-franta-din-perspectiva-crestina/

3 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Din Presa Internationala | agnus dei - english + romanian blog
 2. Trackback: Din Presa Internationala | agnus dei - english + romanian blog
 3. Petru Ion
  iul. 29, 2015 @ 23:30:01

  Atentatul din Franta: Exista vreo legatura intre homosexualitate şi această tragedie?

  Frate Olari,
  Ar fi fost bine să trataţi problema mai concret şi mai ales din punct de vedere biblic.
  Nu Isus, ci Domnul Isus a venit pe pământ să nimicească lucrările diavolului. Aşa este scris şi aşa a făcut.
  Dumnezeu a avut, are şi va avea totul sub control, dela cea mai minusculă celulă, dela cele mai mici structuri ale atomului până la cea mai mare şi mai îndepărtată stea.
  Rezultă clar din Cuvântul lui Dumnezeu că nici diavolul nu poate face nimic dacă nu are îngăduinţa lui Dumnezeu.
  Şi atunci revenind concret la tema tratata de dv.:
  Nu cred că sunteţi unul care nu ştiţi că acei caricaturişti francezi, care din euforia unui exces de zel demn de admirat pentru cei ce le cumpărau revista la nivel record, au făcut şi o mică , dar infinit de mare greşeală. Căci nu e om să nu greşească! Acesta e caracteristic oricărui om muritor!
  Ştiţi la ce mă refer? La caricatura pe care au publicat-o şi care ilustrează SFÂNTA TRINITATE, deci pe Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul şi Dumnezeu Duhul Sfânt în poziţia indicentă de homosexuali.
  Alte caricaturi asemănătoare de hulă cu duiumul: Domnul Isus pe cruce, batjocorit de acşti caricaturişti, feicoara Maria etc.
  Mahomed al musulmanilor, autorul Coranului, a fost cu mult mai putin jignit faţă de Dumnezeul creştinilor din Biblie.
  Revin la ideia din introducere:
  A îngăduit Dumnezeu satanei ca folosind acei musulmani, să reuşească acele crime?
  Concluzia o spune Cuvântul lui Dumnezeu:
  Dumnezeu este un foc mistuitor … Răzbunarea nu este a omului … Dumnezeu îşi apără singur onoarea!
  Cine urmează? Tot Dumnezeu decide. Deocamdată toate apelurile adresate domnului presedinte Johannis sunt fara raspuns. Iată ce mesaj i s-a trimis pe facebook, după vizita pe care domnia sa a efectuat-o în Franţa unde a participat la funeralii:
  Herr President,
  Ihr Besuch in Frankreich war tatsächlich ein Beweis von Solidarität gegen die Mörderei.
  Es bleibt trotzdem eine ganz schwierige Frage.
  Wir als Christen wurden mehr als andere Religionen beleidigt durch mehrere spotischen und verracteten Bilder die die gleche Zeitschrift öffentlichten.
  Meine Frage ist:
  Ist es normal in Nammen der Freicheit die Verspotung unseres Gottes zu akzeptieren?
  Die Christen müssen vergeben aber das Wort Toleranz ist keinmal in der Bibel verwendet !
  In der Bibel steht klar: Die Rache gehört dem Gott!
  Hochtachtungsvoll!
  Petru

  Chiar nu a fost domnul Johannis, afectat ca acei caricaturisti au batjocorit TRINITATEA printr-o caricatura murdara care reprezinta pe TATAL, FIUL si DUHUL SFANT ca homosexuali?

  Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Săi!

  Estera , Daniel, Iosif etc si-au implinit chemarea la timpul lor!

  Ce facem noi cei de azi?

  Personal cred ca e timpul partasiei personale cu DOMNUL ISUS.
  Cine-i sfant sa se sfinţească!

  Ce se intampla, în lume este dovada ca Domnul Isus vine curând!

  Ce bucurie!

  Petru Ion, 29.06.2015
  Consider că e normal să ne facem datoria, avertizând chiar şi pe conducătorii pe care ni i-a dat Dumnezeu, care nu ne-a dat un duh de frică ci Duhul Sfânt , Duh de putere şi de chibzuinţă.
  Cred că vom fi responsabili dacă nu vom face acest lucru!
  Petru Ion Covasna 30.07.2015

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: