Emil Bartoș – Anunț mortuar despre sora Rugăciune

emil-bartosEditorial despre sora Rugaciune: „Cu regrete anunțăm trecerea în neființă a doamnei Rugăciune. S-a stins din viață de curând, la Biserica Neglijența.

Născută cu mulți ani în urmă în mijlocul unei treziri spirituale, a crescut sănătoasă și puternică, hrănită de studiul biblic și mărturie, devenind una dintre cele mai influente membre din familia Bisericii.

Dar, în ultimii ani, sora Rugăciune o ducea tot mai rău cu sănătatea și, devenind neajutorată, genunchii fiindu-i vizibil slăbiți, ea nu mai avea simțămintele sensibile de altădată, viața ei spirituală degradându-se dramatic.

Ultimele ei cuvinte au fost: „Unde sunt cei dragi ai mei?”

I s-a spus că sunt la piață, căutând medicamentul relevanței.

Experții, incluzându-i pe domnii doctori Activistul, Divertismentul și Delăsătorul au avut dispute serioase și, în final, nu au căzut de acord asupra motivului bolii doamnei Rugăciune.

I-au administrat doze mari de scuze, chiar i-au făcut în ultimul minut un by-pass motivațional, dar fără succes. O examinare post mortem a arătat că deficiența de hrănire spirituală constantă și lipsa de părtășie au contribuit la sfârșitul doamnei Rugăciune!”

Emil Bartoș

Articole / Studii /Predici

55 comentarii (+add yours?)

 1. ion
  ian. 14, 2015 @ 12:46:56

  Trist si…adevarat.

 2. Gigelul
  ian. 14, 2015 @ 14:00:07

  M-am speriat la inceput crezand ca e vorba de insusi fratele Emil Bartos.

  • rodi
   ian. 14, 2015 @ 14:03:18

   Domnul sa-l protejeze, ca avem mare nevoie de oameni credinciosi SI intelepti de la care sa invatam!

  • Teofil M.
   ian. 15, 2015 @ 04:09:32

   It would have been better for him or any other believer (IN Christ) to die instead of a life of prayer or even prayer itself. Remember what Apostle Paul said, „To live is Christ and to die is gain” therefore, let us not look at death as a bad thing all of the time as is the practice/way of our messed up romanian culture. The Bible reminds us to not fear death but with (great) anticipation be looking forward for the return of our Beloved Lord and Savior Jesus Christ.

  • Teofil M.
   ian. 15, 2015 @ 04:17:46

   Fear is the absence of Faith so, have no fear but trust only in GOD for He is in control.

 3. yonnitoiu
  ian. 14, 2015 @ 14:45:49

  Reblogged this on Blogul lui yon nitoiu.

 4. VASILE BOANTA
  ian. 14, 2015 @ 14:57:08

  ASTFEL DE EVENIMENTE AU LOC IN MULTE BISERICI PROTESTANTE (CEILALTI NU PREA MERG PE RUGACIUNE) DATORITA RUTINEI. cINEVA ZICE : dOAMNE SCHIMB[-NE ! pENTRU ACEASTA TREBUIE SA CEREM INSISTENT, SI SA SI LUPTAM, ADICA sa ne luam crucea in mod serios !

 5. Nica Ionel
  ian. 14, 2015 @ 15:00:40

  Reblogged this on tineridelanganoi.

 6. claudiu nitisor
  ian. 14, 2015 @ 15:26:54

  Reblogged this on Londra Evanghelica.

 7. Costel
  ian. 14, 2015 @ 18:30:04

  Tare adevarat, dar nu cumva sora Rugaciune a murit si din pricina neglijentului ei frate, Post? Sau, a murit el primul si n-a mai avut cine s-o insoteasca? Trist, dar adevarat. Rau arata si mormintele in care zace sora Rugaciune, s-ar putea sa inceapa sa miroase (sa nu spun puta) greu …

  • rodi
   ian. 14, 2015 @ 18:32:56

   cuvintele acestea ne-au dat de gandit… Dumnezeu sa lucreze…

   • Teofil M.
    ian. 15, 2015 @ 04:22:18

    Rodi, God is at work in the life of every believer but I believe that He is waiting for us to do our part and quit looking to Him to do what we are expected to or can do ourselves. God helps those who can not help themselves.

 8. Trackback: Dr. Emil Bartos despre Facebook | agnus dei - english + romanian blog
 9. mike
  ian. 14, 2015 @ 21:43:39

  Sunt sigur ca inainte de toate a intrat in coma (la unii) doamna Credinta, vazinduse singura doamna Rugaciune a incheiat socotelile si a plecat la Domnul – fratele -Post -sa mutat in Africa unde mai are inca de lucru Nu ne mai rugam pentru a multumi pentru toate bunatatile si bunastarea la care am ajuns –doar atunci cind vin boli si lipsuri –dar Domnul ne va intreba –numai acum i-ti aduci aminte de mine ??–cind va mergea bine –nu meritam EU Sa-mi multumiti in rugacune?? Sa nu apucam ziua sa se nasca o -rugaciune -ca in psalmul .22– 1-21-

 10. Nelu Sar
  ian. 14, 2015 @ 22:35:49

  Sora Rugăciune a murit din cauză că a fost tratata ca o persoană de vîrsta a treia demodată, cu percepții învechite ,fără atractivitate,cu slujba de cenuşăreasă ,ajungînd doar un motiv de măndrie față de alții,subestimînd mportanța ,put
  er
  ea,frumusețea Ei, ignorînd nevoia noastră de a o avea ca pe un mare dar.Ascultă-ți Sufletul să vezi dacă mai respiră.Sora Speranța n-e spune că sora Rugăciune poate învia dacă o învăluim în considerație iubire şi bucuria conversației cu Ea.Amin.

 11. Avram
  ian. 14, 2015 @ 22:47:30

  Mike,
  Asa suntem de multe ori. Il chemam pe Dumnezeu numai in ziua necazului, dar cand ne da belsug de binecuvantari uitam de El. Multi incep sa se increada in averile lor, si uita de Dumnezeu. Uita-te la aceasta tara USA, care este binecuvantata de Dumnezeu, dar vezi tot mai putini credinciosi, si oamenii se departeaza tot mai mult de Dumnezeu. Ce crezi ca urmeaza daca Dumnezeu isi ridica binecuvantarile de la acest popor?

  • Teofil M.
   ian. 15, 2015 @ 05:02:54

   Hello Avram!
   A true believer in Christ or a Christian knows and has accepted the fact/truth that Jesus Christ our Lord and Savior is our great reward and not the material things of this world. God reminds us in His Holy Word in Luke 9:24 that whosoever will save his life shall lose it: but whosoever will lose his life for My (The Lords) sake, the same shall save it. Also, in Mark 8:35 it reads that whosoever will save his life shall lose it; but whosoever shall lose his life for My sake and the gospel’s, the same shall save it.
   God knows who is His and that is why He said in the volume of His Holy Word in Matthew 6:21 For where your treasure is, there will your heart be also.
   Our prayer, as believers, should always be, „Oh Lord God, do not give me more than I have need of so that I will not forget Thee, nor too little in order that I might not be tempted to steal”.

  • Teofil M.
   ian. 15, 2015 @ 05:23:57

   Avram,
   I also wanted to leave this last not from the Word Of God for you and it reads as follows in 2 Chronicles 7:14 that If My people, which are called by My name, shall humble themselves, and pray, and seek My face, and turn from their wicked ways; then will I hear from heaven, and will forgive their sin, and will heal their land.
   It is too bad/sad that Gods people all over this wicked land (the great/wicked and abominable United States of America), are too busy filling their bags/heart with the things of this world which does not satisfy and leaves them thirsty and hungry once again, rather than to do as God teaches us and Seek ye first the Kingdom of God and His righteousness rather than the things of this world.
   My prayer for quite some time has been for God to judge this evil/wicked land that everyone keeps calling/saying, the great U.S.A. It is way overdue for Gods judgement!

 12. Avram
  ian. 14, 2015 @ 22:52:21

  Nelu,
  Asa este, si daca sora rugaciune a murit, din cauza ca am ignorat-o prea de multe ori, ea poate invia din nou in viata noastra. Sa ne ajute Dumnezeu ca sa ne intoarcem din nou la rugaciune, ca sa mergem din biruinte in biruinte.

 13. dininimapentrutine
  ian. 14, 2015 @ 22:52:37

  Reblogged this on pastor ciprian barsan .

 14. Benny Andone
  ian. 15, 2015 @ 00:26:46

  Reblogged this on Benny Andone.

 15. aurel mihet
  ian. 15, 2015 @ 00:27:59

  Cred ca prezentarea cu doamna rugaciunea e impinsa pana la extrema In mod real rugaciunea nu a disparut din Biserici ,si multe din ele postul si rugaciunea sint o mare putere . E adevarat ca nu in toate bisericile nivelul e acelas in ce priveste rugaciunea ,dar e cert ca exista in toate Bisericile partasia prin rugaciune.Domnul Isus care este capul Biserici ,prin Duhul Sfint lucreaza la inviorarea Biserici pregatind’o in vederea veniri Sale . Slujitori Biserici au datoria sa invete credinciosi Scriptura ,sa inflacareze lucrarea din Biserica inclusiv prin chemarea Biserici la momente de post si rugaciune. Daca undeva sa intimplat povestea cu doamna rugaciune ,cine se face vinovat ca sa ajuns aici ( Pastorul ) ? care nu si-a facut datoria in mod corect .Ap.Petru in 1.Petru 5.2 spune pastorilor ;Pastoriti Turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra….Sa ne rugam ca Dumnezeu sa binecuvinteze toate Bisericile impreuna cu Pastori in care lucrarea sa propaseasca pentru salva si gloria LUI

 16. ioan
  ian. 15, 2015 @ 01:07:47

  EU va spun mai mult, nu numai ca speranta , credinta, rugaciunea au fost deja omorite si intrate in comatoza,prin insasi comportamentul , tuturor indiferent de apartenenta religioasa , cult sau religie, ipocrizia a inceput sa aiba roade, cind una spui si alta faci , textul scris nu mai are putere sa acopere,este mult prea vechi si depasit,trebuie sa se inteleaga ,nu este de origine divina,se stie cind si de catre cine a fost scris si pretins ca divin,se stie si scopul,cu nici un caz mintuirea sufletului, se practica si azi.Doar ca diferenta este , pentru milenii a fost spus si interpretat de o anumita breasla,au crezut caci vesnic omenirea va ramine la acel statdiu,sa stie numai ce vor ei sa se stie si sa se interpreteze numai ce si cum vor ei,Prin ignoranta, si prin totala lipsa de raspundere fata de religie , nu numai Speranta, credinta si rugaciunea sint in comatoza, ci chiar intreaga exzistenta a religiei este condamnata la o moarte sigura ,E adevarat special in secolul trecut cultele au avut o influenta enorma in viata societati tocmai datorita lipsei de educatie a celor care erau convinsi sa o practice si luau ca litera de lege , ceia ce li se spunea, crezind si practicind, fara o cercetare amanuntita a textului scris, doar credinta oarba,in reinterpretari a textului scris dupa cum ii convenea fiecarui grup sa-si justifice formarea , interesul mirsav manipulativ. care pina la urma si-a atins apogeul ,si acum se vad rezultatele.Pe cit de atractiva a fost sa faci parte dintr un cult sau religie ,si sa ai partasire cu ceilalti membri , atit de dezgustatoare a ajuns astazi Credinta ,in ceva . Datorita marsaviilor facute , de cei care se auto pretind cunoscatori , si interpretatori a textului scris , adica a vointei divinului.care nu are nimic de a face cu ei si cu faptele lor.Asa se explica exzistenta a 2400 de credinte crestine,si apartenenta la ele a numai 20 % din populatia Globului.Ceia ce vreau eu sa spun este caci daca , cit de curind, toti acesti pomposi care se pretind reprezentanti ,a tuturor credintelor,nu ajung la un anumit comun acord, in a avea o reuniune in care toti sa fie de acord , cu o reinterpretare si explicare a textului scris la un nivel mai ridicat ca intelect .macar adus la nivel de intelect si intelegere a unui copil de clasa 8-ta,Atunci religiile chiar isi vor merita soarta,Nu sint de acord cu ele,dar inca pentru societate sint o practica care ii mai tine pe multi departe de deligvente,inca Statele mai subventioneaza acete practici,tocmai datorita comportamentului benefic pe care il inpun societati,dar nu pentru mult timp.credinta este deja damnata, indiferent de culoare,dar lispsa intelegeri de nevoia acuta de reactualizare a intregului text,grabeste fulgerator nevoia renuntari si anihilari tuturor religiilor.In special in urma a ceia ce face islamul acum.Aceste texte si culegeri trebuie reactualizate , intrepretate si explicate la un nivel in care sa poata fi crezute , sau refacut si rescris de citeva ori dea lungul istoriei .si acum este nevoie mai mult ca oricind, de aceste rescrieri , reinterpretatri si renuntari daca este cazul la parti intregi din text,Cei cu cita de putina inteligenta si intelegere a textului, stiu despre ce vorbesc,necunoscatori va rog abtinetiva, dovediti caci chiar sinteti copii a cui predindeti,si lasati jignirile, incercati sa intelegeti despre ce vorbesc. nu va vreau nici un rau, de-si sint un Agnostic convins.Daca acum se face bascalie din interpretarea si transmiterea naiva a textului, si de cum au crezut cei in urma cu 50 de ani , Imaginativa cit de ridicol va fi tratata in viitor peste citeva decenii,aceste texte care descriu ati de naiv intimplari din trecut, Trezitiva pina cind nu este prea tirziu, de si nu cred in voi, dar nu vad nici un rau ca exzistati.Fiti intelepti.

  • rodi
   ian. 15, 2015 @ 06:32:02

   Ioan,
   Biblia este istorica in primul rand. In ea este prezentat Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, nu ca asa zicem noi, ci pentru ca istoria scrisa pe filele Bibliei o dovedeste. Pana si majoritatea cercetatorilor agnostici si atei conclud ca Isus Hristos a trait si ca datorita numarul exemplarelor care au supravietuit (mai multe decat orice alt manuscris a altei carti/relatare istorica) si sursele multiple care atesteaza ca Isus Hristos a murit pe cruce si apoi a fost vazut viu de sute de oameni. Deci, te invit sa recitesti Noul Testament si sa vezi ce scrie acolo si daca viata ta poate sa ramana la fel dupa ce Il intalnesti pe Isus Hristos pe filele Bibliei. Dumnezeu sa ti se descopere acolo, in cuvintele inspirate de El!

  • mike
   ian. 18, 2015 @ 16:13:54

   Domnule -Ioan -Despre deraparile unor asa zisi -crestini – ma alatur si eu si le condamn . Dar adevaratii -CRESTINI – formeaza BISERICA LUI CHRISTOS.– Dumnezeu ,Fiul Sau Domnul nostru Isus Christos(Cuvintul Intrupat) a fost ,este si va fii in vecii vecilor – neschimbat. –Iar daca vorbesti de Agnostici , singurul care stie totul ,poate totul -si omniprezent– e Trinitatea -Dumnezeu Tatal,Domnul Isus si Duhul Sfint. -Noi oamenii doar pretindem ca stim(agnostic) si chiar daca sunt unii intelepti –sunt datorita faptului ca Dumnezeu ia binecuvintat cu talanti deosebiti . – Fara Mine ,nu puteti face nimic, ne spune Domnul Isus. Poate nu ai sa intelegi acum, dar daca Dumnezeu te va pune la incercare ,ai sa intelegi ca depinzi total de EL. God Bless you bro.

  • Dan
   ian. 17, 2016 @ 07:22:37

   Categoria de oameni pe care o zugravesti nu o sa dispara niciodata. Ei sunt multi, iar religiile nu vor disparea decat odata cu omenirea. Poate sa se stinga una sau mai multe, dar mereu vor fi inlocuite.
   Din pacate faci parte din minoritate.
   Credinta este binevenita, insa religia ne indobitoceste.
   Cum ar fi aratat lumea astazi daca biserica ar fi reusit sa inabuse „Renasterea”, daca ar fi oprit laicizarea societatii? Sa nu credeti ca nu a incercat sa se impotriveasca. Preotii plang dupa zilele de altadata cand toata prostimea li se arunca la picioare. Nici azi nu duce lipsa, dar nu se compara cu perioada de glorie.
   Pe de alta parte inteleg foarte bine rolul credintei ca sprijin moral. Omul are nevoie sa creada. Insa, conteaza foarte mult in ceea ce alege sa creada.
   Ma opresc aici, sa nu fiu prea injurat de crestini.

   • Avram
    ian. 17, 2016 @ 14:32:42

    Dan un adevarat crestin nu injura. Credinta este importanta pentru un om, nu religia. Dar mai important. credinta adevarata, si anume acea in Mantuitorul nostrum Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu. God bless you.

 17. ion
  ian. 15, 2015 @ 02:13:17

  Of, biata Doamna…

 18. Ionel
  ian. 15, 2015 @ 03:58:55

  Rugaciunea nu tine numai de biserica. Rugaciunea este de fiecare zi, de fiecare ora, de fiecare minut. Domnul Isus a spus sa ne rugam neincetat. Asta inseamna ca un crestin trebuie sa fie mereu intr-un duh de rugaciune. Nu timpul de rugaciune petrecut in biserica caracterizeaza calitatea unei biserici, ci trairea intr-un duh de rugaciune in fiecare minut din afara biserici. Trebuie sa recunoastem ca sunt destui care se roaga mult in biserica, aproape ca predica in timp ce se roaga, altii se roaga numai pentru-ca asa e obiceiul, altii se roaga de parca ar spune o poezie, si exemplele pot continua. Cred ca aici fratele Bartos nu se refera numai la rugaciunea din biserica.

 19. Maria Istoc
  ian. 15, 2015 @ 05:42:56

  Bravo lui Emil. Demult trebuia spus adevarul acesta. Dar fara indoiala si lipsa de invatatura e o realitate si cum ne putem ruga daca este o lipsa de invatatura ca cea care exista. Poporul meu piere din lipsa de cunostinta scrie in Osea.

 20. gheorghe
  ian. 15, 2015 @ 08:30:32

  E frumoasă pilda asta de mai sus. Însă rugăciunea nu trebuie globalizată şi măsurată „la grămadă” Chiar dacă la general lucrurile se strică,să nu uităm că Martorul Credincios doreşte să intre şi să cineze cu „cineva” (Apoc. 3, 20) nu cu un grup de credincioşi. Ne apropiem de momentul când vor avea loc schimburi de posturi pe câmpul de luptă, şi schimburi de steaguri… Pastorii nu au nici o vină în apostazia mea.

  • rodi
   ian. 15, 2015 @ 09:54:32

   e interesant cum fiecare persoana identifica si mediteaza la cate un punct (sau mai multe) din editorialul fratelui Bartos si probabil ca Duhul Sfant ne sensibilizeaza si ne deschide ochii la fiecare, ca sa luam aminte la ceea ce trebuie sa luam aminte. Ultima propozitie/afirmatie a dvs. este interesanta si totodata importanta, responsabilitatea personala va determina cum ne vom sfarsi alergarea nu pastorii nostri.

 21. anatatar
  ian. 15, 2015 @ 08:57:13

  Reblogged this on ANA TATAR ANDRAS.

 22. Marius T
  ian. 15, 2015 @ 09:51:39

  Am inteles ca dupa autopsie s-ar fi gasit si ceva boli ascunse de ochiul medicului, una dintre ele fiind teama. Teama de ridiculizare la o exprimare cu un vocabular mai elementar in prezenta inaltilor scolati in teologie. Teama judecatii batranilor la exprimarea prea sincera si directa a patimilor si esecurilor. Teama punerii sub disciplina bisericii la descoperirea pacatelor de catre comitetul pregatit pentru asta.

 23. elisa
  ian. 15, 2015 @ 10:29:03

  Am citit de curand cartea lui Leonard Ravenhill
  Rugaciune pentru trezire.
  v-o recomand , merita sa fie citita
  este E X T R A O R D I N A R A !

  un pasaj:
  „O Mantuitorule !Te rog inca odata, cu mai multa insistenta ca niciodata.
  Invata ma sa ma rog:
  sadeste in mine toate dispozitiie necesare pentru rugaciunea Duhului Sfant.
  Fa ma umil, simplu si docil.
  Fie sa fac tot ceea ce imi sta in putere ca sa devin astfel.
  Vino Duhule Sfant, vino sa locuiesti si sa lucrezi inlauntrul meu.
  Ia in stapanire intelegerea si vointa mea, guverneaza actiunile mele,
  nu numai in clipa rugaciunii, ci in fiecare clipa.
  Nu pot sa L glorific pe Dumnezeu si nici sa ma sfintesc decat pein Tine.”

 24. Iosf
  ian. 16, 2015 @ 01:55:05

  Cita descurajare si pesimism,cita jelanie pentru o „inselaciune”.
  Nu credeti fratilor ! Rugaciunea e inca VIE ! CREDINTA e in AGONIE.
  Fiti binecuvintati

  • mike
   ian. 18, 2015 @ 15:48:38

   @ Iosif–Cind Credinta e in agonie ,Rugaciunea e muribunda–nu mai are putere–adica nu e primita de Domnul– Caci cel ce se roaga (mandatory) trebuie sa si creada–Poate gresesc ,dar asta am dedus din propiile mele cautari in Scriptura (autodidact) –God bless you

   • Iosif
    ian. 19, 2015 @ 09:25:46

    @Mike
    Credinta,nadejdea si dragostea,sint valori caracteristice oamenilor nascuti din nou,din apa si duh,a celor „alesi”inainte de intemeierea lumii,care si-au rastignit firea impreuna cu Hristos,traind in ADEVAR. Acestia sint conectati permanent prin intermediul Duhului Sfint,prin rugaciune si intermediul lui Hristos Isus,pe o frecventa inalta ,spirituala ,cu Dumnezeu Tatal. Apostazia acestor vremuri de strimtorare in care traim azi,intr-o societate materialista ,corupta ,nedreapta si egoista,ai determina pe unii sa creada ca spiritul rugaciunii „a murit”,neintelegind probabil,ca Dumnezeu a avut si va avea intotdeauna un popor care sa-I poarte Numele,si care nu se va inchina niciodata „baalilor”lumii materialiste.
    Fiti binecuvintati.

  • Gigelul
   mai 30, 2015 @ 04:49:54

   Mai Iosif, poate e vie la tine rugaciunea, dar in unele locuri (poate cele mai multe), a cam decedat. Depinde prin ce imprejurari esti.

   • Iosif
    mai 30, 2015 @ 08:33:32

    Gigelule,dragule,rugaciunea este oxigenul,aerul, respiratia celor inviati din morti,(nascuti din Dumnezeu),o relatie perpetua ,fiu-Tata,iar cei ce nu o practica,sunt ei insisi ,morti.
    Cu alte cuvinte,unui corp caruia i se intrerupe „respiratia”,moare prin asfixiere.
    Noua faptura,duhovniceasca,nu poate exista fara hrana zilnica -Cuvintul – si respectiv,respiratia -rugaciunea – indispensabile fapturii noi,metamorfozate la un nivel nou al existentei,tainice,”ascunse cu Hristos in Dumnezeu.” (Colseni 3:1-5…17)
    Fiti binecuvintati.

    • mike
     iun. 01, 2015 @ 19:07:44

     1Ioan -3-9–Oricine este nascut din Dumnezeu,nu pacatueste,pentru ca saminta Lui ramine in el;si nu poate pacatui,fiindca este nascut din Dumnezeu.–As vrea sa cunosc un astfel de -nou nascut –neprihanit !!!!!. Daca sustineti ca,cei ce nu practica rugaciunea sunt morti– atunci cei vii in Domnul ,sunt atit de rari, incit ,sunt umbriti de cei morti. Rugaciunea daca nu a murit , saraca e costeliva ca si magarul cel cu doi stapani- nealimentat ,doar pus la munca–adica se face de mintuiala de catre foarte multi credinciosi–rezultatul?? apostazie,drumuri gresite,vindecari–rare–,minuni tot mai rare etc. Cind ne merge bine si suntem sanatosi ,punem rugaciunea in fundul lazii de zestre –ne aducem aminte de ea, doar la necazuri si boli –atunci obrajii ei incep sa ia culoare. Dar Domnul e mihnit –caci Il cautam doar atunci cind avem nevoie de EL Avem atitea motive sa multumim Domnului -viata,sanatatea, painea si apa ,Painea si Apa Vietii,bucurii,necazuri(care ne calesc ) dar unii cred ca li se cuvine si fara sa multumeasca. -be blessed

     • Iosif
      iun. 02, 2015 @ 13:25:24

      „As vrea sa cunosc un astfel de -nou nascut -neprihanit!!!!!.”
      Mike,dragul meu.Posibilitatea indeplinirii dorintei tale,se poate realiza exclusiv calcind pe urmele Fiului omului,printr-o totala lepadare de sine,printr-o ascultare totala si neconditionata de Cuvint,acceptarea crucii fara cirtire,traind o viata asemanatoare Lui,urcind pe Golgota pe urmele Lui si acceptind cu placere rastignirea alaturi de El,stiind ca fara o moarte in trup,nu exista „nastere din nou” inviere in duh,la o noua viata”ascunsa cu Hristos in Dumnezeu”,si, ascunsa fiind ,nu este vizibila decit de ochii „unsi”.
      „Cine zice ca ramine in El,trebue sa traiasca si el cum a trait Isus.”(1Ioan 2:6)
      Intr-adevar,cei inviati in Hristos ,sunt mai rari „decit aurul curat;”

      „Voi face pe oameni mai rari decit aurul curat,si mai scumpi decit aurul din Ofir.”(Isaia 13:12)
      Da,ai intuit bine,traim si coabitam cu cei morti,desi acest lucru nu este vizibil,insa,in curind se vor distinge unii de altii prin „focul mistuitor”,care va arde materia inflamabila,si va purifica si mai mult „aurul si argintul.”

      Fiti binecuvintati.

   • Gigelul
    mai 31, 2015 @ 12:01:56

    Nimic de obiectat in ceea ce spui. Doar ca unii nu o mai practica. Asta e problema.

 25. pocaitu
  ian. 16, 2015 @ 09:04:16

  am un proect penticostal …as vre sa scot pe piata religioasa,pe linga sidiuri cu muzica si predici, casete si sidiuri cu rugaciuni ,ca oricum de cintat nu mai cintam ,,de citit biblia no mai cititm de ce sa nu avem si cd cu rugaciuni .caut sponsori si distribuitori , dau 50 la suta din profit ,doamne ajuta

  • rodi
   ian. 16, 2015 @ 09:16:56

   pocaitu,
   Domnul Isus ne-a invatat cum sa ne rugam in Biblie, in Matei 6:9, Luca 11:2 – Rugaciunea Tatal nostru. Dar noi nu facem carti de rugaciuni sau cd-uri de unde sa inganam rugaciuni. Cand ne rugam, e ceva personal intre om si Dumnezeu prin Duhul Sau Cel Sfant. Nici sa nu mai vorbim de comertul rugaciunilor…

 26. Maria Istoc
  ian. 16, 2015 @ 13:50:25

  Cu unele dintre raspunsuri ne apropiem de mentalitatea islamista. Credinta nu exclude invatatura si nici inteligenta. In versiunile franceze este tradus ca vei iubii pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inteligenta sa. Excluzind invatarura si inteligenta cu un accent pe devotamentul care nu puten intrebari Islamul fabrica Jihadisti. Suntem chemati sa iubim pe Dumnezeu si cu toata inteligenta si pentru a discerne avem nevoie de invatatura, asta include si rugaciunea. Astfel ca pastori au o reponsabilitate. Tocmai am scris pe Parnassienne passagere doua articole intitulate Biblia, manual de morala in care abordez un pic felul de predici din biserica. Rugaciunea se invata si in parcticare dar nu uitati ca Isus invata ucenici cum sa se roage.

  • rodi
   ian. 16, 2015 @ 14:41:39

   Maria,
   multumim pentru recomandarea articolelor tale! Afisez aici linkurile si pentru alti cititori:
   (1) Biblia Manual de Morala ? https://mariaistoc.wordpress.com/2014/12/31/3070/#more-3070
   ai scris o definitie excelenta a ce este binele si raul din perspectiva Bibliei.
   (1) Biblia Manual de Morala ? Siguranta – Aroganta ? – https://mariaistoc.wordpress.com/2015/01/05/3077/#more-3077
   articol, din care mi-a placut mult citatul/traducerea ta: „Acest sfint (referinta la Augustin) doreste ca Dumnezeu sa nu priveasca la faptele sale decit pentru a recunoaste in ele harul vocatiei sale ca sa duca la indeplinirea lucrarea inceputa in el.”
   Multumim pentru interactiune si mult succes in teaching! V-am citit cu placere de multe ori pe blogul Persona (si pe unde ati mai comentat!, dar nu v-am cunoscut vocatia pana acum. God bless you!
   Rodica

 27. Trackback: Emil Bartoș – Cum aș rezuma evoluția organizării săptămânii de evanghelizare | agnus dei - english + romanian blog
 28. Livia
  ian. 18, 2015 @ 04:40:15

  Constatăm indoliati în imensa, Marea noastră Tragedie şi o Catastrofă Spirituala frate pt. familia DOMNULUI Întreaga cum se Abate ca un inamic subtil dar „demn !?”

 29. Lilia
  apr. 02, 2015 @ 06:47:52

  M-a impresionat foarte mult articolul Dvs.: Anunţ mortuar, despre rugaciune. Permiteti-mi va rog sa public articolul acesta in revista crestina cu trimitere la autor. Sper sa nu-mi refuzati. Va multumesc anticipat.

 30. Lena
  mai 09, 2015 @ 13:00:30

  Mă fascinaţi prin intervenţiile şi conduita d-vstră.

 31. Valeria Iancu
  apr. 26, 2016 @ 04:05:45

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: